hayatımın ilk lüferini ve kofanasını 9.11.2012 tarihinde tuttum. avın hikayesi ise oldukça ilginç. bu forumdan bu sene tanıştığım ibrahim hoca ile yoğun geçen avların sonunda hafta içi ava gitmeme kararı almıştık. bunun nedeni ise yakın zamanda oldukça fazla ava gitmiş olmamızdı. dün öğle paydosunda havanın da güzel olması nedeni ile kurtlandım. ava gitmem gerekti ama tek başına av da oldukça sıkıcı oluyordu. ben kararımı vermiştim geriye ibrahim hocayı kandırmak kalmıştı. öğle paydosunda aradım ibrahim hocayı, alo dan önce yapma hocam oldu. ama o da biliyordu ki artık geri dönüş yoktu. lüfere atarız dedim. sen istavrit al ben biraz kurt çıkartayım hem lüfer hem de yemli avlanırız fikri hoşuna gitmiş olmalı. ama yine de biraz temkinli davrandı medeni durumunun vermiş olduğu sorumluluk nedeni ile. ben seni ararım dedi ki 10 dakika sonra " hocam iç işlerinden izin aldım. akşam görüşürüz." dedi. okul çıkışı hemen kurt çıkartmaya gittim. bir haftanın verdiği gaz ile bir kürek kırdım ama iki şişe dolusu kurt çıkarttım. akşam dediğimiz gibi buluştuk avlakta. garip bir karanlık vardı ve avlakta sadece iki kişiydik. bugün bir şeyler alacağız dedik ve oltalar suya. istavrit için mantarlı takım, yemli için de klasik 2'li dip oltası kullandık. mırmırlar kurtlarımızı özlemiş olacak ki anında vuruşlar geldi ama bizim gözümüz de gönlümüz de lüfer takımlarındaydı. istavritle pek içimize sinmedi, hemen mırmırlardan birisini fleto yapıp oltayı 20.05 gibi su ile buluşturduk. yaklaşık 20 dakika sonra benim olta sallanmaya başladı ama o kadar hafif bir sallanmaydı ki rüzgar ya da dalga yapıyor sandım. oltanın ucunun sallanması biraz daha sürünce çekmeye başladım. sanki bir şeyler vardı ucunda. kıyıya gelince anladım ki hayatımın ilk lüferini tutmuştum mrsparkle bu balığın sevincini yaşadık, hemen mırmır fileto ile tekrar olta suda. yarım saat geçmemişti ki oltaya vuruş aldım. bu sefer vuruşu gördüm anında taslamadım.hooked işte ondan sonrası çok güzeldi. balık kalamadan yedi ara ara. oltadaki ağırlık bunun biraz önceki lüferden daha büyük bir şey olduğunun habercisiydi reeling mücadele sonunda kazanan ben oldum ve kofanayı kıyıya çektim. sonraki beklemelerimiz sonucunda bir vatoz ( dip oltasına) ve birkaç mırmır aldık. mantarlı lüfer takımına bir ben bir de ibrahim hoca vuruş aldı ama kıyıya alamadık balıkları. hayatımın en keyifli avlarından bir tanesiydi. sonuçta denizden tutabildiğim türlere bir yenisini eklemiştim. ilk lüferim ve kofanam bugün dolapta yarın ızgarada olacak. darısı levreklerin başına diyelim )) avla ilgili bir kaç resim paylaşacağım. [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG]
Harika bir avdı Gökhan Hocam. Tebrik ederim tekrardan. Darısı benim başıma inşallah. İskelenin kıyısında şapırdadığında korkuyla heyecanı aynı anda yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anladım
Hayırlı olsun Gökhan hocam, tebrik ederim. Bu balıklara mırmır da yem yapılır, mercan da harika balıklar. Torpil gibilir bir de, maşallah. Galiba yumurtalarının tamamını bırakmışlar, olmuşlar sülün.
tebrikler kardeş güzel bir av yapmışsın, balıkların yanındaki sigara paketindeki resim balıklara yakışmamış.
tebrik ederim Gökhan hocam.avınızda raporunuzda süper. en kötü avınız böyle olsun,oltanızın ucu hiç boş kalmasın.
Tebrik ederim kardeşim. Gökte beklerken yerde bulduk gibi bir şey oldu sen okadar at-çek yap yemlide kofanayı kap Bundan sonra devamı gelecektir sıradaki balık levrek olsa gerek artık.
Maşallah çok güzel balıklar bende bir gün tutacağım inşallah kıyıdan, tekneden çok yakaladık ama kııdan bi başka zevkli oluyo gerçekten
herkese güzel dilekleri için teşekkür ediyorum. ilk defa yakalamam benim için avı çok çok önemli ve anlamlı hale getirdi...