Kofanalar aşka geldi , bense mecnun oldum.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Çim adam tarafından paylaşıldı.

1. Çim adam

Çim adam Aydın

Yaklaşık bir haftadan beri kıyıya bağlı bir teknenin üzerinde geceleri Popper su üstü sahteleri ile atçek yapıyor ve tanesi 2 ile 4 kilo arasında Kofanalar avlıyorum. Ava başlangıç saatim 20.00 ve 22.00 gibi bitiyor birde sabah 04.30 ile 05.30 arası balık yapıyor. Kullandığım misina Koyu kahverengi 0,40 orta sınıf bir misina , gündüz avlanamamın nedeni sanırım misina balığı tedirgin ediyor ve 0.35 beyaz misina denemelerimde 4 tane sahte kaybettim pamuk ipliği gibi kopartıyor.

Örgü misina kullanmak istemedim çünkü yorumlara baktığımda sık sık düğüm olduğundan şikayetler vardı. Sonuçta gece avlanmaktan başka çare kalmıyor :)

Saat 20.00 den önce her akşamüstü teknenin altına 20-30 adet kofana grup halinde geliyor ve sanki av öncesi havanın kararmasını bekliyor.
    Bulunmuş olduğum yerde bol miktarda kefal,kupes,melenur,sargoz varve gece olduğunda namussuzlar ortalığı biçiyor.

İşin en ilginç yanı ve benimde çözemediğim problemim , 5 gecedir akşam üstünden sabaha kadar her balıktan canlı yem yapıyorum ve bazen ertesi geceye kadar da canlı olarak kalıyor ancak bir tane bile kofana yada levrek avlıyamadım.Çeşitli derinlikler denedim olmadı (dip yüzey ve orta su), akşamüstü yaklaşık 7-8 kulaçtakı kofana sürüsünün burnunun dibine canlı göderdim tenezzül etmedi.
    Sonuçta canlı yem ile birşey yakalayamadım. Hadi sardalya ve hamsi yapayım dedim fileto yaptım , tam koydum gene olmadı.

Şimdi bu kofanaların psikolojik problemleri mi var yoksa benim psikolojimi bozmaya mı çalışıyorlar anlamadım. Canlı için kullandığım takım 0,40 beden ve 12cm çelik tel ucunda bazen hırsızlı bazen hırsızsız 1/0 iğne ve çelik teli filetolarda saklıyor balığa göstermiyorum. Ayrıca çevremde çok miktarda ilişgen var ince misina kullanıp balığı yorarak almam mumkun değil. Yakalandımı kafa vermeden çekmeliyim.

Arkadaşlar canlı yada cansız yemle avlanabilirsem geceleri gitmekten vazgeçeceğim, yardımlarınızı bekliyorum , şimdi avlağa gidiyorum ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.. Herkese rastgeldin.

2. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Aydın Bey sizi tebrik ediyorum,Didim de yaşıyor ara sıra levrek ve ıskarmoz avlayabiliyorum ama lüfer sülalesine hiç denk gelmemiştim.
    Avlarınız daim olsun,ratgele.
    Mekanınızı az çok tahmin edebiliyorum.

3. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    her ne yapıyorsanız sonucu harika, bence hangi şekil iş yapıyorsa devam edin. balığın olduğu saati ve iş yapan yöntemi bulmuşsunuz, macera aramayın bence :)

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Maşallah harika bir kofana. Belkide ben bu mesajı yazarken sizinolatanıza yenisi dahil olmuştur kim bilir :D Poper ile avın keyfi bence yemliden çok daha fazla ama yinede yeni yöntemleri keşftekmek her avlak için iyidir bunu yapmaya çalışıyorsunuz diye düşünüyorum güzel avlarınız daim olsun esenlikle kalın.

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Dev bir kofana tebrikler....

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Denizlerin efendisi kofana... her avcinin ruyasi... bir tane avlamak bile dunyalara bedel... Didim'de boyle baliklarin oldugunu duymak guzel.

7. Çim adam

Çim adam Aydın

mesajlar için teşekkürler, ancak hala yemlide yol gösterip fikir verecek bir üstada ihtiyacım var. Dün gece ilk kez iri ve taze Tırsi kullandım ve aynı sonuçları yaşadım.

8. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Lüfer familyasını her zaman aynı yöntemle avlamak mümkün olmayabiliyor. Genelde kaçan yemi tercih eder ve birbirini kıskanırlar. Önemli olan birini yemle kandırmayı başarmak. Yemli oltayı at-çek yöntemi ile kullanmak verimli olabilir. Şayet kofanaları azdırmayı başarırsanız o gece sağlam bir av yapmak içten bile değil. Rast gele

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Uzun zamandır kofana görememiştik buralarda, tebrikler elinize sağlık:)

Avlarınız bol ve bereketli olsunreeling

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Avinizi tebrik ederim:) Yem mevzusunu bizde denedik ancak pek tenezzul etmediler aslinda ilginc ve merak uyandiran bir durum:) Örgü misina kişiden kişiye ve kullanim titizligine göre degisiyor en son avimda bende 20 metre kadarini feda etmistim ama hava rüzgarliydi. Avantaji vuruşları anında hissedip tasmalamayı kolaylaştırıyor:)

11. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Herkesin bir derdi var
    Sizinkisi de buymuş demek ki
    Hey Büyük Allahım

12. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    abi sen canlıya niye taktın gayet guzel avlanıyorsun sahteyle bence buyuk bir ihtimalle gece sahteye hareket sesiyle atlıyor abi birde gece kullandıgın sahtennin
    resmini koyabilirmisin sana zahmet bu arada balık super

13. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    birde soyle bir onerim balıgı temizlerken icine bak abi daha once av olarak ne yemis obulgulardan yola cıkarak yemde ne kullancanı karar verirsin o buyuklukteki balıklar gelende ufak balıkları tekparca veya 2 parca olarak yutarlar
    buda sana fikir olusturur

14. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Kofanalar Çok büyük ihtimalle Havyar döküyor... Cumartesi sabah ben bir adet 3 kg+ bir kofana yakaladım ve içerisinden çok havyar çıktı.. SONRA ÇOK ÜZÜLDÜM... BALIK HAVYAR DÖKERKEN HİÇBİR YEME VURMAZ... O KOCA KOCA KOFANALAR; HAVYAR BIRAKMAK İÇİN BU AYLARDA DENİZLERİMİZİ ZİYARET EDİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM....

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok güzel bir kofana,:) anlatım ise gerçekten ustalık kokuyor,:) tebrikelr ellerine sağlık,:) sevgiler hoşça kal.:) :) :)

16. Çim adam

Çim adam Aydın

Canlıya takmamın nedeni balığın yeme gelmemesi, bir kez yakalasam muhtemelen artık atmam

Kullandığım sahte http://www.avmarketi.com/asp/product/9686/RIVER2SEA-BUBBLE-POP-88-SUNI-BALIK ve aynı ürünün 128 cm olanı renk mavi

17. Çim adam

Çim adam Aydın

Birkaç tanesinde zargana genelde gamit ve kupes çıktı. Zargana hariç diğerlerini denedim ama olmadı

18. Çim adam

Çim adam Aydın

Yakaladıklarım içersinde havyarlı olan yoktu zaten resimde de net anlaşılıyor ancak üç tane dondurucuda +3 kg üzeri var ancak temizlenmediği için onların durumunu bilemiyorum.

19. Çim adam

Çim adam Aydın

Üstad teşekkür ederim :) rastgelsin

20. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Böylelerini görmek gerçekten mutluluk verici. Ellerinize sağlık ve paylaşım için teşekkürler. Umarım bizlere de böyle güzel kofanalar nasip olur:)