Birkaç gündür avlağımda kofanalar geziyor. İki gün önce tüm sardalya atmıştım onu kesmişti. Dünde önümde kefalleri biçtiğini gördüm artık şüpem kalmadı. Sardalyayı çelik telle atacağım. İp misine kullansam dahamı iyi olur dahamı kötü olur Ayrıca atçekle yakalamanın tadı çok başka. Yan tarafta da atçek yapacağım. Elimdeki bazı sahtelerin fotoğraflarını ekliyorum. Bunlar yeterli derseniz onları kullanacağım. Önerebileceğiniz başka model varsa onu da temin edebilirim. Hangisini atmalıyım? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Teşekkürler...
Ben olsam ilk resimdeki üstten 2. ve 3. kaşıkları kullanırdım. Gerçi derinlik nedir, ne kadar uzağa atman gerekli o bilgileri vermemişsin ama icap ederse 4 metrelik surf kamışla oynağın arkasına kaşığı atar ve hızla çekerdim. Lüfer hızlı çekime daha iyi tepki verebilmekte sanıyorum. Levrek avı gibi yavaş çekim yapma. Umarım rastgelir. Birde lüfer avcıları daha iyi bilir ama vurunca boşluk vermeden çekmen lazım lüferi, olabildiğince hızlı çek. Kamışı dikme. Lüfer veya kofananın su üstünde sıçramasına da mümkün mertebe müsaade etmemen lazım.
volkan abiye ilave olarak 3 fotograf yer alan rapalalar iş yapacaktır. levrek/lüfer ikisinede bire bir sahteler
Oynak beyi. Konu da Onur yazmış ya, önümde kefalleri biçti. İşte o biçme olayının vuku bulduğu anda yüzeyde hareket olur, balıkçılar o hereketlenmeye benim bildiğim oynak der. Kaşığı, o hareketlenmenin arkasına geçirtmen lazım diyorum yani. Ben maxraplere kıyamamıştım. Tekne arkasında birçok kez sırtı yapmış biri olarak hızlı çekimde gayet güzel aksiyon alan maxrapler lüfer avında da iyi iş çıkartacaktır bence de.
10 metre menzil çok az. Kaşıklarla bir maxrapleri de kullanabilirsin o zaman. Hatta kuyruğunda tüğ olan bir sahten varsa lüferde daha etkin olabilir. (su üstü sahte değil ama) Gagasız dalan kuyruğunda tüğ olan sahteler var, lüfer cinsi o tip sahtelere daha bir meyilli bizim buralarda. İlla olması gerekmiyor ama elinde varsa, aklında olsun dedim.
Benim tercihim de kaşık olurdu...Kaç gr kaışklar 50-60 gr olanlarındansa eğer güzel ..Küçük kaşığı komple yutabilir ve misinanı kesebilir.. Bölge olarak Marmara -Karadeniz- Akdeniz nerede avlanıorsun... Sorma amacım sadece yeniz sezonda lüfer kofana durumunu tahmin etmek için.
Toby kaşıklar var 9 ve 11 cm. 9 cmlerin hem 24 gr hemde yanılmıyorsam 36 gr olanı var. 24ü atarım 40-50 metre kadar atabiliyorum. İp misine kullanıyorum görüpte vurmama durumu olrmu acaba Akdenizde avlanıyorum. Ancak sürü değil... Heryer kefal dolu tektük geziyor kofana...
Merhaba Onur. Bence merada kefal dolaşması sebebi ile maxrap lerden kefale benzeyen FAYU olanını (3. resimde kırmzı kafanın altındaki), akşam ezanına 40- 50 dk kala river2sea roverlardan g15r i ve tobby kaşıklardan 25-30 gr a yakın olan boyları denemelisin. Havanın hafif karanlık olduğu vakitlerde dişli familyası parlak ve hareketli nesnelere daha bir ilgili oluyor kanaatimce. Nasip olurda dişliyi kandırırsan eğer aynalamasına müsade etmeden ve boşluk vermeden hızlıca çek.reeling Herne sebeple olursa olsun balığın ağzına parmağını elini falan yaklaştırma. Sarıkanatın dişleri bile delip atıyorsa kofananın neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Mümkünse sahteyi çıkarmak için yanında karga burun yada pens türü bir alet bulundur. Rastgelsin.:thumb:
En güzeli ekmekle veya çarpmayla güzel bir kefal tutup, kösteği çelik tel olan avcı iğneye takıp atmak. Hem çıplak, levrek vs. tutma olasılığın da var. İlla yorulsam da sahteyle avlanıcam diyorsan paylaşımlarımızda yazdık: İma popkey reeling Çakmaları da mevcut. Eddy's fishingte gördüm sanki.
http://www.youtube.com/watch?v=YzQwUKdMh1A umarım avında böyle sahnelerle karşılaşırsın. özellikle 2:22 dakikayı izle..
İp misinalar sağlam ama ben şahsen pek sevmiyorum sonucta gözüken bir misina.. İp misinada kullanabilirsin balıgın pek misinayla işi yok hem sağlamdır kopmaz... ben tercih edmiyorum sadece.. Arkadasla avlanıyoruz onda ip misina bende normal misina.. hemen hemen aynı vurusları aldık hatta o birini almıstı.
Bizim gırgır reisleri böyle bir manzarayı görse içindeki adamlarla orayı çevirmezse neolim:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Daha önce lüfer tutmuştum. O parendeleri bitiriyor adamı. Kefale üşenmesem tutacam da ... Bakayım bi oraya abi. İma pugachev's im var bunu deneyeyim biraz öyleyse. Dün o sahneden farkı önündekiler canlıydı sahte değil. İnşallah. Tamam öyleyse ip kullanayım garanti olsun. Hem kullanması daha keyifli geliyor bana... Neden kandırılmasın onu çözemedim. Yeri geliyor ayağımızın dibinde basıyor balık. Aydınlatırsanız sevinirim.
kofana için yemli avlanacaksan kesinlikle çelik tel kullanmalısın onur.hemde en iyilerinden...limanda geçen sene 8-10 kiloluklarını kayış balığını çelik tele dikerek alıyorlardı...rastgele..
Kardeşim bizim bu meralarda kaşık iş yapmaz su üstü rapalası deneyeceksin.Avlandığın yere göre değişir tam olarak nerede avlanıyorsun. Bilgilendirirsen sevinirim. Bende sana söylerim taktikleri