Kokulu Sahte Yengeç

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tum balik dostlarina selamlar, saygilar..

Cipura avinda kullanmak uzere Berkley'in sahte yengecini sprey seklinde yengec kokusu ile birlikte kullanan, bu konuda tecrubesi veya onerisi olan arkadaslar var mi?

Malum, yengec cipuranin baslica gidasi. Ege'de cipura Temmuz ayindan itibaren daha fazla oranda yengec ile besleniyor diye biliyorum. Agustos, Eylul aylarinda mesela bu kucuk silikon yengecleri sprey yengec kokusuna bulayarak beklemeli avda kullanmak netice verir mi?

Yengeclerin goruntusu cok gercekci, renk cesidi (kaya yengeci, kum yengeci, vs.) de bol. Koku isini de sprey ile hallediyoruz.

Fakat yine de denemis olanlara sormakta fayda var. Kokulu silikon yengec cipura avlar mi? Yoksa gereksiz bir alisveris mi olur?

Tesekkurler...

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Ustam bana sorarsan denemeye değer. Hem de çok.

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çipuraya taze yem, özellikle madya tek tercihim. Yem bulunamadığı durumlarda denenebilir.

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bu konuyu ben de açmayı planlıyordum. Gerçekten denemekte fayda var. Ama fiyatı biraz pahalı.

5. teytey

teytey enes demir

Denemesi benden. :) nasıl sonuç oaldığımı sizlerle paylaşıcam. Fakat deneyen varsa şimdiden bilgilemek lazım

6. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    aydınlıyım bende yengeçleri canlı yem olarak satan biyer bulamamıştım yakalamayı denedim akıllı hayvan kayboluyor kayanın altına giriyor kayayı kaldırıyorum yinede yok sahtesi belki işe yararsa yengeçlerde bizden kurtulur :)

7. teytey

teytey enes demir

ne güzel işte hemşerim . memmun oldum gelince izne tanışmak isterim. özelden mesajı kısıtlamışlar atamıyorum cep numaramı :)
    biz tekneden gittiğimiz içiin genelde; mamun satan balıkçılarda canlı yengeç alabiliyorduk. Akbük yolunda var . Şu aralar spin için takım yaptım deneyicem izne gelince. görüşmek üzere

8. teytey

teytey enes demir

denemeler sonuç vermedi malesef :(. benim kullandıklarım biraz büyüktü 2 ye bölüp denedim gene tık yok tekneden denedim herkesim mamnunla avlandığı yerde zor . yalnız bacakları kopuktu balıklar yokluo du ama büyük olduğu için
    alamadık bişi.

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu sahtenin beklemeli avlarda iş yapacağını düşünMüyorum.. zira atçek yöntemi ile iş yapabileceğini düşünüyorum.. aksiyon gerek:)
    ayrıca bu tip kokulu sulu silikonları,kullandıktan sonra,tekrar aynı poşetine koymak gerek..aksi taktirde.. sonraki zamanda o sahteye ihtiyaç duyduğunuzda..karşınıza kurumuş sertleşmiş bir sahte çıkarsa şaşırmayın derimhihi