Koleksiyonuma bir adet daha yapip ekledim :)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Koleksiyonuma bir adet daha :)

Saygideger balikavi.net uyeleri Abilerim,kardeslerim,arkadaslarim...
    Bugun yine size yeni bir calismami sunmaktan mutluluk duyarim.
    Bu sahtemide yine herzaman soyledigim gibi hicbir elektronik malzeme olmadan bicak,testere,vs gibi daha oncede bahsettigim basit ev aletleri ile yaptim.Bundan dolayi cok cok yorucu oluyor ama bir okadar da ozel kiliyor bunlari benim icin.Cunku tamamen el emegi,el yapimi...Cok kisa olarak bu sahteyi digerlerinden ayiran birkac ozelligi anlatmak istiyorum.Birincisi gozlerini dun disaridan aldigim oyuncak bebek gozlerinden yaptim.Ikincisi icine yerlestirdigim bilyelerden bahsedeyim ; icindekiler aslinda bilya degil.Hani tirnak makaslarinin uzerlerinde olan boncuk gibi metal zincirler vardirya...iste onlari tek tek keserek yaptim ve icine 7 adet kadar koydum.Hos bir "singirti" sesi verdigini dusunuyorum.Bu calismamda yeni yeni kullanmaya basladigim file kullandim.Ozcan Abimizin dedigi gibi perde tulude kullanilabilir.Ayrica Baligin ust kismina bir yuzgec yaptim degisiklik olmasi icin. Bu sahtemde 3 renk kullandim : karin kismi turuncu,yan kisimlari altin sarisi, ve ust kisminida kirmizi ile renklendirdim.Bunun yani sira sunu da belirteyim ; bu sahte su ustu degil.Bir sinking yaptim.Cok sukur dengesi felan cok cok iyi.Sahtelerimi simdilik buyuk bir legende deniyorum . Daha sonra kesinlikle normal olarak avlaklardada deneyecegim.Ama hepsinin aksiyonundan ve suda durusundan cok memnunum.Baska anlatacak birsey yok sanirim.Merak edilen birsey olursa seve seve yardimci olurum.

Ve onemli bir not : " Arkadaslarim,abilerim,kardeslerim! Eger bu isi yapmak istiyorsaniz mutlaka kendinize bu isin ekipmanlarini ayarlayin.Mesela minik el matkabi,balsa agaci,vs... ( Ozcan Abimizin acmis oldugu konulardan bakabilirsiniz) . Bunlari ayarlayin diyorum cunku benim gibi tamamen el yapimi olunca hakikaten bazen cok zorlayici olabiliyor ;) :) Mesela her sahte yapisimda mutlaka elimi kesiyorum,elimin heryeri boya oluyor,oyma - kesme islemleri daha zor oluyor. Sizler memleketten kolaylikla temin edebilirsiniz bunlari.Ozellikle Istanbulda yasayanlar istoc gibi yerlerden cok cesitli urunler temin edebilirler.Dikkat ederseniz ben el isi kagidi bile kullanamiyorum (aleminyum folyo,yada diger parlak kagitlar felan) Cunku temin etme sikintisi oluyor.Yogunluktan dolayi pek ugrasamiyorumda.Bu nedenle herseyini kendim yapmaya calisiyorum elimden geldigince.Ama en onemli sey aksiyonlari ve suda duruslari diye dusunuyorum.Bunlar iyi olduktan sonra bence basarili olacaklardir.Neyse fazla uzun oldu.Kendinize iyi bakin,rastgele...

Agirligi 13 gram.Boyu 14 cm (gaga ve kuyruk dahil)

Iste fotograflar:

2. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    o gaga ne işe yario arkadaşlar bu sahtelerde?? gereksiz değilmi?? kesmemiz daha iyi olurmu peki??

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Suya karşı direnç gösterip hesaplanan derinliğe inmesine yarıyor.
    Bir neyi uçak kanadı gibi.

Keserseniz hesapları bozmuş olursunuz.
    Yani Sahtenin de dengesi bozulmuş olur.
    Yüzer mi ? yüzer ama orjinalliği gider.

İsterseniz : Gagasız ve/ya Popper denilen su üstü modeller var onları alabilir/yapabilirsiniz.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Emrah ;

Bak işte bu gayet güzel olmuş kardeşim.
    Misinanın bağlantı yerine birde minik halka eklersen yüzüşü çok daha güzel olacaktır.

Ayrıca yan taraflara da kanat eklersen sağ-sol dengesini sağlamış olursun. ( Bir ok gibi )

Son düzenleme: 18 Ocak 2011
  5. savas_ankara

savas_ankara Savaş YILDIZ

Favori Kamış:
    Remixon dolgu 230 cm, iki parça
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    Yayın balığı, 3 kg (75 cm)
    merhaba, çok güzel olmuş gerçekten, seni baya uğraştırmış gibi :) geçenlerde yayınladığın sahteleri de görmüştüm, her yeni çalışman diğerinden daha güzel oluyor.

bu kadar büyük bir yemi büyük bir balık için hazırlamışsın sanırım, hangi balık için kullanacaksın acaba?

bu arada dün bende kızılırmak' ta tatlısu kefali ve levrek avı için üç tane sahte sipariş ettim, bir iki güne gelir herhalde, sabırsızlıkla bekliyorum.

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Emrah gerçekten güzel olmuş, yalnız haberin ola bu ara sahtelerin iyi güzelde hem balık raporların hem de fotoların azalmaya başladı :)

Boyamada ne kullanıyorsun ve kuyruk ve sırt yüzgecini hangi malzemeden seçtin?

7. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Jaws geliyor :D

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Merhaba Seydihan.Oncelikle iyi niyet ile bir uyarida bulunmak isterim ; imla kurallarina dikkat edelim.
    O gaga sahtenin sudaki aksiyonunu da gelirler.Ama gagasiz sahteler de var tabiiki.Gerek sinking modelleri olsun gere popperlar.Cok cesitler var.Ben bazen gagali,bazen gagasiz yapiyorum sahtelerimi.Ama gaga ise yariyor.

Tarkan Abi benim matematigim iyi degildir Abi.Onun icin ne kadar derine inip cikacagini hic hesaplamadim :D

Tarkan Abi guzel yorum ve tavsiyelerin icin tesekkurler.Yanlarada aslinda kanat takmak aklima geldi ama gerek kalmadi.Cunku hakikaten cok guzel dengesi ve sudaki akisi.Halka belki eklerim duruma gore.Rastgele Abicim ;)

Oncelikle yorumun icin tesekkurler.Aslinda pek buyuk sayilmaz.Gaga ve kuyruk ile beraber 14 cm.Bunu hem tuzlusuda hem tatlisuda deneyecegim yine firsat buldugumda.Senin sahtelerinde hayirli olsun bu arada.Gule gule kullan,rastgele...

Abi 5 aydir baliga gidemiyorum.Cunku hic arkadasim yok burada.Tek tabanca takiliyorum :) ;) 1 arkadasim vardi baliga gittigim (yasli) . Oldu mu kaldi mi onu da bilmiyorum simdi :D Saka saka o kadar yasli degil 40 yasina yakin bir arkadasim,komsum vardi.Sonra tasindilar bende hem arkadassiz , hemde avsiz kaldim.
    Abi boyamalari sprey boyalar ile yapiyorum.Bazen ahsabin uzerini keceli kalemlerle boyayim uzerine komple 2-3 kat seffaf sprey kullaniyorum.
    Tesekkurler ve rastgele ;)

Aynen oyle Bahtiyar kardesim :)
    Baksana ne kadar da gaddarca bakiyor :D " Yaklasmayin,yakarim" dercesine :)
    Rastgele ;)

9. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    Emrahcım gene mükemmel hünerini göstermişin.... Kutlarım seni...

10. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Bahtiyar sen çok yaşa emi.. jaws haa :D:D:D
    Emrah Harikasın uzaklardaki kardeşim, gerçekten bunlara zaman ve emek harcamak her babayiğidin harcı değil.
    olayı aşıp geliyonya dur bakalım nereye varacak sonu..
    hayret ve ilgiyle izlemekteyim..

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Hakan Abi tesekkur ederim guzel yorumun icin.Rastgele insallah ;)

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...

Fatih Agabey cok tesekkurler bir samimi yorumun icin daha :) ;)
    Abi her an son sahtemi yapabilirim.Daha sonra belki hic , belki uzun zaman sahte yapma sansim olmaz.Ama yinede belli olmaz.Kesin birsey varki ; en fazla birkac ay icinde sahte yapma isini birakacagim gibi.Cunku yeni girecegim is hayatimda zamanim pek olmayacak.Ama uzulmeyede gerek yok :D Cunku bu seferde raporlarim cok duzenli ve bilgilendirici olacak insallah.Cunku haftalik izin gunlerimde hep su ile ic ice olup sizlere elimden geldigince cok guzel raporlar sunacagim.Spin'e de gecis yapacagim artik.Yani hem surfcasting , hem spin raporlarim olacak Allah izin verirse.Bunlarin yaninda videolarda hazirlama arzum var.
    Rastgele...

13. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    E yani artık bu kadar sahtenin üzerine av raporları görelim :D Allah işlerini rastgetirsin abim. :)

Sen daha çok yaşa abicim :) Hem sen daha yeni doğdun :D

14. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    İnşallah Emrah avlara başladınmı zaten yapmaya vaktinde olmayacaktır ..
    Ama çogunu koleksiyona ayır bence, atılmaz onlar suya, yazıktır yahu..
    çayla ilgili diğer konuya yazdıgına bir bak istersen yinede teşekkür edecekmisin bana :D

Daha yeni doğdun diye diye bi pışpışlamadıgınız kaldı :D

15. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    KULL64´isimli üyeden Alıntı
    Fatih Agabey cok tesekkurler bir samimi yorumun icin daha
    Abi her an son sahtemi yapabilirim.Daha sonra belki hic , belki uzun zaman sahte yapma sansim olmaz.Ama yinede belli olmaz.Kesin birsey varki ; en fazla birkac ay icinde sahte yapma isini birakacagim gibi.Cunku yeni girecegim is hayatimda zamanim pek olmayacak.Ama uzulmeyede gerek yok Cunku bu seferde raporlarim cok duzenli ve bilgilendirici olacak insallah.Cunku haftalik izin gunlerimde hep su ile ic ice olup sizlere elimden geldigince cok guzel raporlar sunacagim.Spin'e de gecis yapacagim artik.Yani hem surfcasting , hem spin raporlarim olacak Allah izin verirse.Bunlarin yaninda videolarda hazirlama arzum var.
    Rastgele...

E yani artık bu kadar sahtenin üzerine av raporları görelim Allah işlerini rastgetirsin abim.

Tesekkur ederim Bahtiyar kardesim iyi temennilerin icin.Cumlemizin insallah ;)

KULL64´isimli üyeden Alıntı
    Fatih Agabey cok tesekkurler bir samimi yorumun icin daha
    Abi her an son sahtemi yapabilirim.Daha sonra belki hic , belki uzun zaman sahte yapma sansim olmaz.Ama yinede belli olmaz.Kesin birsey varki ; en fazla birkac ay icinde sahte yapma isini birakacagim gibi.Cunku yeni girecegim is hayatimda zamanim pek olmayacak.Ama uzulmeyede gerek yok Cunku bu seferde raporlarim cok duzenli ve bilgilendirici olacak insallah.Cunku haftalik izin gunlerimde hep su ile ic ice olup sizlere elimden geldigince cok guzel raporlar sunacagim.Spin'e de gecis yapacagim artik.Yani hem surfcasting , hem spin raporlarim olacak Allah izin verirse.Bunlarin yaninda videolarda hazirlama arzum var.
    Rastgele...

İnşallah Emrah avlara başladınmı zaten yapmaya vaktinde olmayacaktır ..
    Ama çogunu koleksiyona ayır bence, atılmaz onlar suya, yazıktır yahu..
    çayla ilgili diğer konuya yazdıgına bir bak istersen yinede teşekkür edecekmisin bana

Abi bunlari ne pahasina olursa olsun kullanip balik yakalayip o sevinci tatmak istiyorum ( kendi sahtem ile balik tutmak istiyorum :) )

Bu arada cay meselesine de yorumumu yazdim :) ;)
    Rastgele...

16. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    gözümüz gönlümüz açıldı gene tebrikler...

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    öncelik ile Emrah kardeşim eline sağlık güzel bir iş çıkarmışsın,benim şayet kendim becerebilirsem aynı böyle kuyruklu sahte imal etmeyi düşünüyorum,daha gerçekçi bir görünüm ve elbetteki aksiyona büyük etkisi olacağını düşünüyorum,eline sağlık tekrar,

yine hatırlatmada bulunayım,gagalı üretilmiş sahtelerin karın yapıları su üstü gagasız sahteler ile farklı düzeydeler,kesersen eğer bir river98 gibi kıvrak wtd aksiyonun dan mahrum kalır,gece zaten fazla iş yapmıyor su üstü sahteler,
    sahteyin gagasını kesip telef etmene gerek yok !!! al 2 çeşit river98 wtd aksiyonunun kralını yapsın sana,aynı zamanda bu sahte kefal görünümlü olduğun dan levrek için biçilmez bir tip,

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sagolasin Fatih Abi :)
    Goz - gonul acacak kadar profesyonel bir calisma degil ama yinede idare eder abi :)
    Rastgele ;) :)
    Kadir Abi guzel yorumun ve verdigin bilgiler icin tesekkurler.
    Aslinda abi kefalin neredeyse birebir sahtesini yapmak cok kolay.Ama malzemen olmasi lazim.Yoksa olmuyor.
    Bu arada bunuda ozellikle levrek avinda kullanmayi cok isterdim acikcasi.Cunku digerlerinden biraz daha farkli bir sahte bu.
    Rastgele agabey ;)

19. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Sayın ustam. :D Gerçekten çok güzel olmuş sahte. En irileri rastgelsin inşallah. :)

20. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Estagfurullah Borancim :) ;)
    Tesekkurler,rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.