Kolibri 450 Bot için Lütfen Yardım

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında denizci-16 tarafından paylaşıldı.

1. denizci-16

denizci-16 Sedat Dimiz

merhabalar,
    aranıza şimdi,katıldım,adım Sedat,kıyı balıkçılığında ufak tefek bilgiliyim fakat bir tekneye binipte balık tutmadım hiç.
    Bir bot almak istiyorum,ama bu konuda çok tecrübesizim arkadaşlarımın değerli bilgilerine ihtiyacım var.
    kestelde bir av bayisinde kolibri marka bot gördüm,internetten araştırdım bu markanın 4,5 metrelik olanı varmış.ben bu botu sürekli denizde kullanacağım,sürekli iki kişi çok nadiren 3 kişi bineceğim.denizde daha büyük bot daha iyidir diye en büyüğü olsun istiyorum.sevk sorunum yok transporter minibüsüm var.Sizce bu şartlarda bu botu herhangi bir markanın 9.9luk iki zamanlı motoru götürür mü,yani sıkmadan bizi taşır mı?
    çünkü sanırım 9.9 üzeri motorlara adb gerekiyormuş,o belgeden muaf olmak istiyorum.
    birde sizce alüminyum taban mı yoksa ahşap taban mı?
    bot konusunda bütçem 2500 tl ve motor için maximum 3500 tl.
    her türlü önerilerinizi bekliyorum,sıkılmadan okuduğunuz içinde çok teşekkür ederim.

saygılar

Son düzenleme: 30 Haziran 2011
  2. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bende araştırma aşamasındayım tecrübeli değilim ama okuduğum kadarı ile genelde 2 kişi nadiren 3 kişi kullanacaksınız 4.50 büyük. 320 veta 360 lık bir bot işinizi görecektir. Böyle bir bota da 9.9 yeterli olacaktır. 450'lik de kullanacaksanız da sanırım modlanarak 15 beygire kadar çıkarılıyor bir çok motorun. Küçük karbüratör ayarı yapılarak. Rastgelsin.

3. denizci-16

denizci-16 Sedat Dimiz

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim,3,60lık bot gördüm bugün baya büyük,ölçü olarak yeterli ama benim merak ettiğim 3.60lık bot 70 kilo 4.50lik bot 90 kilo,arada 20 kilo fark var, 9,9luk motor 4,50lik bota takılırsa tatminkar olur mu?yani çarşaf gibi düz denizde tek kişi en fazla kaç knot hız yapar?
    bu botu sürekli gemlik körfezinde kullanacağım,körfez yazın genelde durgun oluyor.
    reeling

4. atesh

atesh

Favori Kamış:
    Olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    ?
    3.60 lık bot 9.9 motorla uçarsın. 4.50 botu kurmak denize atmak eziyettir.Denizde kalacaksa o ayrı.

Elbette ADB ve bağlama kütüğü vede motorlu taşıtlar başvurusu yapman gerekiyor.

5. denizci-16

denizci-16 Sedat Dimiz

hepinize teşekkür ederim,fikrimi değiştirdim zaten,brig baltic 3.80 ahşap tabanlı bot ve dört zamanlı yamaha 9,9luk motor almaya karar verdim,böylece hem performanslı olacak hemde adb gerekmeyecek.
    4,5 metrelik botları inceledim,3,80nin üzerine çıkılınca botun eni aşırı derece büyüyormuş aynı şekilde tüp çaplarıda genişliyormuş,bu da botun su üzerindeki sürtünmesini oldukça arttırdığı için en az 20 hplik bir motora gerek duyuluyormuş.

Rastgelsin