Kolibri Botun Aynasını Kestirdim.

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Merhaba arkadaşlar, Kolibri KM 330D botumun aynasındaki problemi biliyorsunuz.
    Sağolsun Çengelköy'den Halil usta iyi bir işçilikle sorunu halletti, estetiği biraz bozuldu ama bundan daha iyisi olmazdı herhalde.

Aynadaki Problem:
    http://www.youtube.com/watch?v=2Ypl1wumqR0

Aynanın kesilmiş Hali:

2. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz
    valla bence diğer tarafı da kestirin dengeli olsun... Bu arada size bir sorum olacak ben de 2.80 bir kolibri var. Ancak şişirme de subaplar konusunda sıkıntı çekiyorum . Şiştikten sonra hava kaçmasın die hızla vanalarını kapatmak gerekiyor ama bazen oturmuyor. dişli kaçırıyor ve sonuç dinezde yavaşça sönen bir bot oluyor. Çare nedir. sübap değiştirmek mümkünmü mümkünse deniz yataklarında olduğu gibi hava kaçırmayan sistemi olan sübaplar takılırmı buna da

3. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Diğer tarafı kestirmeyi düşünmüyorum, maliyeti bir hayli fazla.
    Botu şişirirken subapları açık mı bırakıyorsunuz :confused: Subaplar sadece bot indirilirken açık bırakılır şişirirken kapalı olmak zorunda. Eğer bu subaplar kapalı olduğu halde de hava kaçırıyorsa problem var demektir.

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    keseceğinize 5 cm yükseltseniz kurtarmaz mıydı.

5. erdalbakkal

erdalbakkal erdi

Bende kolibri bot sahibiyim, botu şişirirken supabları kapatmadığınız için bu sorunu yaşıyorsun.Supabın içine dikkatli baktığında artı şeklinde kırmızı bir parça göreceksin.O parça yaylıdır ve bastırıp çevirdiğin zaman supabı açıp kapatır.Kapattığın vakit, vidalı dış kapağı kapatmasan bile hava kaçırmaz, onu kapatıp öyle şişir botu.

Benim izlediğim yol şu şekilde oluyor, önce 12v elektrilkli pompa ile botu 3 dk içinde subap açıkken şişiriyorum sonra hemen supabı kapatıyorum , ayak pompasını bağlayım botu son basıncına getiriyorum.Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    gayet güzel olmuş eskisindende iyi olmuş

7. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Teşekkür ederim, problemi youtube'da yayınlayınca Kolibri firmasının uluslararası pazarlama müdürü hemen bana mail gönderdi. Ben de model dizaynını gözden geçirmelerini tavsiye ettim.

8. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Hasan Bey bu hafta sonu botu Selva 4 Hp motorla denedim.Motorun kumanda kolu bu sefer takılmadı aynaya.En kısa zamanda videoyu yayınlayacağım.

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bunu duyduğuma sevindim, videoyu paylaşırsanız sevinirim. 4 hp ile acaba ne kadar hız yapacak. Benim bot 2 kişi ile yarım gazda plane moduna geçti fakat 3 kişi olunca performansı çok düştü. Gerçi dalga rüzgar ve su dolu balık kovaları vesaire etkenleri de dikkate almak lazım. Bota gereksiz hiç bir ağırlık almayın, hatta ileride belki tabanları değiştirip şişme alabilirim.

10. hattusili

hattusili Muhittin APAK

Sevgili dostum Hasan kardeşim. 8 yamaha kullanım klavuzunu aldım.Hepsini okudum.Rodaj sayfasını da döktüm.Çok teşekkür ederim. Bu arada botun taban tahtalarını da unutman şaka gibiymiş.Yine de tahtaları alıp botu unutmaktan evladır.:)))

Bu arada inan seni rahatlatmak için değil gerçekten botun aynası çok hoş olmuş. Hatta nedendir bilmem sürüş performansında da bir sorun yoksa asimetrik şekil gözüme daha da hoş gözüktü.Radara yakalanmayan hayalet uçak dizaynı veya Atamızın Savarona yatının veya Bodrum guletlerinin o çok hoş kıç dizaynları gibi bence orijinalinden daha da güzel özgün bir model olmuş.Hatta patentini alır tescil de ettirirsen üretime geçtiğinde ihracat beyannamelerini ben hazırlarım.:)))Güzel günlerde kullanman dileğiyle.Selam ve sevgiler.

11. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çok teşekkür ederim Muhittin Abi, güzel yorumlarınla hem beni çok güldürdün hem de sevindirdin. Aynaya bir daha şöyle alıcı gözle bakınca asimetrik dizayn hoşuma gitmeye başladı. Motoru takınca seviye farkı pek görünmüyor zaten.

12. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
  13. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Mesut Bey sizin gaz kolu da bayağı aşağıda fakat motor dar olduğu için mesafeden kurtarıyor zannedersem. Tam sağa kırınca gaz kolu aynaya takılacak gibi duruyor.

14. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Hasan Bey Scott At Water motor ile Selva Motor boy ve genişlik olarak hemen hemen aynı.Bu da şunu gösteriyor Kolibri Botun aynaları her motora uyumlu değil.

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Problem tamamen aynada, Kolibri'nin Ukrayna'daki pazarlama müdiresi ile yazıştım, ilk başta hatayı motora atmaya kalktı. Motor Yamaha olduğu için midir bilmem daha sonra hatayı kabul ederek konuyu tasarım birimine havale edeceğini söyledi.

16. terebentin

terebentin H

Kolibri KM 360 D kullanıyorum. Motorum da Tohatsu 9,8 2 zamanlı. İki tarafada kesinlikle takılmadan dümen kırabiliyorum. Forumlardaki "Kolibri bot dizayn faciası" yazınız üzerine daha dikkatli inceledim. Sorun Yamaha motordaki dümenin kıstırma yuvasındaki yüksekliğinden kaynaklanıyor.

17. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Size bu konuda katılamayacağım, tüm tekne üreticileri üretilen her çeşit motora uyumlu ayna dizayn etmek zorundadır. Kaldı ki burada alalade bir motordan değil Yamaha'dan bahsediyoruz. Bu o kadar da zor bir şey değil. Bir çok ayna tamamen düz dizaynda üretilirken kolibride aynanın motor monte edilen kısmını bu kadar derin yapmanın mantığı nedir. Nitekim üretici firmanın pazarlama müdürü bana özür mesajı gönderip tasarımlarını gözden geçireceklerini ifade etmiştir.

18. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Bazen düşünüyorumda bu Kolibri Botu ben niye aldım diye.2011 yılında CNR Avrasya Bot Fuarında KM300 bot aldım.Bu botu toplamda 10-15 saat kullandım.Bu sene pompası kasnaktan çıkmaya başladı.Ne yaptımsa düzeltemedim.İşin ilginç boyutu diğer pompalar bu bota pek uyumlu değil.Bu sene resmen bana eziyet çektirdi.O yüzden bir haftalık tatilimde botu sadece 2 saat kullanabildim.Az önce Kaptan Balıkçılığı aradım.Botun pompasının garanti kapsamında olmadığını söylediler.Bende onlara bu olayın benim hatam olmadığını tamamen pompadan kaynaklandığını,alacağım pompanında iki-üç kullanımdan sonra aynı hatayı vermeyeceği ile ilgili garanti olmadığını ifade ettim.Görüştüğüm kişi bu konuda yapacakları birşey olmadığını botun sadece kumaş kapsamında garantili olduğu ifade etti. Ama fiyat hususunda bana birşey yapacaklarını söyleyip 40 TL fiyat çıkardılar.Botun oturaklarından birisinin bota geçirilen aparatının ucu kırıldı.Yani bot iyi malzeme kötü.Ne yapayım ben şimdi?

19. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    aynen öyle, botun kumaşı, ekleme yerlerinin işçiliği, tahtaları çok kaliteli. Ama aksesuarlar adi malzemeden yapılmış. Benim botun da oturak yerlerinin bağlantı plastikleri çatır çutur kırılıyor. İnsanların alırken dikkat etmediği detayları ucuz malzemeden yapıp maliyeti 3-5 tl düşürerek kar ettiklerini zannediyorlar. Bu 3 kuruşluk gayri ahlaki düşünceleri yüzünden müşteri kaybediyorlar.