Merhaba sevgili arkadaşlar,bugün aldığım bu güzel parça RAPALA X-RAP 10 cm/13 gr .Bence güzel bir parça ve onu denemek için sabırsızlanıyorum...
silver renk...çok güzel hayırlı olsun...bende şu sıralar bu serinin crome (krom) renklilerini arıyorum gece avları için...
İnşallah bol trofelere imza atar. Bende aynı modelin OG renk kodu var. Şimdiden sizi uyarayım elinizdeki ve bendeki de dahil olmak üzere bulunan sahte tatlı su için üretilmiş sahteler hım şimdi tuzlu su ile tatlı su arasında ne gibi farklar var diye sorduğunuzda acaba yanlış birşeymi yaptım diye düşüne bilirsiniz. Genelde forumda bazı abilerimin yaptığı yoruma göre renklerinin dökülmesi yada boyasını kaybetmesi bir başka kişinin söylediği ise boya konusunda farklılık yok sadece iğneler farklı almadan önce incelediğimde gerçekten yapısal anlamda boya dökülecek gibi değil boyanın üstünde ince plastik bir kaplama yaparak vurmalara çarpmalara yada her türlü deforazsyona karşı boyayı korumuşlar.Benim deneyimlerime göre öyle kolayca çıkacağa benzemiyor çıkmıyorda youzouriyle kıyasladığımızda youzurinin çakarı daha iyi ama daha kolay deformasyona uğruyor. İğne konusuna gelince gerçekten haklılar üzerindeki iğneler tatlı su iğnesi sizin iğneleriniz de aynı şekilde. Tuzlu su modellerinde galveniz kaplı VMC iğneler kullanılıyor. Fakat yine youzorinin yada diğer galveniz kaplı iğnelri de örnek verirsek sonuçta her ikiside paslanıyor sadece galvenizli iğneler daha etli, kalın ve güçlü. Her iki markayıda aynı zamanda alıp eşit sürelerde deneme şansım oldu farklı markalarda kullanıyorum ama rapalanın boyasının dökülmesi yada bu konudaki deformasyonu konusunda diğerlerine oranla daha az kaygılanmanız gerekir oldukca güzel bir sahte hemide ideal boy ve ağırlıkta iğne konusda okadar mühim değil hatta ince okside edilmiş tatalı su iğnleri daha avcı görünüyor. Havaların sakin olduğu zamanlarda yapılan levrek avlarında iğnerden dolayı takipte olan baıkların sahteye atlamaması gibi durmlar sözkonusu olabiliyor.Tekrar iyi ve güzel avlar yapmanız dileğiyle
Zafer abi hayırlı olsun....Bu sezon başında bu sahteyle aynı gün - 3 adet levrek ve 2 adet lüfer almıştım...Güzel sahte pişman olmazsın...
zafer abi hayırlı olsun, inşallah trofe avlar yaparsın. Ama adana civarında bunu nerde kullanacan onu düşünüyorum. Bende bir sürü sahte alıyorum, almak hoşuma gidiyor, herbiri ayrı güzel de, alışverişi bile ayrı zevk bu işin ama, yumurtalığa yada karataşa gidince kimseyi göremiyorum sahte ile avlanan sonra kendimi yalnız hissediyorum, kendi kendime '' burada sahteye gelmiyor işte balık , bak herkes canlı yemle avlanıyor boşuna uğraşma diyorum'' bir tane ya çok değil bir tane levrekte benim rapalaya bir dokunmazmı umarıım sen bize umut verirsin yeni sahtenle abi.. rastgele...
Lüfer avında mükemmel çalışan bir rapala modeli. Ardındaki kırmızı tüy çok iş yapıyor, bunun bir de patlıcan moru olanı var, onunla çok güzel sarıkanat almıştım spin takımla. Levrek avında ise verdiğim arkadaşlar (elden ele 4-5 kişi gezdi) egede randıman alamadılar ama bakın Yasin almış, demek ki yerine göre yiyor bunu... Güle güle kullanın, soyulmaz etmez mükemmel bir işçiliği vardır. Taktırmazsanız yıllarca kullanırsınız.
Sevgili Okan,İzzet Abi ve Turgay Kardeş,güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.İyice ümitlendim bu sahteden