Kolu Yormayacak Uygun Fiyatlı Makina

Konu, 'Makineler' kısmında avcı22 tarafından paylaşıldı.

1. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Arkadaşlar genellikle kıyıdan avlanırdım botu almadan önce.Kullandığım makinalar ucuz yollu makinalar.En pahalı makinalarım D.A.M QUICK DISTANCE SPEEDCAST 850,Alba Atom 70,Alba Millenium 60.Diğerlerini söylemeye gerek yok.Geçen hafta Saroz da çapari avında 100 mt derinlikte 200 gr kurşunla 5 kolyozu yukarı çekerken Remixon 60 lık makina ile çok yoruldum.Makinanın tutma kolu biraz daha uzun olsa idi daha güzel olacaktı gibi geldi.D.A.M QUICK DISTANCE SPEEDCAST 850 makinayı ikince el aldığımdan dolayı o kadar para vermedim.50 TL almıştım.Alba Atom makinayı 4 yıl önce bir alış-veriş sitesinden 25 TL almıştım.Şu andaki fiyatı 45-50 TL arası.Bana derin su avında balığı ağır takım ile yukarı çekerken çok fazla yormayacak bir makina daha lazım.Bütçem en fazla 60 TL.Pahalı makinalara bütçemden olayı bakamıyorum.Tavsiyeleriniz nelerdir?

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Okuma Safina 50 YTL civarında memnun kalırsın

3. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    okuma safina sna65 50-55 tl kullanıyorum memnunum hiç yormadı makinayı buradan görebilirsiniz

4. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Makinanın ağır olması,alimunyum veya grafit olması ağır avlar için önemli midir?

5. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    bu tür avlar için makine devri 1:4.5 ve altı devirler seçin. hızlı dönen kafa veya makineler derin ve ağır balık için elverişli değildir.
    agır ama kuvvetli çekişi olan makineler 3-5 palamutu bile rahat çeker.
    örnek daiwa gs9. devri 1:3.7 sanırım ama 5 palamutu çok rahat çekiyor.