Arkadaşlar genellikle kıyıdan avlanırdım botu almadan önce.Kullandığım makinalar ucuz yollu makinalar.En pahalı makinalarım D.A.M QUICK DISTANCE SPEEDCAST 850,Alba Atom 70,Alba Millenium 60.Diğerlerini söylemeye gerek yok.Geçen hafta Saroz da çapari avında 100 mt derinlikte 200 gr kurşunla 5 kolyozu yukarı çekerken Remixon 60 lık makina ile çok yoruldum.Makinanın tutma kolu biraz daha uzun olsa idi daha güzel olacaktı gibi geldi.D.A.M QUICK DISTANCE SPEEDCAST 850 makinayı ikince el aldığımdan dolayı o kadar para vermedim.50 TL almıştım.Alba Atom makinayı 4 yıl önce bir alış-veriş sitesinden 25 TL almıştım.Şu andaki fiyatı 45-50 TL arası.Bana derin su avında balığı ağır takım ile yukarı çekerken çok fazla yormayacak bir makina daha lazım.Bütçem en fazla 60 TL.Pahalı makinalara bütçemden olayı bakamıyorum.Tavsiyeleriniz nelerdir?
bu tür avlar için makine devri 1:4.5 ve altı devirler seçin. hızlı dönen kafa veya makineler derin ve ağır balık için elverişli değildir. agır ama kuvvetli çekişi olan makineler 3-5 palamutu bile rahat çeker. örnek daiwa gs9. devri 1:3.7 sanırım ama 5 palamutu çok rahat çekiyor.