Haziran ayındaki talihsiz Kabatepe/Çanakkale tekneden balık avım sıfırla sonuçlanmış ve havanın bozması ile keyfimiz sanki yarım kalmıştı. Yeniden yollara düşmek geçtiğimiz haftasonuna kısmet oldu. Bu kez hava ve deniz o kadar güzeldi ki oraları bırakıp İstanbul'a dönmek çok zor oldu. Bu yetmiyormuş gibi sen misin o güzel diyarlarda balık avlayan diye İstanbul akşam trafiği, bize adeta duvar oldu. Geçirilen sinir bozucu 2.5-3 saat kadar zaman kaybı ile Pazar günü 15:30'da Seddülbahir'de başlayan yolculuğumuz Ancak 23:00 de eve varmakla sonlandı. Yol yorgunluğunu attıktan sonra bu güzel kareleri sizlerle paylaşmak istedim. Aslında daha fazla görsel olabilirdi ama "Geliyor hazırlanın" dediğimde kimse inanmadı ama balıklar çaparide görününce o heyecanla balıkların üzerine 4 kişi birden atladı, kimsenin aklına fotoğraf ve video çekmek gelmedi. Bu da benim ilk kolyos avım oldu. İlk jig denememde hanos yakalamak da sürpriz, bir o kadar da komikti. Hanos denize iade edildi. Gece canlı teke ile kıyıdan yemli denedik olmadı. Sabah yaptığım at-çek de sonuç vermedi. Ekip : Benim üniversiteden sınıf arkadaşlarım. (Uludağ Üni. Elo89) Kamış : Lineaeffe Cromo 1802, Lineaeffe Powerboat 100-200gr Makine: Penn Battle 5000, Okuma Compressa CP50 Misina : Powerpro braided 30lb, Powerline 0.35mm Takım : Muhtelif palamut çaparisi, jig Sonuç : Boyu kadar jige atlayan hanos, 4 adet irice kolyos
İlk tebrik benden olsun ekibe... Dönüş yolculuğu gerçekten hiç çekilmez oluyor, özellikle büyük şehirde yaşıyorsanız tam bir işkenceye dönüyor... Neyseki av sonuçsuz geçmemiş ve herkes keyif almış... Paylaştığınız için çok teşekkürler.. Jig'in yapılacağı merayı bulmak önemli... daha doğrusu o suları bilen biri mutlaka şart yoksa hanos gibi hareketli hareketsiz gördüğüne atlayan haramilerin gelmesi olası.. Atçek için henüz erken... biraz daha soğuması gerekiyor suların ki yemlik balıklar kayda değer şekilde azalınca sizin sahtenize tenezzül edebilir duruma gelsinler.. Daha güzel avlara rast gelsin..
her ne kadar amaç balık tutmaka olsa , denize çıkmak bile bazen insan kafi geliyor... Güzel bir av ve gezinti olmuş..