Kontrollar denize indi, limit altı balıklar hayata döndü.

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında REİS tarafından paylaşıldı.

1. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
  2. rko

rko mustafa

Denetimler bir hayli geç kaldı , şu an tezgahlarda da yaprak ( çinekop ) gözükmüyor , umarım böyle devam ederler.

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bunlar güzel haberler işte! Çoğalmasını talep ve ümit ediyorum. Bir an evvel, oto-kontrol mekanizmasının gelişmesi temennisini de ekliyorum.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sen misin, başbakanın gelsin diyen?

bir kaçının böyle canını yaktın mı, hepsi tırsar, kimse o riske girmek istemez.

Neyse, bizim bir evlere şenlik belediyemiz var. Her yeri kazar, burnumuzdan getirir, birde yazı koyar: "Çalışınca oluyor".

Yahu adam gibi çalış, sen çalışıcan diye biz işe gitmek için takla atıyorsak, yerim senin icraatını. Neyse, bu başka mesele.

Ama işte böyle, çalışınca oluyor demekki, isteyince, denetleyince, gayet güzel oluyorç

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevindirici bu haber dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum Reisim.

Sevgi ve saygımla kalınız

6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    SEvgi ve saygı bizden hepinize.:)
    İnşallah bunlarda küçücük payımız vardır.
    Yılmadan devam.

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Umarim devami da gelir.. Zararin neresinden donulse kardir..

8. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Ah bir de haber yapanlar araştırıp, öğrenip kuralları adam gibi yazsalar.

Linkteki haberden bir cümleyi aşağıya aktardım.

"Küçük balıklarda kg olarak, büyük balıklarda ise 5 adetden fazlası yasak olduğu için bir çok tekneye yasal işlem uygulanmış olup teknelerin livarlarında bulunan canlı lüfer balıkları denize geri iade edilmiştir."

Şimdi bu haberi okuyan bilgisiz insanların kafasında oluşan yanlış bilgiyi düzelt düzelte bilirsen. :(

Büyük balıklarda 5 adetten fazlası yasakmış. :confused:

9. istavrit

istavrit Boğaç

Ben mi yanlış okuyorum ,ya da doğru okuyorumda yanlış yorumluyorum .Denetim 5-9 metre teknelere yapılmış ...yani ya keyifçiye ya da ekmeğini uzun oltadan kazanan emekçiye ...şimdi livardan denize atılanlara bakıyorumda bunlar 20 cm den aşağı değil ,miktara bakıyorum orda 5 kg balık yok ,bir de adamın sarı kağıdı varsa zaten miktar sınırı yok ...eee :confused: ...haldeki kasa kasa yaprakları ,çinekopları bu oltacılar mı getirmişde onlara baskın yapılmış ...

''amatör teknelerin ve şahısların ticari su ürünleri avcılığı yapmaları ve diğer ticari teknelerin küçük iğneli uzun oltalarla küçük boyda lüfer tutmaları engellenecektir.''

iğne numarasınıda kontrol edeceklermi ...ya da Zeki Müren 'de bizi görecek mi :D

yapraklar çinekoplar kurtuluyor mu ben öyle müjdeli bir şey göremedim

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu ne arkadaşlar sanırım linki açmadan yorum yapıyorsunuz, bu iyi bir haber değil tam evlere şenlik bir rezalet.

Balığın kökünü kazıyan gırgırlar troller cirit atarken bunlar olta balıkçısına baskın yapmışlar hem de boyu 20 cm'i geçen balıkları almış denize döküyorlar. Ne hakla?

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İlimiz de; İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce İstanbul Boğazı, Ahırkapı önleri ve Kumkapı Önlerinde bulunan 5 - 9 Metre arasındaki balıkçı teknelerinde denetimler yapılmıştır. Denetimlerde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunun 3. Maddesi kapsamında balıkçıların ticari avcılık yapabilmeleri için almak ve teknelerine plaka şeklinde ruhsat kod numarasını yazmakta zorunlu oldukları "Su Ürünleri Ruhsat Tezkereleri" kontrol edilmiştir. Denetimlerde ruhsatı bulunmayan tekneler 3/2 Nolu Amatör (sportif) amaçlı Su Ürünleri Tebliği hükümlerine göre kontrol edilmiştir. Küçük balıklarda kg olarak, büyük balıklarda ise 5 adetden fazlası yasak olduğu için bir çok tekneye yasal işlem uygulanmış olup teknelerin livarlarında bulunan canlı lüfer balıkları denize geri iade edilmiştir. İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce denetimlerin aralıksız olarak devam edecek olup, amatör teknelerin ve şahısların ticari su ürünleri avcılığı yapmaları ve diğer ticari teknelerin küçük iğneli uzun oltalarla küçük boyda lüfer tutmaları engellenecektir.

*********************************************************************************
    Herşeyden önce bu açıklama tam bir rezalet.
    Açıklamayı yapan kurum Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Şube Müdürlüğü.
    Eğer bu kurumdan, bu açıklama çıkıyorsa vay anam vayyyyy..........

Bir de başka bir konuda zabıtalara eğitim verilsin falan deniyordu kısa bir süre önce. Kim verecek bu eğitimi çok merak ediyorum.

"amatör teknelerin ve şahısların ticari su ürünleri avcılığı yapmaları" Ben bu ifadeyi de anlamadım. Amatör tekneler ticari su ürünleri avcılığı yapamaz mı? Ben mi yanlış anladım?
    Ticari su ürünleri nelerdir?
    Cümlede acaba, "su ürünleri ticareti yapmaları yasaktır mı", demek isteniyor???

Lüfer ticari bir su ürünüyse, amatör tekneler lüfer tutamaz mı?
    Öyleyse mercan, çipura falan da tutamazlar.

Diğer açıdan, ilk resimde görülen balıklar 20 cm'den büyük bence. Kontrol edilen teknede sanırım eksik belge yakalamışlar, teknede ne varsa salmışlar gibi geldi bana.

12. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Hiç kimse okumamış bu haberi hatta belki ilk yazan bile.

İlimiz de; İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce İstanbul Boğazı, Ahırkapı önleri ve Kumkapı Önlerinde bulunan 5 - 9 Metre arasındaki balıkçı teknelerinde denetimler yapılmıştır. Denetimlerde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunun 3. Maddesi kapsamında balıkçıların ticari avcılık yapabilmeleri için almak ve teknelerine plaka şeklinde ruhsat kod numarasını yazmakta zorunlu oldukları "Su Ürünleri Ruhsat Tezkereleri" kontrol edilmiştir. Denetimlerde ruhsatı bulunmayan tekneler 3/2 Nolu Amatör (sportif) amaçlı Su Ürünleri Tebliği hükümlerine göre kontrol edilmiştir. Küçük balıklarda kg olarak, büyük balıklarda ise 5 adetden fazlası yasak olduğu için bir çok tekneye yasal işlem uygulanmış olup teknelerin livarlarında bulunan canlı lüfer balıkları denize geri iade edilmiştir. İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce denetimlerin aralıksız olarak devam edecek olup, amatör teknelerin ve şahısların ticari su ürünleri avcılığı yapmaları ve diğer ticari teknelerin küçük iğneli uzun oltalarla küçük boyda lüfer tutmaları engellenecektir.

Bu mesajı olduğu gibi kopyalayarak ilgili web sayfasındaki he e-mail adresine ve bilgi edinme sayfalarına '' Dalga mı geçiyorsunuz siz ? '' başlığı ile mail attım....

13. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Ciddiyse çok komik, şakaysa hiç komik değil.

Sen gırgıra denetim yapma, git limit dahilindeki balıkları tutan, muhtemelen amatör balıkçıların balıklarını denize at ve ceza kes. Afedersiniz ama "Hass...ktirsinler"!!!

14. king_barracuda

king_barracuda

bizim vatandaşımızda olaylar şöyle gelişir..

yolda yalnış park yerine park ederler. polis çeker yada ceza yazar. adamın savunması onları neden çekmiyosun onları önce çek olur..

muhtemelen geçen günlerde hale yapılan baskından sonra ordaki hem suçlu hem güçlü ağlak adamlarda böyle yapıp burda ufak teknelerde tutuyo onlarıda denetleyin gibisinden tepki göstermiştir.

büyük takımın oyuncusuna kırmızı kart gösteren baskıya uğrayan hakemin psikolojisi ile dur bide ufak takıma teknelere ceza kesiyim demiştir..

b.çekmecede nerdeyse her sokak başında limit altı satışı yapılıyor hatta çoğu araç 34 plaka bile deil ..kim nerden geldi belli değil. ne denetleyen var ne bişi.

15. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Arkadaşlar Tarım Ve Köy İşleri geçtiğimiz günlerde bir denetime çıkmıştı haberleri takip edenler hatırlayacaktır. Kumkapıda balık halinde Lüfer denetimi.

Maalesef gerçek şu: Denetim ekipleri Kumkapıya gitmeden saatler önce gidecekleri haberi gitmişti. Burası Türkiye. Bakmayın öyle haberlerde birkaç balık kasalarını karıştırdıklarına.

Bu işin AĞABABALARI zaten bu işten ASLA zarar görmediler görmeyeceklerde. Zaten verilen maddi cezalar inanın onların çerez parası. Bir Trol'ün günlük kazancını hesaplayın. Üstelik de ÖTV ödemeksizin aldıkları mazotla birlikte.

Cezaların ADALET'li bir şekilde kara kaşa sırma saça bakmadan herkese uygulanması şart. Üstelik verilecek olan cezalarda "Avdan Men Etme" maddesi olmadığı sürece bu işin önüne geçemeyeceklerdir. Bu işin yöntemi de zaten budur. Dünya literatüründe balığı avlayanın gözünün yaşına bakmazlar. Ama ne hikmetse bizim ülkemizde baklava çalan çocuğa aslan kesilen devlet, patronlara, baronlara sıra geldiğinde kedi oluveriyor.

Biz biz olalım, önce kendimize, sonra evlatlarımıza bu işin doğrusunun ne olduğunu, sonuçlarını ortaya koyarak başımızı elimizin içine alıp bir kez daha düşünerek öğütleyelim. Unutmayın ki BALIK BAŞTAN KOKAR

16. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Çalışınca oluyor.... ;) AMAN KUZULARI UYANDIRMAYALIM..! :eek: KURBAĞALARI ÜRKÜTMEYELİM...! :nono: AKIŞINA BIRAKALIM DEĞİLMİ...! hihi HERŞEY DAHA GÜZEL OLACAK..! BELKİ YARIN BELKİ YARINDANDA YAKIN...! hihi hihi :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

17. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Güçleri ancak olta balıkçısına yetiyorda ondan onları denetliyorlar.Ha onlarında içinde kural tanımaz adamlar az değil ama gırgırların ve trollerin sahiplerinin arkası sağlam olduğundan ilişemiyorlar.

18. axes

axes kdrt

Güzel ülkemde ne doğruki :(

19. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Müsait vaktim olduğunda hepinize cevap vereceğim, Hele Türkçeyi kendi çıkarına göre yorumlamaya çalışan kardeşlerime.
    Selam ve sevgiler.

20. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bence de ortada büyük bir yanlış anlaşılma var. Kontroller yapılmış, sarı kağıdı olamayan ve amatör balıkçılığı düzenleyen sirkülere göre fazla balık alıkoyan teknecilere ceza yazılıp balıkları salınmış konu bundan ibaret bence. Bence yerinde bir uygulama.