Konya Altınapa Barajı!!

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sagalassos tarafından paylaşıldı.

1. sagalassos

sagalassos Eray

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Remixon SM 30
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 5 Kg
    Merhaba; Konya Altınapa Baraj Gölü'nde 2 gece konaklama şansımız oldu.Hafta içi olduğu için çok fazla kalabalık yoktu.Boş olan Gölün oraya gidenlerin çok iyi bildiği burun tarafına oltalarımızı attık.Fakat oltaları attıktan yarım saat kadar sonra sanki bizim oltaları atmamızı bekliyormuşçasına Koski ekipleri botları ile bizim olta attığımız yerlerde dolaşarak Çok net görünen TURKUAZ RENGİ ne olduğunu bilmediğim bir sıvıyı kıyıdan 50-60 metre kadar öteye dökerek ilerlediler.Sadece bizim bulunduğumuz yerlere boşaltım yaptılar.Uzak yerlerde başka balıkçı olmadığından oralara gitmediklerini düşünüyorum..Bu turkuaz renkli sıvıyı 1-2 defa döktüler gölün kıyı taraflarına.Av sonucumuz maalesef olumsuz, her türlü yemi denememize rağmen iki gün boyunca zil sesini bir kez olsun duyamadık :( Şimdi ben kuşku içinde kaldım, acaba bu sıvı geçen sene gelen ve avcıların direnmeleri sonucu kaldırılan yasağa karşı''Siz Yasağı Bozarsınız Bizde Böyle Kimyasal Döker Balıkların Oltalarınıza Gelmelerini Önleriz'' Tarzında bir yaklaşım mı..Bu sıvı nedir, gerçekten balıklara birşey mi yapıyor, bilen varsa lütfen aydınlatsın bizleri..Teşekkürler...

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Çok ilginç bir konu ilk kez böyle bir olay duyuyorum.
    takip.

3. nevzat42

nevzat42

Benim bildiğim kadarıyla gölde otlanmayı önlemek için göktaşı denilen bir madde atıyorlarmış.Göle o madde atıldıktan sonra bir hafta balık vurmuyormuş.Yalnız sizin olduğunuz bölgeye atılması hiç normal değil.

4. sagalassos

sagalassos Eray

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Remixon SM 30
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 5 Kg
    Haklısın Özkan takip edilmesi gerek bence de ciddi bir konu.3-4 sene öncesine kadar bizim bulunduğumuz bölgeden 2 gecede güzel trofeler alınıyordu, şimdi zil sesini dahi duymuyoruz.Nevzat Usta, siz o bölgenin verimliliğini bilirsiniz..Sadece bizim bulunduğumuz bölgeye yavaş yavaş sıvıyı dökerek ilerledikleri için kafamda soru işareti kaldı.Ayrıca dediğiniz gibi bu sıvıyı döktükten sonra 1 hafta balık vurmazsa bu sıvıyı bence sık sık döküyorlar.Biliyosunuz Altınapa'da verim çok düştü!! İnternetten bu sıvı ile ilgili bi kaynak bulamadım ama aramaya devam edicem.

5. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    İçme suyu barajlarında buna benzer uygulamalar Ankara barajlarında da yapılıyor. Yanlış bilmiyorsam yosunlanmayı önlemek için yapılıyor ve bir süre boyunca suda bulanıklık oluyor.

6. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    İlk defa duydum ben de. Biraz araştırmak lazım.

7. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Güvenliğin dediğine göre, yosunlanmayı önlemek için her ayın 10 günü bu maddeden göle döküyorlarmış. Dün avlakta iken yanımıza gelen güvenlik ilaç atıldı balık zor çıkar dedi ama 11 tane tuttuk. İlacın ne kadar etkisi olur bilemiyorum.

8. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    gölde ne amaçla kullandıklarını bilmiyorum ama muhtemelen bakır sülfat çözeltisidir. bu madde üzüm bağlarında, zeytinliklerde mantari hastalıkları önleme amacıyla kullanılıyor. hayvanlarda, özellikle kuşlarda mantar hastalığında banyo suyu olarak ve çok düşük konsantrasyonda içme suyuna katarak kullanıyoruz.

9. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    çok ilginç bir konu