Merhabalar . Konyada avlanan ustalarım abilerim kardeşlerim İvriz barajı nasıldır ? hangi balıklar çıkar . bildiğim kadarıyla sazan ala ve levrek varmış . barajın hangi tarafı verimlidir . yemler takımlar nasıl olmalıdır . yardım edebilecek biri varsa çok dua ederim . isterse özelden de yazabilir. . Saygılar
Taaaa çocukluğumda Konya'ya giderken barajın kenarında durmuştuk. Tamda adamın biri 1 kg yakın aynalı çekmişti. Babam satmasını istemişti adam satmamıştı. Belki 10 yıl olmuştur.. Aklımda kalan tatlı bi anı orayla ilgili. Başka bilgi varmı dersen maalesef yok...
Hakan abicim, ivrizin namını çok duydum ama bir türlü gitmek nasip olmadı. Duyumlarıma göre,sazan ve alabalık varmış.
Mustafa abim ben levrek oldugunuda duydum . peki olta atmak serbestmiymiş oraya gittiğimizde kovalamasınlar bizi ben aynı zamanda doğasınında süper oldugunu duymuştum senin memlekette sorup orası hakkında bilgi alabileceğin kimse yokmudur abi ?
Ekipteki arkadaşlara sordum. En yakını 3 yıl önce gitmiş. O zaman yasaktır kiralamadır falan yokmuş. Şu anki durumunu bilmiyorlar. En güzeli ereğli belediyesini ara sor. Onlar gereken cevabı vereceklerdir. Madem bu kadar uzun yol gidiyorsun sana 150 km uzaklıktaki ortaköy barajına gidebilirsin. Güzel sazan çıkar. Ayrıca ağ falan da attırmıyorlar.
Eyvallah abicim sağol varol . verdiğin bilgiler çok değerli benim için . kendine çok iyi bak . saygılar .
hakan abi öncelikle iyi geceler bende niğdeden yazıyorum üç beş güne ivrize gitmeyi planlıyorum fakat ora hakkında bilgim yok eğer bildiklerini paylaşmak istersen çok sevinirim...
selamlar.. konyada yeni av sezonu açıldıgından beridir avlanmaya çalışıyorum.. çalışıyorum sadece çünkü bi türlü beceremedik.. hamurumun içine koymadıgım katkı maddesi kalmadı.. bi türlü sazan yakalayamadık.. biz bunu eglence amaçlı yapan 3 arkadaşız.. 3er oltamız var.. ama balık tutamaya tutamaya işin eglencesi kaçtı bırakmak üzereyiz.. sizden ricamız bize bi avlak önerisinde bulunmanız.. kurşunlu ve başhöyük birde çumra apa hariç.. teşekürler
Merhaba arkadaşlar ben ivriz barajı ile ilgili biraz bilgi vereyim. Aslında daha 3 kere gittim bu baraja üçünüde bu sene içinde gittim verim konusunda çok iyi bir yer değil ama barajda Sazan, Sudak ve Alabalık gözlemledim ilk gittiğimde 2 adet sudak aldım, ikinci gidişimde arılardan çok rahatsız olduk ve fazla beklemeden başka bir yere gittim son gidişimde ise su çok fazla yukselmişti yerimi bulamadım ama bir sudak daha aldım. ilk gittiğimde Aksaraydan gelen bir grup vardı yanlarında canlı balık getirmişlerdi onlar çok güzel Gökkuşağı alası çektiler ortalama 1 - 1,5 kg varlardı sanırım yaklaşık ben oradayken 4-5 adet aldılar. ve deregirişinin orada küçük bir bent var orada da çok buyuk trofe sudaklar gözlemledim. yalnız baraj kiranlanmış ve ağ atılmakta buda balık potansiyelini oldukça azaltıyor... Selamlar... herkeze Rastgele.
Arkadaşlar konyada turna avlanabilir mi? Yakın zamanda iş için konyada olacağım fırsat buldukça uygun bir mera var ise atçek yapmaya niyetim var.
Eskiden trofelik sazanlar , kadife ve alabalık çıkardı. Yerel olarak kültür balığı (zannımca kasna olabilir) ve hasırcı dediğimiz balıklar vardı. Ama hangi akılla bilinmez baraja sudak bırakılmış. Bu da barajda balık bırakmamış. Yakalanan sudaklar genelde 25 cm altı. Yasal limiti bile geçemeyen balıklar avlanıyor. Tek tük ala çıkıyor ama zannımca onlarda sudak tehditi altında. Levrek ya da Turna yakalandığını ne duydum ne de gördüm.