Neredeyse bir senedir hiç balığa çıkmamıştım. Gene de av raporlarını takip ediyor ve güzel balıklar yakalayanları gördükçe içim gidiyordu. Bir arkadaşla sözleşip cumartesi sabah Konyaaltı sahiline attık kendimizi. Güneş henüz doğmuştu. Ben at çek takımımla hemen ava başladım. Arkadaşımda üçlü dip oltasına karides takıp attı. Bir ara kıyıya kaçışan yavru balıkların telaşını görünce umutlandım. Ama defalarca atıp çekmeme rağmen en ufak bir hareket bile olmadı. Bir iki sahte değiştirdim, olmadı. En son jig head li raglou ile deneyim dedim; ikinci atışımda misinam klipsin bağlandığı yerden kopunca roglou uçtu gitti. Hemen pılımı pırtımı topladım. Arkadaşımda aradan iki saat geçmesine rağmen ilk taktığı yemler hala üzerinde olmak üzere takımlarını topladı. Arkamıza bile bakmadan oradan kaçtık... Antalya yedi bitirdi beni...
hiç şaşırmadım özellikle konyaaltı çoook ölü bölge.kaleiçinde zaman geçirseniz belki yakalanmasa bile gördükleriniz de yeterdi diye bilirim...ne diim sağlık olsun.bir dahakine inşallah...
Konyaaltında balık çıkıyor çıkmıyor değil.Ama mırmır sokar çipura falan.Onlar da sahte ile alınacak balık değil.tavsiyem liman tarafı yada mırmır isterseniz varyant ın alt tarafı. Bir dahaki az gönlünüzce geçsin.İyi günler
Haklısınız. Bende yemin etmiştim bir daha konyaaltına gitmeyeceğim diye ama plaj eve çok yakın olunca ve geçmişte de yakaladığım balıkları referans alarak bir kez daha gideyim dedim işte iyimserlikle. Eskiden böle değildi konyaltı ne oldu anlamıyorum.At çek için ava geç de kalmıştım gerçi. Ama yavru balıkların kaçışını ve telaşlarını görmeliydiniz. Nerdeyse korkudan karaya çıkacaklardı. Bence doğru saatte gidersek Konyaaltı atçek için hala umut vadediyor gibi. Ne dersiniz?
Konya Altında Balık yok degil Abiler balık çok önemli olan balığın saatini ve havasını denk getirmek birde sahtemiz güzel olacak kimse bilmez belki ama sefer amca vardır konya altında hergün oradadır ve hergün balıksız dönmez at-çek ten başkada işle uğraşmaz konya altında balık yakalamak zordur çünkü çok gürültülü o yüzden geceleri gitmenizi tavsiye ederim
bu hava koşullaarında,çokda ümit bağlamayın derim,deniz bulanırsa iyi mekanda yemlide de güzel birşeyler tutabilirsiniz diye düşünüyorum.. demin denize baktım aynı düzen..yatkın..kendimi mi yorayım dedim şimdi bu havadaidk cuma günü hafiften bir yağmur var sanırım..belki cumartesi su azıcık bulanırda,birşeyler tutarız:hungry:
hava karısmadan balık yalan makaram bozuldu , zaten hava bozulana kadar makara tedarik etmem lazm benımde bakarsın turnalar yanasır kıyıya
Kötü olmuş Soner. Ama bizim avlakların durumu böyle malesef. Özellikle de bu güzel havalarda. Antalya'da Allah'tan turna var da, atçek takımları bir işe yarıyor. Yoksa hedef sırf levrek olsa vay halimize.
ben denızın dıbınde oturuyorum abı sımdı geldım gene boş mekanlarla alakası yok su cekildi , ve kıyıda balık gezmiyor yoksa ben boş dönmüyorum en kötü 1 tane oluyordu simdi oda kesildi bekliyoruz yagmurları artık....
merhaba bro nerde turna var sölesene ben gidiyorum paso atıyorum gün batarken hiç bir tne atlamıyor kücücük turnalara ben balık demıyorum zaten 1 tanesını gecenlerde saldık geri... tavaya atılmaz günah... o derece idi...
Antalya'da turna çıkan meralarda levrek ihtimali çok çok düşük olduğu için uzun zamandır kıyıdan turnaya atçek yapmıyoruz. Atçek avı planlıyorsak uzak meralara gecelemeli gidiyoruz, hedef her zaman levrek oluyor. Turnayı tekneyle sırtı avlarında yeterince alıyoruz. Yer soruyorsan, büyük limanın dış mendirekleri, yat limanından Atatürk parkı hizasına kadarki falezler, baba burnunun çevresindeki ve şelale tarafındaki falezlerin yakınındaki bazı bölgelerde iyi miktarda varlar. Bu saydığım yerlerde belli bazı kayalıkların önünden doğru zamanda sahteni geçirirsen yüksek ihtimalle alıyorsun. Kıyıya da oldukça yakın geçiyoruz, atçekle ulaşılabilecek mesafelerde. Bazı bölgelerden aşağı iniş sıkıntılı olabilir ama verimli meraların bazılarında inilebilecek yerler de oluyor, avlanan da oluyor. Bu tarz belli verimli yerlerde zaman zaman durup keyif olsun diye tekneden atçek yaptığımız da oluyor. Zaten sırtı yaparken de gelen balıkla mücadele zevki yaşamak açısından kullandığımız takımlar hafif atçek takımları. Biraz dalarlı iri sahteleri kullanınca gelen balıklar genelde 60 cm.den az olmuyor. Jige bile atlıyor zaman zaman turna. 14 cm sahteye atlayan ufak cengaverler de her zaman olası tabii. Parmak kadar turnaları avlamaya başlayan balıkçılara inat 50 cm altı turnaları geri salmak lazım. Rastgelsin.