Konyaaltı Balık Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yercekimi tarafından paylaşıldı.

1. yercekimi

yercekimi HASAN

Favori Makine:
    ECUSIMA 8000 Vi
    Merhabalar.

Konyaaltı plajının kenarında veya falezlerde haftasonları balık avlamak istiyorum. kipa real ve migrosta makul fiyatlara olta takımlar mevcut ama ben bir bilene sormadan almak istemedim.

Belirttiğim yerlerde balık tutmak için ne tür bir olta almalıyım. En kaç metre olalı. Sizin önerdiğiniz bir marka ve modeli var mı?

Saygılarımla.

Forumda arattım ancak cevaba ulaşamadığım için burada yeni konu açtım daha önce açılmış bir konu varsa kusura bakmayın.

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Konyaaltı plajının en sol kısmında, kıyıdan atış mesafesinde oldukça fazla isparoz mevcut. Biraz daha ileri gidince orta ve üst suda melanur sürüleri geziyor. Bunun dışında gözümle görmesem de sülünezle çipura aldığını söyleyeni de gördüm. Ayrıca tek tük olmakla beraber mırmır da vardı. Bunları bizzat dalıp gördüm.
    Bana göre orada kullanılabilecek en iyi düzenek zargana şamandrası ile oldukça uzun bedenli hırsızlı iki iğneli düzenek olabilir. Açığa savurup çekip bekleyerek kıyıya kadar melanur beklenebilir, kıyıya da yanaşınca isparoz için şamandıra sabit şekilde beklersiniz. Gece avlanma şansınız var ise sülünez kullanarak 2 iğneli klasik dip düzeneğiyle bir deneme yapabilirsiniz. Ayrıca Atatürk parkının altında falezlerden de 5-7 cm arası büyüklükte sahtelerle sabah erken saatte yazılı orkinos palazı veya bizzat kendisini yakalama şansınız olabilir.

3. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    antalya merkezde orfoz balıkçılık var merkez bankasının 100m doğusunda gerekli ekipmanı ve bilgileri onlardan alırsın

4. yercekimi

yercekimi HASAN

Favori Makine:
    ECUSIMA 8000 Vi
    Çok teşekkür ederim.

NOT:
    Belek açıklarında 50-55 metre derinliğe kadar açıldık. saat 09:00 - 15:00 arası sadece 3 adet mercan yakalayabildik.