Konyada Göller Katlediliyor

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında yesilkartal_42 tarafından paylaşıldı.

1. yesilkartal_42

yesilkartal_42 abdullah

En İyi Avı:
    7kg lık bi kara sazan
    arkadaşlar 15 yıldır amatör balıkçılık yapıyorum.konyada ve yakın cevresinde suyunu içmediğim balığını tutmadığım bi göl gölet kalmadı.ama gelin görünki konyadaki tüm göller ve göletler her zaman ağla talan ediliyor.bunun başlıca nedeni o göletin bulunduğu bölgenin insanı.neden böyle dedin derseniz adamlar resmen göletleri kendilerinin malı olarak görüyorlar.başkalarına yasak fakat snin yanında onlar varsa her şey serbest.sayayım size hatunsaray barajı ,may barajı,altınapa barajı,dorla göleti,apa saracık,inlice,ladik(ladik halkı bu konuda çok titiz ama yinede ağlarla yamlanıyor),akviran göleti,yazlıca,ketenli,sülüklü göl,eğri göl,beyşehir gölü(yasak zamanında en başta talan balıkçıları kendisi)sille barajı(bekçileri olması ve gece içerde araba bırakmamalarına ramen) hatta arkadaşlar belki inanmayacaksınız adamlar derinliğinin tesbit bile edilemediği obruklara bile ağ atıyorlar.belki burda adını saymadığım onlarca baraj ve gölet yağma altında .burda bize düşen gördüğümüz anda jandarmayı aramak yada yetkili mercileri.ama gelin görünki buraya atılan ağların çoğunun başında bu resmi kurumlar var.bizemi yazıklar olsun ,yoksa bu gölleri bu resmi sıfatlarla kirleten insanlaramı siz düşünün.gercekten gün geçtikçe doğal yaşam denen bişeyin kalmıodığı gözlerimizle göreceğiz.ben bu durumu şuna benzetiyorum.en sevdiğiniz şey hastalanmış ve sizin ona bi yardımınız dokunmuyor.ne kadar acı

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Dediklerin maalesef doğru Abdullah. Görünce jandarmayı aramaktan başka bir şey elden gelmiyor.:mad:

3. leyl&hud

leyl&hud Mehmet Ergül

Favori Kamış:
    RIVER ANDON 300 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    okuma zorax
    jandarmayı arasan ne olacak abi ben Beyşehir'liyim yasak zamanın da adam şehrin göbeğinde serpme ağ kullanıyor kimsenin tıkı çıktığı yok hemde az ilerisinde emniyet binası var yine bir kaçyüz metre ilerisinde de belediye binası yasak zamanı olta avcılığı serbest olcak işmi sonra balık yok diye inliyorlar daha beter olsunlar jandarma desen yakaladımı elinden balıkları alıyor ama caydırıcı hiçbir ceza yok demekki onlarda da kabahat var

4. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    kardeş ben o saydığın göllerin çoğuna gittim aynen dediğin gibi birde hangi göle gitsem tırıvırı kalıntıları görüyorum ve toplayıp yakıyorum ihbar etmekte fayda etmiyor 2 defa tırıvırı kullananları ihbar ettim bir gelişme olmadı ne gelen oldu ne giden

5. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Katliam

Arkadaşlar bu vurdumduymazlık sadece konyayla sınırlı degil.Örnegin İstanbul sazlıbosna barajında köylülerin gölde toplam 4000 metre (dörtbin) agları var Ve tuttukları balıklarıda köyün meydanında banyo küvetleri içinde satıyorlar Jandarmasıda görüyo poliside ama sonuç ne HİKAYE. Tabi birde ordan balık alanlar var,Vatandaş balıga gidiyo tutamayınca onlardan balık alarak adamları daha fazla tutmaya TEŞVİK ediyo.Denetim mekanizmasını denetleyen olmazsa olacagı budur.

6. necocan

necocan Necdet

Favori Kamış:
    favorim yok
    Favori Makine:
    Cormoran Balzer
    En İyi Avı:
    sazan 13 kg
    Konyada 8 yıl balık avladım, göletlerde ve göllerde her akşam yasak olduğu halde ağ attıklarını gördüm . Ağ atanlar zaten işlerini biliyorlar siz bakmayaın gerekli yerlere sazan vererek işlerini devam ettiriyorlar. Nereye şikayet ederseniz edin farketmez sezon dışında bile Koyuncu petrolün önünde ve el altından Beyşehirde sazan satışı devameder. Yasaklar sadece yasaklara uyanlar için vardır diğerlerine yasak uğramaz bile.

7. yesilkartal_42

yesilkartal_42 abdullah

En İyi Avı:
    7kg lık bi kara sazan
    aynen kardeş.jandarmasıda aynı belediyeside.ama ne yapmalıyız bilmiyorum.galiba allah ıslah etsin demekten gayrı bişey kalmıyor.ama gittiğim göllere göletlere son zamanlarda botla gitmeye başladım.eger ağ varsa ve sahipleri yoksa kesinlikle imha ederim.zaten agın sahipleri başındaysada ya oranın köylüsü ya belediye başkanının tanıdığı çıkıyor.pişkin pişkin duruyorlar.bi balık uğrunada 24 yıl yatılmaz:)başta dediğim gibi allah ıslah etsin bunları.

8. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bu şekilde yakınmalar sürekli oluyor...
    Falanca yerde ağ var...
    Filanca yere jandarma gelmiyor...

Forumda buna benzer onlarca konu okudum...

Sonuç alabilmenin yolları da yazılı bu konularda...

Ama en önemlisi ise, bir şeyden sonuç almanın yolu ortaya söyleyip ya da bir iki başarısız girişimle vazgeçip böyle gelmiş böyle gider diyerek sızlanmak değildir.

Bu katliamcılar ve yasa tanımazlar nasıl başarılı olabiliyorlar?

Bir şekilde karşılarında güç yok...
    Peki nedir bu güç?

Eğer yasadışılığa, talana, katliama karşı duruşunuz gerçekten samimi ise bunun yolunu bulacaksınız.
    Taşın altına elinizi sokup örgütlü toplum olacaksınız...
    Yoksa onlarca örneği var...
    Falanca yerde talan...
    Filanca yerde ağ...
    Jandarma gelmiyor...
    Bilmemkim de içlerinde..

eee...
    Siz ne yapıyorsunuz?

9. yesilkartal_42

yesilkartal_42 abdullah

En İyi Avı:
    7kg lık bi kara sazan
    böyle diyorsunuz hadi söyleyin bakalım.inlice köyüne gittik adamlar arabamıza kadar baktı ağ varmı bilmem ne diye.sorada barajın köşesine geçtiler ağ atmaya başladılar.jandarmayı aradık gelmedi.ne yapacaz elimizi taşın altına koyup silahmı atacaz çarpışacakmıyız yaa.burda resmi kurumlara yazı yazdık.hani nerde cevap.köyde bi çoban yapmış mış o kadar çok çoban varki.yakınma değil bizimki.sonuçta bu işi yapanda balıkçı.ama nasıl balıkçılıksa bu tartışılır.sorun hangisine denk gelirse sorun.hepsi bu işe oltayla başladı.bundan emin olabilirsiniz.insanların olta sayıaını kısıtlarsan yada ne bileyim bi oltadaki 4 kancaya kafayı takarsan bu memlekette hiç bişey ilerlemez değişmez.orda bi göl var jandarma haritadan bakıpta bulabilirse evet var.bende jandarmaydım kardeşim.yaşadım tek tek bunları.bunları burda yazıyoruz.ve her balık tutmaya gittiğimiz gölde insanların oltadan aldığı keyifi anlatıyoruz.ağlarla göllere neler yapıldığını anlatıyoruz.benim adım hıdır elimden gelen budur.yakınmayacam bu işe ben şöle son veririm diye bi babayiğit varsada emin olun sonuna kadar arkasındayım.bu iş kısaca şuna benziyor :ha dağda askere silah sıkan eşkiyayla mücade ediyorsun.ha kaçak avlanan talancılar.hiç bi farkı yok.çünki karşıda hedef yok.tekrar tekrar söylüyorum bunu bi sızlanma olarak değil anlatılması bilinmesi bi gercek olarak görüyorum.EĞİTİM ŞART:)

10. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    aslında bu yasaklar konusunda bu bu siteyi ve buna benzer diğer siteleri ziyaret edenler yasağı biliyor ben bu siteyi tanımadan yasak nedir bilmiyordum ağ kullanmıyordum ama bunun haricinde yasak olan ne varsa kullanıyordum bu site sayesinde öğrendim yasakları şimdi bir düşünün milyonlarca balık tutkununun kaç tanesinin yasaklardan haberi var arkadaşlar diyorumki site yöneticileri ve üyeler olarak medyayı harekete geçirmemiz gerekiyor türkiye çapında böyle bir medya hareketi jandarmanında belediyelerinde polislerinde dikkatini çeker ve balık tutkunlarınında bayağı bir fayda sağlayacağına inanıyorum