Konyalı avcılar sorum sizlere

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında surveyorboy tarafından paylaşıldı.

1. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    Arkadaşlar bu balık tutkusu ne garip bir şey böyle hele birde denize kıyısı olmayan bir memlekette yaşıyorsan avlak sayısı da sınırlıysa tam bir hasrete dönüyor hafta sonlarını iple çekiyorsun tabi birde büyük balık peşine düşmüşsen yandın.:)
    Benim sorum da tam bu noktada geliyor Konya da büyük levrek çekebileceğimiz yada sazan alabileceğimiz avlaklar hakkında bilgisi olan Konyalı arkadaşlardan paylaşımlar bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

2. hb_kosovali

hb_kosovali HASAN BASRİ

Favori Kamış:
    lineaeffe 3.50 & Remixon2.10
    Favori Makine:
    Okuma AV-30 , Okuma Zorax160
    Konya Altınapa da büyük balık çeken oluyor. Ben pazartesi gecesi ordaydım ve bi arkadaş senatör çekti. Hemen yanımızdaki dayıda bi sazan aldı kıyıya. ama malesef bende tık yok. Bende yeni başladım bu işe. Tanışalım beraber av yapalım kardeş :) Varsa konyalı arkadaş onlarda yazsınlar muhabbet olsun hiç olmazsa. Selametle...

3. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    tabi ki hb_kosovali neden olmasın beraber gider geliriz:) Altınapa bize en yakın avlak konumunda başka nereler var bilmiyorum ama umarım büyük balıklar çekebiliriz orada.

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Av raporlarını takip ederseniz Konya'dan birçok üye abimizin olduğunu ve gayet güzel avlara imza attığını görebilirsiniz. :)

5. DEREBEY86

DEREBEY86 iBrAhİm

cevap

sazan için beyşehir
    levrek (sudak) için ise altınapa

6. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    evet DEREBEY86 sorum bu yöndeydi:) teşekkürler
    daha başka varmı peki mesela ladik(halıcı) kasabasındaki gölette neler var?

7. doctor_33

doctor_33 Ömer EKER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND 350 cm KAMIŞ SET
    Favori Makine:
    OKUMA AQUIOS AQ-65
    En İyi Avı:
    Çipura,1 kg.
    Konya Altınapaya ben de gitmek istiyorum. Sahte yem iş yapıyor mu ve hangileri yapıyor bilgi verirseniz sevinirim...

8. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    doctor_33 ben 3-4 defa altınapadan daha uzakta olan Çumra Apaya gittim orada yaklaşık 10-15 cm boyunda levrek 4-5 cmlik sahteye gelmişti tabi bırakmıştım ama altınapa da şimdiye kadar hiç at-çek yapmadım en kısa zamanda gitmek istiyorum belkide karşılaşırız:)

9. RIDVANDINC

RIDVANDINC RIDVAN DİNÇ

Valla hepimiz Aynı Dertten muzdaribiz Konya malum Türkiyenin en kurak sahası avlak sayısıda çok kısıtlı. Neredeyse herkes altınapaya gidiyor ama bu zihniyetle av devam ederse 4 5 sene sonra orda balık kalmaz. çok bilinçsiz avcıları var malesef şehrimizin 10 cmlik sudağı livara koysan ne olur 20 cm lik sazandan ne anlarlar bilmem. limitden tebliğden bi haber nerdeyse herkes.Avlak konusunda bir diğer konuda kimse balık tuttuğu yeri sölemek istemez art niyetli avcılar 1 gecede balık bırakmaz(birebir şahit oldum) bence biraz daha uzak göletleri araştırıp 4 5 kişilik bi grupla oralara gitmen olacaktır hem masrafın düşer hem dostlarla güzel vakit geçirirsin hemde balık tutarsın. biz bu sene bir kaç kez bu dediğimi yaptık altınapadan çok daha iyi oldu saygılar görüşmek ümidi ile allaha emanet

10. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    RIDVANDINC söylediklerine aynen katılıyorum bir kaç arkadaşım var takılacağımız ama güzel avlak konusunda pek bilgimiz yok sakıncası yoksa bizimle paylaşımda bulunursan genel veya özelden çok memnun olurum hiç olmazsa verimli avlaklarda bilinçli insanlar avlanmış olur. Teşekkürler

11. mbuyuk

mbuyuk Muharrem

Favori Kamış:
    Balık marka bilmez
    Favori Makine:
    iş yapan ne varsa
    En İyi Avı:
    6,75 kg Sazan
    dün öylesine altınapaya gittim hani küçük bir olta bir kaçta silikon balık ama ne gelen var ne giden asıl üzüldüğüm nokta ise oradaki bizim aç gözlü insanlarımız inanırmısınız ben at çek yapmak için bile zor yer buldum adamlar sıralamışlar 40-50 tane dip oltasını birinden diğerine koşturuyorlar ama pek verimli değil balıklar küçük. son zaman bir bakayım dedim balıklar nedir ne değildir diye ilk selam verdiğim ustalar balıkları göstermek istemediler ikinci gurup ise bir karış bile anca gelen sazanları bir poşete doldurmuşlar kimisi ölü kimi can çekişir vaziyette ''abii valla bu sene büyük balık çıkmıyor hep böyle'' dediler bunlar yenir mi diye sordum ''neden yenmesin ki abiii'' diye cevap verdiler bence bütün yemleride denesek böyle bilinçsiz aç gözlü insanlarımız avlandığı sürece biz zor tutarız gibi..

12. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    15 yıldır konyada ikamet etmekteyim. Konya civarında gitmediğim su kalmamıştır diyebilirim. Verim açısın en iyisi beyşehirdir. Her ne kadar çin sazanı bol olsada mısırlı dip oltasıyla sarı sazan çekmek şansı yüksektir. Yem olarak canlı gümüş attığın zaman ise Akbalık ve kadife çekilebilir.
    Doğrusu altınapanın eski tadı yok. Geçen yıl her ava gitmemde üç beş kişi anca olurdu. Şimdi hafta arası bile olta atacak yer bulmak mümkün olmuyor. Gelen balığın geneli limit altı. Oltacıların da yüzde doksanı maalesef küçük büyük demeden topluyorlar.

13. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    alamadığım shımano bx 240 kamış
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu
    ben senelik izinde altınapaya 10-15 kez gittim. küçük beyaz kurt sasilerden atarak toplamda 4 adet (20-25 cm arası)sudak tutmayı başardım.Benim gözlemlediğim canlı yem kullanarak tutuyor insanlar orada ara sırada sazana atanları gördüm çoğu çapak denen küçük bir balık tutuyorlardı ama genellikle sudak için atıyor ve büyük küçük demeden alıyor balıkları evet kalabalık bir dönemdi benim gittiğim zaman temmuz ayında gittim altın apaya

14. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    ybingol bu tuttuğun sudakları hangi zaman aralıklarında avladın ben bu beyaz kurt sasileri çumra apa da birkaç kez denedim pek verim alamamıştım.

15. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu
    recep temmuz ayı içinde ağustosa kadar ben ankarada turnaya gittiğim için benim yemler bayağı büyük kaldı oradaki arkadaşlar 3-4 cm lik beyaz kurt sasilerden verdiler yalnız tüm balıkları akşam 10 dan sonra at çek ile aldım seneye allah izin verirse buradan daha hazırlıklı geleceğim inşaallah

16. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    yasin inşallah seneye geldiğinde kısmet olursa beraber gideriz avlanırız :)

17. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu
    inşaallah recep

18. konevii

konevii veysel

Konya ALTINAPA barajını öneririm. sazan için gece giderek küspeli dip oltası öneririm. saat 01,00 - 07,30 arasında oluyor ne olacaksa.
    levrek için ise silikon balık iş yapıyor ama flato balık daha iyi oluıyor, eğer yem olarak yanınızda pazardan alınmış sazan götürecekseniz sadece derisini kullanın ve oltanızı uzağa atın. ama amacınız büyük levrek yakalamaksa en ideal zaman mart-nisan ayları. bu aylarda silikon balıklara çok vuruyor bu hayvan. 5 5,5 kiloluk senatör levrekler aldı arkadaşlar. canlı balık takarak ta çok avlıyorlar levreği ama, canlı balığın yem yapılmasını tasvip etmiyorum, neticede yavru...

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Valla Veyselcan iyi demiş has demişsin de, küspeli olta yapılması da tasvip edilmiyor, neticede yasakmış.:)

20. konevii

konevii veysel

MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

(3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.

(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

(Bizim küspeli olta tarihe karışmış abi desene, az iğnelide olsa.)