selamın aleyküm bizim burdaki yamula barajında kooperatif adına 200 mt ağ atıcaz diye belediyeden izin alıyolar ve baraja 10 000 mt ağ seriyolar jandarmada gelince belgeyi gösteriyolar jandarmada diğer yerlere bakamıyo tabiii acaba bunları nasıl yok edebiliriz gittiğimiz avlakta ağ olursa sudan alıp yakıyorum ama bu bi çözüm değil.. acaba bunu nereye şikayet edebiliriz..
Hayret verici bir olay.Ve inaniyorumki bunun gibi daha cok sacma seyler olup bitiyor ve yetkililer goz yumuyordur.Allah islah etsin.Umarim Allah onlara dogadan bir felaket verir.Baska soylenecek cok sey var ama...Neyse...
Su ürünleri kooperatifinin yapılınması, çalışması ve denetimine dair hem Tarım İl Müdürlüğü hem de İl Özel İdare arasında eş yetki denilen bir durum varmış, telefonla Kayseri Tarım İl Müdürlüğünden öğrendiğim. Yani belediye ile alakası yok, denetim konusunda da sıkıntılardan şikayeti en iyisi ilgili noktalar olmadı bir üst noktalarına taşımak. Ama bence kendi başına öyle ağ toplamak, ağ sahipleri ile karşılaştığın anda hayli can sıkıcı olacaktır. Kaldı ki biz ne kadar ağcılardan hoşlanmasakta bu işi "yasal" yoluyla yapanlar açısından alınmış bir haktır. İşin bir de şu yönü var, ağı kaybolan kooperatifçiler bunu botla sü üstüne açılan herkesten biliyor ve sıkıntı yaratıyorlar,yaşadığımız tecrübeler mevcut.. Kayseri Tarım İl Müdürlüğü 0352 338 21 44
Bende bulunduğum yerdeki kooperatiflerden birine girmek istiyorum, içeride neler olup bittiğini ve ne gibi mücadeleler verildiğini görmek için ancak o kadar acayip hikayeler duyuyorum ki, bin bir türlü dümenler döndüğüne dair. Biraz korkutuyor açıkcası.