Sevgili Hüseyin Alp Arslan merhabalar Seyretmeye başladım ve büyülenmiş durumdayım şu anda. sağolasın. Köpekbalıklarını adeta bir bebek gibi seviyor.
Hüseyin abi gerçekten benzersiz bir video bu. Linke tıkladığında youtube izleyebilenler için hiç bir sorun yok, paylaşımda.
Uzun zaman oldu gorusmeyeli sevgili dostum, Umarim iyisindir ve keyfin yerindedir. Bu videoda bazi hayvanlarda rastlanan cok ilginc bir fenemenon isleniyor. Buna tonic immobility deniyor. Kisaca hayvan bir cesit transa geciyor ve ayni hipnozda oldugu gibi bir takim ilginc davranis bicimleri ve etkilesimler sergileniyor. Kopek baligini sevisi ve kopek baliginin bir kuzu gibi adamin eteginde husu bulmasi muhtesem bir goruntu.Bu ani yasayabilmek cok isterdim. Kendine iyi bak.Gorusmek dilegiyle...
Tamamen katiliyorum Erman. Bunlar bana ya reef kopek baligi yada Bronz avci gibi geldi. Agite olurlarlarsa isirabilecek kopek baliklari . Ama filmin butun amaci bu canlilara neyle yaklasirsan, karsiliginda misliyle ayni duygularla karsilik bulacagini gostermek. Bence bu konuda fazlaca basarili olmuslar. Gorusmek dilegiyle...
Gercekten cok güzel görüntüler. Resmen hipnotize olmus hayvanlar.. Yeni Zellanda'ya selam ve sevgilerle
Tesekkurler sevgili dostum... Bizden de selam ve sevgiler Alamanya'ya...Umarim kayak keyfini yakinda takip etme sansimiz olacak... Sevgiyle, saygiyla kal.
Dalgic kadinmis ve oldukca bu konularda taninmis bir sahsiyet.Kopek baliginin turu ise karayip reef kopek baligi...
Sharkman Merhabalar, Tonic Immobility konusunda onemli arastirmalar yapmis olan "Sharkman" lakapli Michael Rutzen adli bilim adaminin Discovery TV kanalindaki belgeselini yakalayabilirseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Konu hakkinda su linklere de goz atmakta fayda var sanirim: http://www.sharkdivingunlimited.com http://www.sharkdefense.com/Repellents/Tonic_Immobility/tonic_immobility.html Keyifli ve bereketli avlar...
Cilginca deneyler Rica ederim Huseyin bey, Bahsettigim belgeselde M.Rutzen adli bilim adami kaplan ve cekic basli turu kopekbaliklarindan sonra isi iyice abartip 4 - 4,5 metrelik buyuk beyaz kopekbaligi ile tonic immobility denemesi yapmaya calisiyordu. Ustelik kafesin disina cikarak. Adam once dalip karsisina cikan kopekbaliginin deney icin uygun olup olmadigina bakiyor. Balik ilgisiz veya saldirgan ise hic ugrasmiyor, merakli ve sakin ise deneye basliyor. Kendisini bir isirista ikiye bolebilecek kadar buyuk ve guclu bir hayvanla sanki oyun oynuyor. Isin ilginc tarafi, balik tonic immobility`nin tadini alinca tekrar tekrar istiyor, kendisi gelip basini adamin kucagina sokuyor. Bu durumun sebebi olarak kopekbaliginin sudaki titresim ve koku molekullerine cok duyarli olan burnunun ayni zamanda hayvanin eli ayagi gibi dokunma organi olmasi gosteriliyor. Yani hayvan merak ettigi herseye burnu ile dokunup yenilir mi yenilmez mi, tehlikeli mi degil mi diye anlamaya calisiyor. O arada burnundan oksaninca transa geciyor. Bu hassasiyet her kopekbaligi turunde ayni derecede degil. Kimisi kuzu gibi yatiyor, oksadiginiz surece hareketsiz kaliyor, kimisi de sadece bir kac saniye hareketsiz kalip bir anda irkilip kaciyor. Gercekten de cok ilginc bir konu. Denemek de cesaret ister herhalde. Ingiltere'den Y.Zelanda'ya selamlar...
Sevgili Ibrahimcigim bilgiler icin cok tesekkur ederim. Ben de wikipediadan biraz arastirdim. Bu durum tavuklarda, yilanlarda, porsuk cinsi hayvanlarda goruluyormus.Bir zamanlar izledigim bir belgeselde timsaha yapani gordum.Alinan sonuclar oldukca benzerdi. Wikipedia bunun bir transdan cok paralize olma durumu oldugunu ifade ediyor ancak bu beni tatmin etmedi. Bazen wikipediada bugune kadar oldukca yanlis seyler gordum. Bu bilgiye pek itibar edesim gelmiyor. Cunku hayvanlar hallerinden oldukca memnun gorunuyorlar. Bana bir cesit masaja duyarlilikla transa gecme hali gibi gorundu. Neyse daha ogrenecek cok seyimiz var...Arastirmaya, ogrenmeye , paylasmaya devam. Yeni Zelanda'dan da Ingiltere'ye selam ve sevgilerimi iletiyorum... Gorusmek dilegiyle, saglicakla kal.