genellikle izmir/gümüldür'de avlanıyorum... sabaha karşı limana yada sahile gitmeye karar verdiğimde tek sorunum köpekten kokrmayan bir arkadaş oluyor ki bu konuda ciddi ciddi fobi sahibimiyim... kolay değil 1 pitbull 2 kangal kırması sokak köpeği ve 1 doberman ısırığı bulunuyor vücudumda ki koşarak kaçarken kırdığım gayri resmi dünya rekorlarını saymıyorum bile... en son geçen hafta sabaha karşı 04:00 te 200metrelik mesafeyi 6 köpeğin saldırısına uğrayarak yürüyemedim ve bu sefer hiç tanımadığım birinin yazlık bahçesine atlarken yeni bir yüksek atlama rekoruna da imza atmış oldum... balık tutmamı engelleyen bu son olaydan sonra ufak çaplı araştırmalar sonucu " köpek kovucu " denen bir alet buldum...biraz daha araştırıp , fikir alışverişinde bulunmak ve belki de benim gibi köpek fobisi olan arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşündüğüm için de bu konuyu açtım.... işte internette satılan bi kaç seyyar köpek kovucu; http://www.farmasante.com/default.asp?git=9&urun=67518 http://www.kovucumarket.com/main/kopek_kovucu_tokyo-pmu114.html http://www.kopekkovucu.com/
belki ufak tefek sokak köpeklerinde etki edebilir ama pitbull da etki edeceğini çok sanmıyorum iice araştırıp öyle al bence
Tersine köpekleri başına toplamasın bu cihaz şaka bir yana geçen haftasonu tahtalıçayının denize döküldüğü noktada (gümüldür) idim. Ne köpek vardı nede balık, hem şanslı hemde şansızmışım...mrsparkle
kıyıdan balık avlamak gümüldür'de zaten yeteri kadar zorken birde buna köpekler eklenince şahsen benim için çok daha zor oluyor....
firmalar maximum 6 ila 7 metre arasında uzak tuttuğunu söylüyorlar...internetten değil de sanırım bir dükkandan temin etmem daha yararlı olacakmış gibi gelmeye başladı...
Bildiğim kadarıyla bu cihazlar ultrasonic ses dalgası yayarak köpeği rahatsız ediyor ve köpek yaklaşamıyor.Köpek kovucuların pitbullar üzerinde etkili olacağını pek sanmıyorum.Benim de 2 yaşında pitbul cinsi köpeğim var.Yavruyken aşırı derecede havlama sorunu vardı havlama önleyici tasma aldık taktık ultrasonic ses dalgası veren bu tasma benim köpeğimi daha da agresif hale getirdi.O sesi duyduğu an çıldırıyordu.Bu köpek kovucu aksi bir sonuç çıkartabilir.Biz bir şekilde havlama problemini çözsek de ultrasonic ses dalgası bir işe yaramadı.Bence daha etkili bir çözüm bulmanızda fayda var.Saygılar
zaten sorun pittbulllardan ziyade sokak köpekleri...beni ısıran pittbull sahipliydi ve sahibinin elinden kaçmıştı... aslında sopa v.b yöntemlerle de bi nebze olsun sokak köpeklerini durdurabilirim ama ne kadar hiç hazetmediğim bi hayvan da olsa canlı olmasından dolayı zarar vermek istememekteyim...
Av ve silah malzemesi dukkanlarinda goz yasartici biber gazi iceren kucuk sprey tupler satiliyor. Oldukca da ucuz. Insana karsi cok etkili olduguna gore kopegi de kacirmaya yeter. Fakat bu sefer de hayvanseverlerle ugrasmaniz gerekebilir.
Bir ara kullanmıştım. Aslında eşime almıştım. Çok etkili birşey. Açtığın anda etrafındaki köpekler kaçacak delik arıyor. Ama marka olarak soracak olursan onu hatırlamıyorum. Fakat alet olarak hemen hemen aynıydı. Bu aletler, insanların duyamayacağı bir frekansta ses veriyor bu da köpeklerin sesin kaynağından (senin yanından) uzaklaşmasını sağlıyor. Çok kullanışlı. Tavsiye ederim.
benimde bir kopegim var husky cinsi . saldirgan kopek degil benimkisi. turkiyedeki sokak kopekleride bir acayip kardesim insan tirsmiyor degil hani zaten film orda kopuyor. insan korktugu an kopek bunu algiliyor. Yarabiiii kopek var diye kosmaya baslayinca merakindan o da kosmaya basliyor. o kostukca sen hizlaniyorsun ya ustune atliyor ya issiriyor artik belki oyun için yapiyor belki bir tehlike sezinliyor. Ibrahim abinin bahsettigi gaz kopege sikinca kaçmaya firsat tanir elbette. biraz genzi gozleri yanar hepsi odur. aman hayvancagizi incitmeyelim diyerek kol bacak tattirmanin anlami yok bizim buralarda ozellikle yasli vatandaslar kapilarinin onune pisleme falan olmasin diye o tip ultrason veren aletleri takiyorlar bizler pek duyamiyoruz çok purdikkat dinlemek lazim ama kopektir kedidir faredir duyuyor demekki. en çok da onlarin kapisina pisliyo bu hayvanlar ne hikmetse valla diyecegim sprey etkilidir ama kopekle yakin temasa girince etkilidir. yaninda bir paket tatli buskuvit bulundur baktin ustune geliyorlar ortaya biryere atarsin. sokak kopegi yiyecege hayir demez.
İbrahim abi sizin yüzünüze kaza ile de olsa hiç biber gazı temas etti mi ? İnsan biber gazını yüzünden bir şekilde arındırabilir ama bir köpek nasıl yapıcak bunu ? Köpek uzaklaşsın kaçsın diye biber gazı sıkmak yerine köpeklerin olduğu yere gitmemek daha etkili bir çözüm olur bence.
Valla bir defa sirf merakimdan balkonda aciga dogru sikarak denemistim. Yani iki metre mesafeden bile perisan etti ki direkt yuze sikilsa kim bilir ne olur. cyr Aman Allahim o neymis oyle Yarim saat yandi gozum, yikamayla da gecmiyor meret. Cok guclu birseymis yahu. Nato marka kucuk yesil bir tuptu. Ankara Izmir caddesindeki Amerikan pasajindan almistim yilllar once. Tabi dedigin gibi, kopege sikmak zorunda kalinca hayvancagizin sonra bundan kurtulmasi zor. Yine de sokak kopekleri saldirirsa son care olarak bulundurmakta fayda var. Aslinda en bariscil yontem Roy'un dedigi gibi hayvani yiyecekle kandirmak. Kendini kurtarmaya yarar da o zaman da kopekler hic pesini birakmazlar, o ayri .
Köpek kaçarsan kovalar vede ısırır.Sakinliğini korumalısın. Bibergazı satılmakta.Bu etkili gaz ayıların bile kaçmasını sağlamaktadır. Bir kere sakinliğini korurda üzerlerine doğru sıkarsan,seni gördüklerinde asla yanına gelmezler.
valla simdi kopekten korkan arkadaslar icin ayip olacak ama nuri abinin mesajindn sonra bende yazayim dedim 93 senesinde lise 2 talebesiyiz bir ctesi gunu kireçburnuna gittik iki arkadas. otobusten indik tarihi firinin tam karsisinda park var orda kopekler toplasmis. amcamin da bi sumsuk kopegi var tatillerde memlekete getiriyor gurbetten guya alisigim ben havalarindayim. yanimdaki arkadas pis tirsiyo ama kopekten. neyse biraz ilerledik dikildi bunlar. arkadasa diyorum çomel çomel, sen çomelirsen onlar gider. bunlar bize dogru gelmeye basladiyuruyerek ufaktan. baktim arkadas kaçiyo. neyreye yaw çomel sen diye bagiriyorum ama o cvp veriyor.... ben bu durumda çomelirsem altima si.arim geliyor kopekler sonra neyse bende arkadasa uyayim dedimbiraz kostuk yolun karsisna falan gectik kopekler bizden saygili çikti yesil isigi bekledi onlar . gelen otobuse bindik kuruçesmede indik
Ben müzisyenim ve işim gereği çok zamanlar sabaha karşı eve sırtımda gitar yürümek zorunda kaldım. Sokak köpekleri çocukluğumdan beri hayatımın bir parçası. İnanın sizin onlardan korktuğunuzdan daha fazla onlar sizden korkuyor. Diyelim ki yürüyorsunuz ve bir sokak köpeği veya fazlası size yaklaşıyor. Sanki arkadaşınız geliyormuş gibi "Naber lan pezevenk, karnın mı aç deyyus vs" gibi (ben böyle argo konuşunca daha etkili oluyor kendi üzerimde) laflar ederim. Bu lafları ederken istifimi bozmam. Aynen yürümeye devam ederim. Yanıma çok yaklaşan köpek olursa kafasını okşarım konuşmaya devam ederken. İnanın 20 yıldır hiçbir köpek bana saldırmadı. Bilakis evimin önüne kadar bıraktılar. Sanki birer koruma gibi.
sokak hayvanlarını severim ama tabiki insanlara zarar vermedikleri sürece, bence; olmazsa olmaz bir avlak değilse başka yerleri dene, çevrenden sıkı bir hayvansever veya köpeklerle arası iyi birini bul onunla git, belki onların dilinden anlayıp zararsız hale getirebilir, sende o şekilde davranıp tehlikeye girmeden geçebilirsin. son olarakta çok azılı köpeklerse, bulunduğun bölgenin hayvan barınağı iyiyse eğer (ki sanmıyorum) belediyeyi ara. ama illaki bir şekilde diyalog kurmanın bir yolu vardır.