Köpekbalığının karnından 8 yavru çıktı

Konu, 'Genel Konular' kısmında PoseidonN tarafından paylaşıldı.

1. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    TRABZON’da balıkçılık yapan Mehmet Can Örseloğlu, temizlemek istediği köpek balığının karnını açınca şok yaşadı. Köpek balığının karnında 8 yavru bulan Örseloğlu, bir süre suda beklettiği yavruları denize bıraktı.
    Pazarkapı Mahallesi’nde seyyar balıkçılık yapan 35 yaşındaki Mehmet Can Örseloğlu, bir teknede ağa takılan yaklaşık 20 kilogram ağırlığında ve 1 metre boyundaki köpek balığını tezgaha koyarak temizlemek istedi. Ancak Örseloğlu, balığın karnını bıçakla yarınca büyük şaşkınlık yaşadı. Balığın karnında 8 yavru bulan Örseloğlu, yavruları önce bir kabın içindeki suya koydu, sonra da sahilden denize bıraktı. 20 yıldır balıkçılık yaptığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Örseloğlu, "Temizlemek için balığın karnını yarınca yavruları gördüm, şaşkına döndüm" dedi.

http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2011/05/11/==1337666.Jpeg

http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2011/05/11/==1337668.Jpeg

http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2011/05/11/==1337674.Jpeg

http://gundem.milliyet.com.tr/kopek...em/gundemdetay/11.05.2011/1388851/default.htm

2. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    İnş yaşarlar yavrular lüferlere yem olmazlar.Buarada her canlının yavrusu çok tatlı oluyormuş :) Sivrisinek hariç :)

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Mehmet Can ORSELOGLU kardesimizi, bence cok hassas olan davranısından oturu, canı gonulden tebrik ediyorum. Keske herkes aynı duyarlılıkta olsa, ne iyi olurdu. Gonlune saglık kardesimin. Tevfik.

4. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    :) bravo takdir ettim yakışır bi hareketmiş umarım yaşarlar :)

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    İyi etmiş de bilmiyor mu üreme dönemini filan?

Uzaylı görmüş gibi, tuttuğumuz her büyük balığı tezgahlara koymamıza sinir oluyorum. Tamam kendi reklamını da yapacaksın ama hiç değilse fotoğrafını filan çek, geri bırak hayvanı, bilmediğiniz balığı niye getiriyorsunuz?

Ne zaman bilinçleneceğiz acaba?!

Ayrıca o habere yorum yapmıştım ve ''cahil'' ilan edildim 2-3 kişi tarafından :). Bana cahil diyenlerin savundukları ''köpekbalığı doğurmaz, yumurtlar'' idi. Araştırmadan yorum yapıyorum (onlar böyle diyor) diye de tepki aldım :). Halbuki köpekbalığının doğuran ve yumurtlayan türlerinin olduğunu herkes biliyor, ama bana cahil diyenler bilmiyor :). Yorumuma gelen cevapları görünce sinirim bozuldu akşam akşam, beni araştırmadan yorum yapmakla suçlayanların ne kadar araştırdığı da belli..!

6. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Köpek balığı da olsa, yavruları görünce insanın içi parçalanıyor. İnşallah yaşarlar.

7. electronico

electronico levent

Yavruları bıraktığınız için tebrik ederim.Zira tuzlu su akvaryumu olanlara çok iyi paraya satabilirdiniz.

8. OMMG

OMMG OKAN

Yavrular için gerçekten tebrikler,fakat yukarıda yazılan biraz fikir vermek gibi olmuş galiba.Hani derler ya bulandırma denizi,uyandırma ............:D :D :D

9. electronico

electronico levent

Vaaay evet malesef öyle olmuş.

10. SAKARYALI_54

SAKARYALI_54 NIHAT

Ne Kotu Bir Durum

Ya Arkadasim, Sena Ne Yaptin Diyecem Ama Olmuyor Yavrulari Yasar Insallah Senin Yakaladigin Smoothound (benekli Kopekjbaligi) Onlar Butun Dunyada Koruma Altindalar, Bu Aylarda Onlarin Yavrulama Donemleri Oldugu Icin Kiya Yakinyerlere Geliyorlar, Biz Burada Da Cok Yakaliyoruz Ama Baligi Suya Geri Dondurme Sartiyla Izin Veriyorlar, Bayagi Guzel Bir Balik Kac Kilo Resimden Baklildiginda 6 Ile 8 Arasi Gozukuyor. Saygilar