mrb ben onur. 23 yaşında öğrenciyim. urlada kıyıdan olta atıyorum. önceleri bu işin bu kadar detaylı olduğunu bilmiyordum kamış olta, 7 numara iğneyle, sülünes yemle takılıyordum. 2 lidaki, 4 istavrit, 2 kopes de tuttum (şansa mı anlamadım ). bu şekilde devam ederken. 3-4 gün önce gittiğimde akşamdan sabahın 10una kadar tek balık oltaya vurdu o da çekerken atladı sonuç olarak tek balık tutamadım. sanıyorum bu oltadan da kaynaklanıyor. kupes ve istavrit için kaç numara iğne hangi yem ile olta hazırlanmalıdır. yardımcı olur musunuz?
Kupez bildiğim kdarıyla şamandıralı takımla avlanıyor.Ben Altınoluk güre tarafında mendireklerde şamandıralı takımla kupez alıyorum.İğne ufak olacak 8-9 numara civarı yeterli olabiliyor.Derinliğe göre de stoperi 2-3 mt civarı ayarladığınız zaman zaten fazlaca kupez yakalayabilirsiniz.İstavrit için se çapari size yeterli olacaktır.Belki gece ışık altında yemli istavrit imkanınız varsa 12 numara siyah sinek iğne ve en ufağından kıstırma kullanarak el oltası ile yakalayabilirisniz.