Köprüde Eşkina Maceram...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında surfcast tarafından paylaşıldı.

1. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Merhaba sevgili dostlar,

Cumartesi akşamı tatili fırsat bilip attım kendimi dışarı, kafamda belirlediğim bir yer olmamasına rağmen birazda eksik takımlarımı gidermek üzere karaköy spot'a uğradım.. Napim diye düşünürken geçen gün köprüde irice eşkina aldıklarını duymuştum, boru kurdu sordum , sipariş üzerine getiriyoruz dediler ama 2 paket varmış ki sahipleri gelip almazlarsa bana verebileceklerini söylediler.. Tabii beklerim dedim 1 saat sonra telefon geldi, kurtlar beni bekliyordu :) köprüde malum yere vardığımda tıklım tıklım.. İnsanlar neredeyse dirsek mesafesinde çapari sallıyorlardı, geceyi geklemeliydim.. tabii kendime yer hazırladım, gecenin çökmesiyle köprü seyrekleşti ancak yinede kalabalıktı. saat 21.30 a doğru takımları yemledim Vira Bismillah diyerek salladım kamışı.. Önceleri küçük küçük vuruşlar hissedildi, huylandım, iğne büyük yoksa küçük balıklar onca zahmetle elde ettiğim kurtlarımı kemiriyorlardı, tahmin doğruydu, ikinci kez yemledim iğneleri (bu arada boru kurdu çok pis kokuyormuş ) , bu sefer biraz daha ilere salladım kamışı , hatta o kadar ki ilerede bağlı bulunan şehir vapurunun kenarına çarparak suyun dibini boyladı, üstatlar hep eşkinanın oltaya çok sağlam vurduğunu söylerdi, o anda oltaya öyle bir vuruş geldi ki , inanılmazdı, kamış köprünün demirlerine bağlı olduğu yerden uçtu resme, heyecanla fırladım kamışı tuttum, balık zokayı yutmuş, çırpınmalarını çekerken hissediyordum, sonra bilmiyorum neden ,belki acenilik, belki heyecandan , balığı çekerken kurşun birşeye takıldı, çekiyorum çekiyorum gelmiyor, balığı hala hissedebiliyorum ama kamışın ucu kırılacak gibi oluyor kurşun takıldığı yerden çıkmıyor... Sonra bir kez daha denemeliyim derken ,kamışta büyük bir boşluk hissettim.. Anladım takımı kopartmıştım, bari balık gelse ancak ondan da eser yoktu.. Değerli dostlar , büyüklerim, hiçbir şey tutamama rağmen, o birkaç dakika içinde yaşadıklarım hayatımdaki en büyük heyecanlardan biriydi.. Baliğa gelince bazıları eşkina olduğunda ısrar ederken , bazıları ise bunun iri bir izmarit veya karagöz olabileceği üzerinde durdular.. Eşikina , izmarit veya karagöz, kaçan balık büyük oluyor işte... Herkese mutlu günler..

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Geçmiş olsun, balık kaya altına girmiş, bu sırada takımın herhangi bir yeri de takılmış, bu tip durumlarda balığın vuruşunu hala hissedersiniz. Eşkina oltaya geldiğinde hemen yukarı yüklenmeniz gerekir ki kayalardan uzaklaşsın...

3. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    ilk tecrübemdi, bir daha ki sefere önerinizi göz önünde bulundurucam..

4. Ali34-45

Ali34-45 Ali

geçmiş olsun inş bir dahaki sefere :)

Son düzenleme: 31 Mayıs 2010
  5. 3182

3182

ne marka ve kalınlıkta misina kullandın takımda?

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Bence çekim anında en altta kurşun takılmış, hala balığı hissedebildiğinize göre, asılınca da, makine ana bedende zayıf bulduğu bir yerden patlamış takım, heyecanı nasıldı ??

Umarım bir dahaki sefere problem yaşamazsın, tadında avlar dilerim.

7. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    kokmayan borukurdu da varmış ama istanbula geliyor mu bilmem.

8. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    kullandığım kamış shimano alivio 420 200 , makine okuma long distantance surf cast , misina markasını bilmiyorum ancak 300metre 0.35 mm kaliteli misinam var makinede sarılı, sanırım sorun kullandığım takımdan kaynaklandı, kendi imalatım değildi, köprüde satıcıdan aldım.. Heyecan muhteşemdi, balığı alsaydım daha da müthiş olacaktı..

9. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    kullandığım kamış shimano alivio 420 200 , makine okuma long distantance surf cast , misina markasını bilmiyorum ancak 300metre 0.35 mm kaliteli misinam var makinede sarılı, sanırım sorun kullandığım takımdan kaynaklandı, kendi imalatım değildi, köprüde satıcıdan aldım..

10. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    teşekkür ederim..

11. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Şanssız ama keyifli bir avmış, umarım bir dahaki sefere alırsınız o balığı :)

12. 3182

3182

dakika 1 gol 1 . Sana tavsiyem köprüden takım alma en fazla 5 dakikanı alır 2 iğneli bir dip oltası yapmak. Makinada sarılı misina kalınlığında yapabilirsin takımı kurşun taktığın noktayı zayıf yaparsan kurşun takıldığında kopar takım kurtulur tabi balıkta.

13. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Eşkinada sağlam misina sağlam takım kullanmak gerekir ama bazen ne kadar sağlam olursa olsun balığın sudan çıkacağı yoksa çıkmıyor.

14. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Genelde ben eşkina takımında 0.25-0.30 misina kullanıyorum. Misinanın kaliteli olması çok önemli. Tabi balık taşın altına girdiği zaman misinanın kalitesinin bir önemi kalmıyor. Taştaki midyeler misinayı çok kolay bir şekilde kesebiliyor. Eşkinanın vuruşunu alır almaz hemen tasmalayıp boşluk vermeden çekmek gerekir. Eğer balık taşın altına girdiyse çıkmasını beklemekten başka bir şansın yok. Tabi bu arada midyeler misinanı kesmezse iyidir :D

15. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Yekta abi kokmayanını bilemiyorumda abim birkeresinde arabanın bagajında unutmustu nasıl koktugunu iyi biliyorum:D :D