Korella Misina Nasıldır ?

Konu, 'Misinalar' kısmında GRAFTT tarafından paylaşıldı.

1. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Arkadaşlar uzun zamandır hep Koralle marka misinaları kullanmaktayım. Üzerinde Made In Germany yazıyor ama kesinen doğrumu bilmiyorum açıkcası... Aldığım misinalar 200 mt makaralarda olduğu için uzun zamandır kullanmaktayım. Sizce bu markanın misinaları nasıldır + aynı fiyata alınabilecek farklı marka misinalarda önerirseniz sevinirim...

Son düzenleme: 20 Haziran 2010
  2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bir zamanlar 0.16 sını kullanmıştım, makara ipi gibi kopuyordu birdaha almadım,
    Önerebileceğim markalar,
    ION POWER
    TABUCCO T FORCE SUPER (lacivert)
    ANGEL KISS SOFT
    LAZER TORNADO
    BALZA K-9
    ASSO DİSCOVERY
    POWER LİNE
    VIKING SUPER SILICON
    Bunlar ilk aklıma gelenler, içlerinden, kullanıma göre, değişik renk ve metrelerde çeşit bulabilirsiniz, sağlıkla kalın....

3. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Teşekkür ederim hocam, bilgilendirdiğiniz için. Ben hemen hemen 6 senedir Koralle marka misina kullanıyorum. Takım aldığım yere sorarım daha kalitesi varmı diye sen bunu al boşver diyip diyip durdukları için bunca sene başka marka kullanmadım. :)

Şeffaf renk dışındaki renkli misinalar ne amacla kullanılmaktadır peki ?

4. ergir

ergir ergir

en ucuz dandik misinadır.ama bazen sarılan cile misina güzel cıkıyor.oda şansa.yoksa köstek bağlarken bile elinizde kopuyor.bazende ilk başı ince makara sonuna göre kalın cıkıyor.yani hangi ceşit misina ellerine gecerse makaralara sardılarmı adı korelle işte.

5. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Teşekkür ederim hocam. İnanın bunca senedir her zaman Karaköy yada Galata köprüsünün altındaki malzemecilerden alırım malzemelerimi ve nedense her zaman bana Koralle marka misina verirlerdi, daha iyisi varmı diye sorduğumda sen bunu al diye yanıtlar alıyordum. Zaten fotoğraflardaki misinalarımı hep farklı zamanlarda aldığım için üzerlerindeki logolaroda farklı.

Açıkcası bana mı denk geldi bilmiyorum ama kullandığım misinalar sağlam yada farklı misina kullanmadığım içinde kıyaslama yapamadığımdan öyle düşünüyorumdur.

Birşey daha sormak istiyorum ; Şeffaf renk dışındaki renkli misinalar ne amacla kullanılmaktadır peki ?

6. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Her renk misinanın kullanım alanı vardır. Şeffaf dışındakiler diye genelleme yapmak doğru değil. Koyu renk misina genellikle gece ve derin sular için kullanılır. Yeşil ve maviler yosunların bol olduğu durgun tatlı sularda tercih ediliyor. Kırmızı misinalar avcı balıkları avlamada bazen avantaj sağlayabiliyor.

Gözlemlediğim kadarıyla renkli misinalar şeffaflara göre daha yumuşak ve az gamlı oluyor. Ama dayanıklılık şeffaflarda daha etkili sanki.

7. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim yeni birşey daha öğrenmiş oldum sayenizde...

8. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Sonunda hemen hemen tüm misinalarım bitti ve bundan sınra kaliteli olanları alıp takım çantama koyacağım. Hakikattende bazen anlamsız yere misinalarım koptu. Düğümlediğim yerden olsa tamam diyeceğim ama düğümsüz yerden koptu birkaç defa....

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    çok kötü bir misina hiç almaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    bence hiç macera arama. hangi misinayı alsan, o kadar olmadık zamanlarda kopma huyu olacaktır.

daha kalite misinalar var, ama ihtiyacın var mı?

11. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Aşırı fiyatı yüksek olmadıktan sonra ihtiyacım oluyor.

12. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Arkadaşlar, yeni misina olarak Sufix 0.35 mm 300 metre ( Açık yeşil ), Asso 0.24 mm 200 metre olanından aldım. Bu misinalarla tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.