Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum yanlış yerdeyse şimdiden kusura bakmayın.... Bu akşam bayraklıya büyük bi zevkle çupra avlamaya gittim . Avlağıma vardığımda gece 03.30-04.00 gibi kürekli bir kayık kıyadan biraz açığa ağ atıyo bu durum beni üzdü ve bişey yapılmalı bunlarla ilgili die düşündüm ama ne yapıcağımı bilmiodum. size bu hususda üç sorum olacak ; 1- izmir körfezinde ağ atmak serbest mi ? 2- Yasak ise bu şahısları nerelere şikayet etmeliğiz ? 3- Atılan ağlar balık populasyonuna zararı nedir ? beni bu konuda biraz bilgilendirirseniz sevinirim , bence çok önmli bi konu....
umut merhaba . bak bu arkadaşımız da benzeri bir durumla karşılaşmış konuyu bir incele istersen. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35656
Umut kardeşim bu gibi durumlarda direk 158 i arıyorsun ve mevkii bildiriyorsun.sonra oturup olanları seyrediyorsun
Sahilden enaz 500 metre ileriye atmak zorunda ağları, bazı yerlerde bu daha da artabiliyor. Ağ atanlar yüzünden kaçan balık zevkine mi yanarsın kıyıları kurutmalarına mı.. Hiç tereddüt etmeden ihbar etmek hele bu kıtlıkta vatandaşlık görevidir bence. Yasak olduğunun farkında olmasa kürekle gitmez zaten. Sadece bizim değil kendi meslektaşlarının da hakkını yiyen cins insanlar bunlar..
Ayrıca ihbarda bulunduğun da adını ve soyadını istiyorlar şayet vermez isen kaale almıyorlar bilgin olsun.
İzmir körfezinde , üç kuyular vapur iskelesi ile karşıda bostanlı vapur iskelesi arasına , bir çizgi çekersek , bu çizginin sizin avlandığınız tarafa yani ''bayraklıya doğru olan kısmında , bırakın ağ atmayı , ''oltayla amatör balıkçılık dahi yasak !!!. Yani buradaki ''yasak sizide kapsıyor !!! . Şikayet konusuna gelince ''bayraklıda , yüzünüz denize doğru dönükken , sağ tarafınıza bir bakın ,yani park alanının bittiği yere , orası ''Sahil güvenlik komutanlığının merkezidir , önündeki iskelede ''Botları göreceksiniz zaten , yani neredeyse ''burada ağ atıyorlar diye bağırsanız duyulur !!.Burada , ağ atmanın popülasyona zararına gelince , ülkemizde balıkçılık profesyonel anlamda komple yasaklanmaya doğru gidiyor desek , pekte yanlış bir tespit olmaz sanırım. !!.
yasak olduğunu biliyorum zatn oradan balık alıkoymuyoruz benm endişem her geçen gün daha iyiye giden körfez için bişyler yapmak sanıyorum ki temizlenme dolayısıyla bu yasak önmüzdeki yılarda inşallah kalkacak...
bu sabah gine aynı mevkide nöbetydim yine aynı adamlar ağları toplayıp yeni ağ attılar benm yanımdaki abi hemen aradı 158 konuşması bitip telefonu kapatıkdan 5 dk sonra adamlar duman oldu. daha sonra ne bi sahil güvenlik nede bi deniz polisi geldi... çok şaşırdık bu duruma halbuki sahil güvenlikle kaçak avlanan kayık arası 300-400 mt yani bota atlyıp gelmeleri en fazla 2 dk ama ne gelen oldu nede giden olan balıklara oldu
küçük teknelerin denizde ağ ile avlanması serbest. Eğer attıkları bölge yasak değilse yapacak birşey yok.
ağ atılan bölgede olta avcılığı dahi yasak yani tutulan balığın yenmesi tehlikeli böle bi bölgede ağ atıp ticari amaç güderek balık avlamak yasal olabilir mi sizce...
burda gözgöre devasa gırgırların boğazda kıyıya 15m mesafeye ağ attığını biliyor ve görüyoruz. Küçücük yaprak kadar defneleri bile çinekop diye tezgahlara getiriyorlar. Yetkililer de biliyor defalarca ihbar yapılıyor. Sonuç hiç. Yani küçük bir kayığın peşine kimse düşmez. yasak olsa da kim dinliyor kim uyguluyor.
izmir körfezi içine her gece ufak koyu renge boyanmış tekneler giriyo tersane kıyılarına ağ atıyorlar tersanenin altı balık dolu daha ilginci tersanedeki rütbelilerde balık tutup satıyor bu nasıl yasak deniz polisini aradığın zaman keyfe keder belki geliyorlar 2 3 ayrı numaradan aranırlarsa o zaman kesin geliyorlar geçen bostanlı balıkçı barınağında ufak bir teknenin karedes ağı ayıkladığını gördüm abartısız 200kg dan fazla karedes vardı 15 ytl den sattılar kilosunu tersane arkası bayraklı akvaryum adamlar riski göze alıyor içeri ağ atıyorlar duyduğum göre ilk yakalandığında uyarı 2. de ufak bir ceza 3.de ağlar +700tl para cezası konuşulana göre içeri giren tekne tezgah altına her ihtimale karşı 700 ayırıyomuş ağlar sağlamdaalan razı veren razı.......