Köroğlu Doğa ve Amatör Olta Balıkçıları Derneği Kurulmuştur.

Konu, 'Genel Konular' kısmında Soundcraft tarafından paylaşıldı.

1. Soundcraft

Soundcraft Ömer Fatin

Köroğlu Doğa ve Amatör Olta Balıkçıları Derneği, Doğa dostu amatör olta balıkçıları tarafından kurulmuştur.

Malumunuz üzere gündemdeki bir konu olan Abant ve çevresindeki sorunlar zincirinin Abant ve çevresine bıraktığı zararların yanında olumlu bir etkisi de Köroğlu Derneğinin kuruluşuna sebep olmasıdır.

Abant ve çevresinde gelişen olumsuz çalışmaların etkisi ile, İç sular açısından zengin bir bölge olan Bolu merkezli derneğimiz, sadece Bolu da değil, Türkiye çapında Doğa ve Amatör olta Balıkçılığı adına hedefler belirlemiş ve bu hedefler bünyesinde aktif çalışmalar yapabilmek adına, Başta Bolu ilindeki ve bu işe gönül vermiş camianın duayenlerinden oluşan doğa dostu amatör olta balıkçısı dostlar ile beraber dernek kuruluşunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

"Sevmek birbirine bakmak değil, aynı yöne bakmaktır." sözü ile camiamıza kazandırdığımız Köroğlu derneğinin kuruluş mutluluğunu ve sevincini sizlerle paylaşmanın gururu içindeyim.

Şimdiye kadar bir çok ortamda ve platformda bir arada olduk. Bundan sonrada omuz omuza, aynı hedef üzere yol alacağımız siz değerli gönül dostlarına, Amatör olta Balıkçıları camiasına ve en önemlisi ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Derneğimizin kuruluş sürecinde fiilen ve fikren bizlere destek olan, emeği geçen tüm dostlara ayrıca teşekkür ederiz

Dernek Kurucu üyelerimiz ve Geçici yönetim kurulumuz.

1.Ömer Fatin YERLİKAYA
    2.Hakan TÜRKER
    3.Muzaffer YILDIRIM
    4.Murat UZUNÖZ
    5.Fatih YILMAZ
    6.Gökhan UZUNÖZ
    7.Mehmet Tarık ERSAL
    8.Fikri Burak KALAÇ
    9.Burhanettin ATEŞ
    10.Ahmet ŞENOL
    11.İlker YAKA
    12.İskender CANBAŞ
    13.Vedat ESEN
    14.Hüseyin BÜYÜKTOPAÇ

2. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Örgütlü insan, bilinçli insan, tepkisini duyurabilen insan demektir bence

Senelerce Yurt içi ve yurt dışında halk oyunlarımzı sergilemek en önemlisi kendi kültürümüzü tanıtmak adına en alt kademesinden yönetim kademesine kadar Ankara ve İstanbulda Çeşitli derneklerde çalışmalar yaptım, özveri isteyen ve gönüllülük ilkesine dayanan Dernekçilik, heleki doğa ve sürdürülebilir avcılık adına ifa ediliyorsa daha da bir meşakkatli ve zor bir yol ...

Bu yolda sizlere canı gönülden başarılar dilerim camiaya hayırlı olsun...

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hayırlısı olsun..)

4. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    bu konuda çalışmalarınızda başarılar dilerim arkadaşın da dediği gibi örgütlü insan insandır geri kalan sürü...

5. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Hayırlı uğurlu olsun.
    Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

6. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Hayırlı olsun tebrikler.

7. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Sayın Ömer YERLİKAYA Bey öncelikle kurmuş olduğunuz Köroğlu Doğa ve Amatör Olta Balıkçıları Derneğinin hakkınızda ve hakkımızda hayırlı olmasını temenni ederim
    Anladığım kadarı ile yazınızdada dile getirdiğiniz bu iç sularımızdaki gerek kirlenme gerekse bilinçsiz yapılan avlanmalar sonucunda meydana gelen tahribata dur diyebilmek amacı ile bu derneği kurduğunuzu belirtmişsiniz bunun içinde sizi ve tüm dernek üyelerini ayrıca sizlere destek olanları canı gönülden tebrik ederim
    Sizin de dediğiniz gibi bu sorunlar sadece Bolu ve civarında ceyeran etmemekte bir çok ilimizde yaşanmaktadır.
    En azından bizler gibi amatör balık avına gönül vermiş bir çok doğa dostu bunun bilincinde fakat bu konuda tam anlamıyla ciddi bir çalışmanın yapıldığına şahsım adına söylemek gerekirse ben rastlamadım yanlışım varsa uyarın lütfen
    Misyonunuz çok güzel ama yolunuz uzun ve meşakatli size bu davanızda başarılar dilerim umarım muaffak olursunuz.
    Sizlerden nacizane ufak bir ricam olacak bunu haddim olmayarak ve sizlerinde affına sığınarak tüm amatör balık avına gönül veren dostlar adına istiyorum
    Eşimin ailesinin Bolu Gerede ilçesinde ikamet etmesi münasebeti ile hemen hemen her yıl buraya yaz tatilimi geçirmek amacı ile gitmekteyim
    Tabi balık avı kanımıza işlemiş oraya kadar gidipte av yapmamak olur mu :D :D av yapmak için ise yine Bolu iline bağlı Gerede'yede yakın olan Yeniçağ ilçesindeki göle gidiyorum ve her gittiğimdede kahroluyorum nedenmi
    Burada öyle bir düzen kurulmuşki sormayın gitsin Kooparatif maskesi altında burada hemen hemen her gün gölü boydan boya ağlarla sarıp resmen balık katliyamı yapılmakta
    bunu yapan kişi veya kişiler kendilerine hiç bir şekilde hesap sorulmadığından rahat rahat işlerini sürdürmekte
    Gerek burada ikamet eden gerek çevre ilçelerden gelen kişilerle yaptığım sohbetlerde insanlar ne yapalım burada kooparatif var istediği gibi ağ atıyor diye dert yanıyorlardı.
    Yazınızı okuyunca içimde bu konuyu ele alabileceğinize diar bir umut oluştu lütfen sizler bu konu ile ilgilenin bu katliyamı engelleyin
    Sizlerden vicdanı olan her insan gibi buna engel olmanızı en azından bu konuyla ilgilenmenizi bekliyorum
    Derneğinizin hayırlı olması dileğimle sağlıcakla kalın

Son düzenleme: 22 Nisan 2010
  8. carper66

carper66 Yusuf TUFAN

Sayın Ömer Yerlikaya,

derneğinizin hayırlı olmasını diliyoruz.

Başarılar..

9. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    hayırlısı olsun başarılar

10. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hayırlı uğurlu olsun. Dernek olmak ne kadar önemli ki, daha ilk duyurunuzda bölgenizdeki sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bu tip derneklerin olmadığı, olamadığı ortamlarda, sorunlar çığ gibi büyüyüp, bir gün üstümüze düşüveriyor. Böyle bir sorumluluğu aldığınız için, tüm kurucu arkadaşları kutlarım. Bu tip sivil toplum örgütlerinin daha da çoğalması, bilinçli yurttaş oranının daha da artması dileği ile, başarılar!

11. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Bolu'lu arkadaşlarımızın yanında yer alarak kurucularından biri olmakla büyük onur ve mutluluk duyduğum Köroğlu Doğa ve Amatör Olta Balıkçıları Derneğinin (KÖROĞLU DER)hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Hedef her ilde en az bir dernek kurmak, kurulmasına destek olmak.

Şimdilik bir hayal gibi ama, avcılığın özünde var, hayalsiz olmuyor. :)

RASTGELSİN.

12. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

hayırlı uğurlu olsun inşallah :)

13. Soundcraft

Soundcraft Ömer Fatin

İyi dilek, temenni ve desteklerinizden dolayı başta Balıkavı.Net camiası olmak üzere tüm dostlara ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Vermiş olduğunuz destekler ile üzerimizdeki sorumluluğun ne kadar önem arzettiği bir kez daha anlaşılmakta.

Bu sebeple bu gibi tüzel kişiliklere ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Temennimiz her bölgeden bu oluşumların yükselmesi ve birlik içinde aynı hedef üzere yol almaktır.

Tekrardan tebrikleriniz ve desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz.

Köroğlu Derneği Yönetimi
    Ömer Fatin YERLİKAYA

14. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Sayın Ömer Bey yazımda bahsettiğim konu ile ilgili cevabi bir yazınız olmamış
    Sizden ve diğer dernek yöneticisi ile üyelerinizden bu konuyu gündeme getirmenizi rica ediyorum lütfen bu cinayetin ve katliyamın önüne geçecek çalışmalarınızı bekliyorum
    Kurduğunuz derneğinizin hakkınızda ve hakkımızda hayırlı olmasını temenni eder başarılar dilerim

15. b_ertan

b_ertan bahadır

hayırlı uğurlu olsun

16. Soundcraft

Soundcraft Ömer Fatin

Mustafa bey konu ile ilgili bilgileri ve çalışmaları özel mesajla size aktardım. Konunun bu mesaj başlığıyla alakalı olmaması sebebi ile özel mesaj gönderdim.

Ayrıca belirtmeliyim ki derneğimizin kuruluş amacı zaten budur ve gerekli çalşmalar elbetki yapılacak ve yapılması için çaba gösterilecektir.

Tekrardan teşekkür ederim.

17. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Rezillik Tam Gaz Devam Ediyor.........

Daha önceden bahsettiğim Bolu ili Yeniçağ ilçesinde bulunan Yeniçağ gölünde Kooparatif adı altındaki ağla avlanma devam etmektedir. Ayrıca bu göl bu sene amatörbalık avı yapan kişilerede balık avı yapmaları yasaklanmış.
    Yani hangi sebeble yasaklandı anlayamıyorum.:mad: :mad: :mad: :mad:
    Bu yasağı koyanlar bilmeliki Biz amatör balık avı yapan insanlar burada ağ ile av yapanlar gibi bu göllere zarar vermemekteyiz.
    Bu nasıl bir uygulama insanlar gündüz veya akşamları balık avı yapıp stres atmak için buraya gitmek istiyor kafa dinleme ihtiyacı duyuyor buda çok görülüp yasaklanıyor.
    İnsanların kahvehane köşelerinde pinlemesi dahamı iyi Çok acayip bir memlekette yaşamaktayız
    Ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım :confused: :confused: :confused: :confused:

18. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    2/2 Amatör Olta Balıkçılığını Düzenleyen tebliğ
    Madde 15

(13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır.

b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur.

c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.

d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

Buna göre Anılan gölette Projeye dayalı bir istihsal yok ise ki yok olsa Ağla Balıkçılık yapılmaz..
    Dolayısı ile Resmi tatil günlerinde avcılık serbest.Aksi bir uygulama var ise İlçe tarım müdürlüğüne başvurarak hatalı uygulamayı bildirerek gereğinin yapılmasını isteyiniz..

19. Soundcraft

Soundcraft Ömer Fatin

Mustaf bey merhabalar.

Konuyla ilgili olarak çok fazla zamanım olmadığı için kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Konuda bahsi geçen yeniçağa gölü il özel idaresi tarafından Hamzabey kooparatifine şözleşmeli olarak ticari avcılık için kiralanmıştır. Kiralama sözleşmesinde ve Amatör Olta Balıkçılığını Düzenleyen tebliğde belirtildiği üzere hafta sonları hariç olta balıkçılığı ve her türlü göl içinden balık temini Hamzebey kooparatifi haricinde yasaklanmıştır. Sözleşmeye göre sadece hafta sonları maksimum 3 iğneli 1 olta amatörlere avlanmak serbesttir.

Bizler konuyla ilgili yaptığımız müracaatlar ve itirazlar sonucunda göl çevresinde olta avcılığı yapılacak alanların belirtilmemesi vb. gibi konuları dile getirdik. Müracaatlarımız sonrasında il özel idaresi tarafından sözleşmenin iptal edildiği yürütmenin durdurulduğunu ancak ilçe tarım müdürlüğüne henüz resmi yazının ulaşmadığını öğrendik.

Dernek olarak il özel idaresine yazmış olduğumuz dilekçe ile istemiş olduğumuz bilgiler henüz elimize ulaşmadığı için daha detaylı bir bilgi sunamayacağım ancak konu ile ilgili yazışma ve müracaatlarımızın olduğunu bilmenizi isteriz.

Hatta şunuda açıkça belirtmek istiyorum. İlçe tarım müdürlüğüne yazdığımız dilekçede göl çevresinde sözleşmede geçen olta ile avlanmanın serbest olduğu bölgelerin ve günlerin belirtilmemesi durumunda burada olta ile avcılığın yapılabileceğini bildirdik.

Hasılı şuan o tabelalar Hamzabey kooparatifi tarafından konulmadığı sürece Olta ile avcılık yapılabilmektedir. Herhangi bir engelleme ile karşılaşılması durumunda ki ilçe tarım böyle birşeyin sözkonusu olmadığını ve kooparatifin sözleşmesi şuan durudurulduğu için böyle bir yetkisi olmadığını belirtiyor.

Sözleşmeyi yeniden yapmaları durumunda da tabelaları koymaları gerektiğini özellikle belirttik.

Saygı ve muhabbetlerimle.
    Ömer Fatin YERLİKAYA
    KÖROĞLU-DER Yönetim Kurulu Başkanı

20. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sevgili Ömer Başkanım.

İlgine ve cevabına teşekkür ediyorum.