hazırladığımız köstekleri neyle boyayabiliriz.ama tabi 5/10 köstekten bahsetmiyorum.mesela 100m misinayı belli boyda kesip bunları hazırlamak istiyorum.oje haricinde hangi boya kullanılır ve nasıl boyanır.köstekler birbirinden yapışmaması için nasıl ayrılır.
İnce tarakla ayırabilirsin karaköyde balıkların arkatarafında toz boya satanlar var orda ufak paketlerde kırmızı boya olması lazım onları suile karıştırıp yada tinerle Bi kapaklı kutuya koy devamlı kullanırsın ne kadarını boyuyacaksan okadarını batır ...
boyalı olarak olanlardan istemiyorum.kendim yapmak istiyorum.acaba boyanın bir adı varmı.ayrıca su ile karışınca boyanan denizde cıkmazmı.
Kullanmadım fakat tinerin misinaya etkisi olumsuz olur sanırım, misinayı zayıflatacağını düşünüyorum. Gerçi tinerin içine yatırılacak değil
Düğüm boyamaya fazla takılma derim ben Ergir abi. Ben de bazen boyadığım kösteklerden yapıyorum, bazen başka kırmızı ip sarıyorum düğüm üzerine. Ancak çok farklı bir randıman beklenemez bu detay ile. Tamam muhakkak daha güzel görünüyor ama önemli olan bizim gözümüzün değil balığın gözü ve bizim beğenmemiz değil balığın beğenmesi. Şahsi fikrimdir ve test edilerek tecrübe edilmiştir.
Boncuk ve oje alirken kendimi nedense biraz rahatsiz hissediyorum . Ne zaman bu tip seylerin satildigi bir dukkana girsen hemen once aciklama yapiyorum. "Merhaba , ben olta hazirlayacagim da biraz kirmizi oje ile boncuk alacaktim. Olta icin yani , zaten anlamam pek ben bu tip seylerden vs..." Sanki saticinin umrundaydi.
Bu arada capari hazirlarken asil kullandigim alet edevat ise soyle . Hazirlik tabi ki hizli ve tecrubeli ellere gore gereksiz ve yavas oluyor ama ne de olsa ben amatorum ve hem kolay hem de degisik tip seyleri daha rahat yapabiliyorum. Zamaninda merak salip almis oldugum fly hazirlama aletleri Mengene Bobin Whip Finisher denilen dugum atma aleti: Fotolari ornek olsun diye buldum , bir suru cesidi var bu aletlerin. Kisaca kullanimi ise asagidaki videoda var (maalesef youtube , umarim acilir) , saglam bir kirmizi iplikle kullanarak boyaya ihtiyac kalmadan baglama yapabilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=b242cI_jaew&feature=related Aletler Turkiye'de bulunur mu , bulunursa pahali midir bilemiyorum ama Cabelas'dan ehven fiyatlara alinabilir.
Eğer youtube de bir problem var ise bu linkten siteye girip sayfanın ortasında bulunan arama çubuğuna; youtube youtube.com www.youtube.com vs yazarak siteye uğraşmadan girebilirsiniz...