Merhaba Arkadaşlar, Aranıza Rize'den katılıyorum. İsmim Özgür.. Amatör olarak karadan balık avcılığı yapıyorum ve boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum. Forumu uzun süredir eksik bilgilerimi tamamlamak için takip ediyordum. Bir çok konuda aradığımı buldum. Yalnız şu an için bir sıkıntım var. Karadan, karagöz, eşkina avı için hazır takımlar kullanıyordum. Şimdi ise kendi takımımı yapmak için fluoracarbon misina aldım. Köstek için "Trabucco T-Force Xps 0,28", beden için ise " Savagear 0,33". Yapmış olduğum kösteklerde iğneler hazır takımdaki gibi diri durmuyor. 5 çeşit farklı ebat iğne denememe rağmen bir türlü sorunu çözemedim. Farklı bağlama yöntemleri de denedim. Acaba nerede yanlış yapıyorum. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum
Bütün mesele attıgın dügümde , birde dügümu attiktan sonra illaki bir yöne dogru diger tarafa oldugundan daha dikdurmasi lazim , kursun yonu ters olmasin
öksüz bağı diye ararsanız veya bu linkten bakarsanız belki faydalı olur. http://www.balikdostlari.com/forum/oksuz_bagi-t16168.html
Öksüz bağı ile takım yapmak çok pratik bir uygulama sunsa da mukavemeti çok zayıf. Ben de ilk denemelerimde hazine bulmuş gibi sarıldım ama sonra gördüm ki pek bir işe yaramıyor. Takımın her iki ucundan elle tutulup hafifçe asılınca "kıt" diye kopuyor. Muhtelif marka ve ebatta misinalar ile yeterince tecrübe ettim bu durumu. Benden geçer puan almadı maalesef öksüz bağı.
öksüz bağı beden üzerinde düğüm oluşturan bir bağ türü, Oscar Ghost beden üzerine kazık bağı ile bir şikayetim/sıkıntım olmadı
Kostegi bedenin uzerine koy sol elinle sıkıca tut tutki kaymasin ilk dügü attın yön yada taraf diyelim kursun tarafıdır ,yani takımı sararken , ve acarken kamısa baglarken bunu unutma ,neyse gelelim dügüme önce 2 tane düm at sonra 2 tane sonra 1 tane sikica cek ki çözülmesin sonra dügümün diger tarafına 1 dügüm sonra 2 dügüm gel tekrar kürsun tarafina 1 dügüm son olarak 2 dügümle sonlandiriyoruz oldu bitti anlatimda karısik gelebilir fakat cocuk oyuncagi gibidir bi pratik kazandimi tv izlerken bile yaprsın
Youtuptan bak dügümsüz capari diye bir iki görsel var fikir verir sana burdan yola cikabilirsin sistem ayni ama sen benim verdigim tarif ve dügümleri at köstek asla kaymaz hadi kolay gelsin
Öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Diriden kastım şu şekilde; kösteği elimde tuttuğum zaman düz değilde, kanca yukarı doğru dönük duruyor ya da yan bir şekilde. Kancayı bağlama şeklimde mi sorun var yoksa misinadan mı?
benim kullandığım köstek bağlama yöntemini youtubedan bakıp öğrenmiştim. Kösteğin dik ve bedenden uzak olmasını sağlayan düğüm. https://www.youtube.com/watch?v=lTNEmRNzRao