Dün kösteklerin resimleri net değildi şimdi yeniden koydum inşallah sorun olmaz yorumlarınızı tekrar alabilirmiyim? Herkese Teşekkürler Şimdiden...
Telefonla mı fotoğraf makinesiyle mi çekiyorsun? çok sallama çekerken sabit tut. birde her ikisiyle de çekerken, çekme tuşuna yavaşça dokun, odaklanınca çekime hazır olduğunu belirtir bir ses çıkarır. Sonra dibiner kadar basarak çek. Dijital makinelerin bu özelliğini malesef çok kişi bilmiyor. özellikle yakın çekimlerde böyle bir sıkıntı yaşanıyor.
karşıt renkler muhabbeti bundan 20 sene önce öğretmenim saolsun anlatmıştı ışık renk vs. bi sürü etken
Serhat bey fotoğraf makinası ile çekmeniz daha iyi olur elbet ama cep telefonu veya fotoğraf makinasından hangisiyle çekerseniz çekin öncelikle deklanşöre yarım basıp önce makinadan bir "bip" sesi duyun ve bırakmadan tam basın. Muhtemelen netleme yapmadan çekiyorsunuz. Bir de çok yaklaştırmayın makinaların içindeki lenslerin bir netleme mesafesi sınırı vardır.
Sevgili serhat her makinenin yakın çekim mesafesi farklıdır belli bir mesafeye kadar net çeker daha fazla yaklaşırsan bir anda bulanıklaşır görüntü..onu makinenin ekranından fark edersin..
bu haliyle bile benimkilerden iyi gözüküyor. netleşince zaten fark ortaya çıkacak. yalnız ben floşlara asılınca elimde kalıyor, onu iğneye nasıl sıkıca bağlıyorsun, nasıl sağlamlaştırıyoruz?
ben floşu ıslatıp iğneye yatırıyorum misinaları alıp boyalı kısmı ne kadarsa o kadar sarıyorum sıkıca sonra uçta kalan kısmı çekince zaten ne floş geliyor ne iğne sıkı sar sonra fazlalıktan ve büyük kısmından iyice gerdir hayatta çıkmaz sonra