Kötü başladı iyi bitti...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Güzel başladı çok güzel bitti...

Merhabalar,

Balığa gitmeden önceki gün sürekli hazırlıklarla geçirdiğim için o gece rüyalarımda sürekli balık yakalar dururum. Ama av da öyle aman aman birşeyler yakalayamam. Bu sefer Rüyamda Çok Sevgili Başbakanımız(Büyük Balık:laughing: ) gördüm:laughing: Evime misafir olmuştu. Evimde abdest alıp namaz kılmıştı. Kendisine sitemlerimi söylemeye uğraşsamda misafirdir diyerek hoş söyler söylemeyi tercih ettim. Telefon çalınca uyandım.

Bu avda eşimde bana eşlik edecek, yani başbakan:laughing: Çok merak ettiği için bir sefer gemileri yakıp gelmeye karar verdi.

Sabah sözleştiğimiz saatte tekneye bindik. Hanımın eline bir olta ve ucuna bir sahte takıştırdım. Al sırtı çek. Böyle çekilir filan diye de anlatıyorum. Kendimde bir takımı suya indirdim. Daha liman çıkışında bir çığlık:eek: Yakaladııııım. reeling Ama çekemiyor. Aldım hemen elime, çevirdim makineyi, zor geliyor. Bir kaç dakika sonra iyice yaklaştı ve güzle bir Palamut kepçeye giriyor.

Uploaded with ImageShack.us

Gün boyu alıştığımız mekanlar bize tat vermiyor. Hanımlara öve öve bitiremediğimiz avları bir türlü bulamıyorduk. Birkaç yer denedik ama bir türlü balık bulamıyoruz. Akşam üzeri güzel bir kahve keyfi yaparken hanımın oltası ufak ufak tıkırdıyor. Kaldırıyor ama yine çekemiyor. Hemen alıyorum ve başlıyorum sarmaya. Acayip bir ağırlık olta U biçiminden O biçimine döndü:laughing: İki çupra bir oltada şey yani kepçede ayyyy pardon kovada hayır hayır buzdolabında desem de aslında çoktaaan fırında mı acaba mide de mi:hungry:

Bir Palamut 2 iri çupra ve birkaç kargöz ve mercan ile avı sonlandırabiliriz artık. Zaten son dakikalar. O gazla hanım şarjörü tekrar dolduruyor. Ben de hanımın yancısı olarak oltamı bir kenara attım onun yakaladıklarını çekiyorum:laughing: Dibe inen oltasını birkaç saniye sonra takıldığını söyledi. Aldım tarttım. Hayır takılmamış ama çok ağır. Galiba Hanımın dipten kaldıramadığı iri bir ahtapot geliyor. Kepçe hazır herkes kötü günün sonunda arka arkaya gelen bombaları merakla izliyor. Enteresan turuncu bir şey geliyor ama devasa birşey. Bu ne yaa derken lipsoz teknede, Yüzgeçlerine değmemek için herkes tetiktehihi

Kaptan okuyan akşam ezanını duyunca bir namaz kılayım da siz birkaç atış daha yapın diyor. "Hadi hanım bastır. Çocukları emanet ettiğimiz anneanne ve babanneye de birer çupra lazım" diyorum. Kırmıyor beni ve iki atışta birer çuprayı daha çekme zevkine nail oluyorum. Hanım balığı yemenin hesaplarını yapıyor bense çeksem yeterhooked

Sabah 7 de başladığımız avda başlangıçta aldığımız Palamut hariç tat vermeyen bir gün oluyor. aslında avdaşlarımız, sevgili dostlarımız Özgür ve Yurdagül için avın sonu da skor açısından pek tat vermiyor, ama tavalık balıklarını yine de aldılar. Son dakikalarda hanımın üst üste aldığı şahane balıklar ile bir daha ki tüm avlarımda "ben olsaydım...mrsparkle " diye başlayacak eleştirilerine maruz kalacak balıklar alıyoruz. Eyvah eyvah!

Balıklar sülünez ile alınmıştır. Boyları limitlere uygun Toplamda 5,5 kg geldi.

Herkese Daha iyileri Rastgelsin, Mutlu ve bol balıklı yıllarreeling

Karagözleri, Hanosları ve kupes i kim yakaladı dersiniz???:laughing:

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhaba Sinan, eğer resimleri görmesem, anlattıklarını gördüğün rüyanın devamı olduğunu düşşünürdüm.

Maşallah ne bereketli bir av yapmışsınız, pardon yenge yapmış sende toplamışsın :p :p

Gerçekten aileyle yapılan avların keyifleri bir başka oluyor, özellikle bayanların şansı bizden fazla oluyor:D

Adeta görsel şov niteliğinde olan bu güzel avınızı takdir ve tebrik ediyorum.Böylesi nice keyifli ve bereketli avlar dilerim:)

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Guzel bir av içinde yengemizin gölgesinde kalmissiniz hihi tebrikler afiyetle :)

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah ellerinize sağlık olsun daha iyileri rast gelsin bundan böyle yengeyi balığa götürmezseniz çekeceğiniz var bence:) sağlıcakla kalın daha iyileri rast gelsin

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Son dakikalarda hanımın üst üste aldığı şahane balıklar ile bir daha ki tüm avlarımda "ben olsaydım... " diye başlayacak eleştirilerine maruz kalacak balıklar alıyoruz. Eyvah eyvah!

bu avdan sonra bu cümleyi kurmak yenge için pek abes olmayacak sanki Sinan :D :D :D

ayiptir söylemesi hanimla birlikte okuduk raporu. sagolasin bu raporundan sonraki yorumu " bak sen de beni götürsen demek ki " oldu :laughing: :laughing:

tebrik ederim :) zevkli ve çesitli baliklarla dolu bir gün olmus.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Ne kadar güzel bir aile tablosu, çok güzel kareler.. balıklar da çeşit çeşit maşallah, tebrikler, afiyetle..

7. lionast

lionast cihan

maşallah hemşerim bu arada orası aliağa galiba

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hahahaha..... Çok güzel balıklar yakalamışsın Sinan tebrikler. :)
    Hanos güzel balıktır, küçümseme. :)

Eşini götürmesen gene av çok kötü geçti, balık yoktu diyecektin :D:D:D
    Demek ki avlara ballı bir tanıdığı götürmek lazım her zaman. :)

Şimdi eşini balığa götürmediğin ve yakalayamadığın zaman ne diyeceksin merak ettim? :D
    Sana demez mi, beni götürseydin, ben yakalardım. :D

Çok güzel bir rapor, ailecek bol çeşit ve güzel avlarınızı kutlarım.
    Eşinin tutması daha bir güzel olmuş, senin av yaparken nasıl mutlu olduğunu anlamıştır. :)

Tek merak ettiğim şey :D metre??? Metre de bir sorun mu var? Ölçü birimi cm cinsinden değil mi?
    Palamut teknedeyken sahte boyuna bakarak en az 30 cm geldi bana.
    Metre olan fotografı 16 diyo ki mümkün değil. (Sahte 7 cm olsa bile mümkün değil) Çipuralarda 30 cm civarıdır tahminim ama metre öyle demiyor? :D:D:D

Nedir bu metrenin sorunu? :D

Gönlünce avlarınız olsun, ailecek. Rastgelsin... :)

9. yuncukirli

yuncukirli fatih gür

Tebrik ederim Sinan bey,güzel bir gün ve sonunda güzel balıklar.Herkese nasip olmaz.Bende ne zamandır hanıma dil döküyorum,bir kerede beraber gidelim diye.Fakat raporunu okuyunca vazgeçtim.Mazallah,aynı şeyi yaşarsam,uzun süre dilinden kurtulamam.:)

10. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Maşallah eşiniz süper bir av yapmış size baskın çıkmış Sinan bey :D ama raporun bu denli keyifle okunmasında sizin güzel anlatımınızında payı büyük, eşinizle birlikte ne kadar güzel bir av günü geçirdiğiniz yazılarınızdan ve resimlerdeki gülümsemelerden belli :thumb:
    Balıklar şahane görünüyorlar, Yenge yakında " Tekneden Balık nasıl tutulur" adlı bir kitap yazar herhalde :) Kitap çıktığında bizlerede birer tane imzalı olarak hediye göndermenizi rica ederim :rolleyes:

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim. Gitmeden önce onun daha fazla yakalayacağını söylemiştim zaten. Dahası size rastgelsin.

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Her daim hanımların gölgesinde olmaya mahkumuz:D Dahası size rastgelsin.

Götürürsem de batarız:D Daha iyileri size rastgelsin.

Çok teşekkürler. Daha iyileri size rast gelsin.

Çok Teşekkür ederim. Hanımına söyle işin görünmeyen yüzü de var. Soğuk ve WC sıkıntısı gibi. Bir kez gelsin de görsün ne neymiş:D Dahası size rastgelsin.

Saolasın. hemşerim. Dahası size rastgelsin.

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Metrenin bir tarafında hem cm hem de inch değeri var fotoda inch olan kısım gözükmüş. Palamut 41 cm. Lipsoz 45 cm geldi. Sahte Strike Pro eg063.

Balık yakalayamadan döndüğüm avlarda "Sen yoktun" diye bahanem hazır. Hele de Levrek peşinde koşarken bahanem kalmamıştı, iyi oldu. Bir kez de Levrek at-çek yapmaya ikna edebilsem kesin yakalar:D

Daha iyileri size rast gelsin.

14. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    bizim hanım kandırma yöntemlerinde bir sakatlık olduğunu şimdi anladım, tebrikler.

15. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Aynı şey bizim için de geçerli. Hanım atar balık çeker, ben atarım boş gelir. Bi de dalga geçerler. Sizi tebrik ediyorum. afiyet olsun.

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Benim sevindiğim nokta ellerimle hazırladığım bedenlerin ve kösteklerin o kadar dirençli balıklara dayanabilmesiydi. Bu hususta kendimi sınıf atlamış olarak görüyorum. Ya da Polyanna Tatlı limon hesabı kendime sevinecek birşeyler buluyorum:laughing:

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler Sinan :) eşinle mutlu sona ulaşmışsın..tek başına olsan bu kadar çeşitliliği biraz zor denk getirirdin gibime geliyor:D yengenin şansı baskın çıkmış..dahasına rasgelesin

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Abi Levreğe de götürsem mi diye düşünüyorum. Ayrıca bu bir son değil aksine yepyeni bir başlangıç. Bir daha ne zaman gitcez diye soruyo:laughing: Aşı tuttu.

19. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    10 numara 5 yıldız av olmuş, tebrikler, afiyet olsun :)

20. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    Kötü başlayıp kötü bitmemiş ya :) Allah bu aile tablosunu daima bir arada tutsun.