Kotu bir av gunu raporu ( ama resimli ;) :D )

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger site uyeleri.2 hafta gibi bir suredir sizinle yeni raporlarimi paylasamadim.Cunku beraber baliga gittigim arkadasimin 2 haftadir bazi sorunlari vardi( ev,kontrat,sonra memleketine gitti)
    Insallah onunla beraber bu hafta sonu gidecegiz guzel bir avlaga.
    Bende bugun esimle beraber sehir merkezine guzel bir limana baliga gittim.Fazla uzatmadan yazacagim cunku az once uzunca ve detaylica yazdim ama elim klavyede biryere dokundu (Laptopun gazabi ) ve tum yazilarim yok oldu.Bu olay 2 kere oldu :D cok sinir bozucu.Neyse.Bugun gittigim avlak parali bir yer (ama ciftlik felan degil,resimlerdede goruldugu gibi normal acik bir deniz) . Bu memlekete geldigimde ilk av yaptigim yerlerden bir tanesi.Ama maalesef bohcacilar buradada dolu.Bugunde dahil olmak uzere buraya yada buna benzer bir avlaga gittigimde kiyida olmus baliklar yada yari baygin yuzen baliklari herzaman goruyorum.Kimi ortaboy,kimi buyuk,kimi kucuk.Bir ara bu siteden omer isimli bir abimiz bana : " Elinin altinda hazir trofeler var,bizim sartlarimiz bu kadar"gibisinden bisey soylemisti.Hayir efendim.Hazir trofe varda benmi tutmuyorum.Bu soyledigi sey cok ezbere bir sozdu.Burada hazir trofeler olsaydi o zaman herkes balikcilik yapardi heralde.Ve Omer abinin bu soyledigi soz gercek olsaydi bugun kesinlikle tutardim o zaman diye dusunuyorum ;)Neyse...Avlaga vardik inanilmaz ruzgar ve siddetli yagmur vardi.Sonra yagmur dindi fakat ruzgar halen vardi.2 kamis goturmustum.Ikisinede iri baliklar icin takim hazirladim ve suya gonderdim.Fakat uzun zaman hicbir sonuc alamadim.Sonra takimin bir tanesini degistirerek yerine sinek igneli takim yaptim ve esime biraz ogretmek istedim.O da ilk defa balik tuttu bugun. Ortalama 20-25 tane gibi ilginc el buyuklugunde baliklar tuttu,sevindi.Birkacinin da resimlerini aldik,Sonra beraberce suya geri iade ettik.
    Biz boyle ugrasirken bir an benim gozum diger kamisa kaydi.O da ne.Kamisi celik halatlara destekli koymustum fakat kamis once egildi sonra "pat" diye yere dustu.Hemen kostum ve tasmaladim ama nafile...Buyuk balikmidir normal boymudur bilmem ama o an beni heyecanlandirdi.Daha sonra ruzgar ve yagmur tekrar basladi ve gittikce cogaliyordu.Hemen takimlari topladim ve kapali bir yerde oturup soguk biseyler ictik ve hava sartlarinin duzelmesini bekledik uzunca zaman ama duzelmiyordu.Mubarek sanki tsunami gibi :S
    Bizde mecburen eve donmek zorunda kaldik.Hayatim boyunca gecirdigim en kotu balik avi gunuydu belkide bugun:( Ugur getirdigine inandigim gomlegim ve sapkama ragmen yinede sans benden yana degildi bugun :D

Bazi resimlerde yuzumden belli zaten gunun uzgunlugu :D

Neyse.Bugun gittigim yerden zaten pek umudum olmayarak gittim buyuk balik icin.Fakat bu hafta sonu gidebilirsem eger,kismetse guzel bir avlaga gidecegim.
    Rastgele,saglicakla kalin...

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  2. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...

Bu arada bu balik ile ilgili bir bilgisi olan varmi?Ne baligidir,neyin nesidir?Bugun daha irilerini tuttum ve geri biraktim,hatta 1 tanesi kostegi kopardi,testere ye benzeyen disleri var.

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  3. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    İnşallah bidahaki Sefere Güzel Av geçirirsiniz Sağlık olsun Avcılıkta buda var bazen boş dönebiliyorsun elbet bunun acısı çıkar ozman sevinirsiniz inşallah Rastgele

4. modena

modena

tebrikler...yine çok güzel kareler...balık olmasa da zevkli bir av günü...ve yeni gördüğüm hepsi bir diğerinden güzel balıklar...son karede ki balık bizim buralarda olan sokkan balığına çok benziyor...belki odur...yada aynı familyadandır...yemli avlananlar daha çok yardımcı olacaktır...

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Daha güzel av günlerinde güzel avlar diliyorum

sevgiler.

6. karakalp

karakalp

olsun üzülmeye gerek yok. her zaman av guzel gececek diye bir kaide yok. ben sahsen balik tutamasam bile oltayi suya savurmaktan ve makarayi geri sarmaktan ayri bir haz alirim, ister atcek olsun ister yemli. sonucta bu is bir tutku. sende boyle dusun. kareler için tesekkur ederiz, rastgele.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    resimde görünce içim gitti desem yeri vardır,zira buralarda biz sıcak dan piştik kaynıyoruz:)
    hava koşulların dan dolayı avınız pek verimli geçmesede yinede oltayı suya gönderip sitresinizi atmışsınız:) gördüğüm kadarı ile mera da çok yönlü balık yapıyor,o iskele tam bir levrek mekanı bana göre:)
    son balığa bizim buralarda sokar diyorlar,dikeni eline batarsa 10 15 dk acı çektirir,

kefal takımı ile çok yakalamıştım bundan,mücadeleci bir balıktır,iyi asılır oltayı,
    saygılarımla

8. aydemirler

aydemirler xxxx

abi hem hava şartlarının azizliğine hem laptopun azizliğine uğramanız kötü olmuş.küçük balıkta işin tuzu biberi tabi :)

tek mutlu edici yanı eşinizin ilk balığı tutması ve balıkçılığa yavaştan bulaşması.şayet balık tutmayı beğenirse arkadaşınız yerine eşinizle güzel avlar çıkartabilirsiniz.balıklara gelince

1.balık sokkan ==
    2.balık melek(2.den pek emin değilim)

1.

2.

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    birincisi sokar balığına benziyor .2 balık melek değil melek tatlısu balığıve tropik bir balıktır akvaryum balığıdır. ama mono diye bir balık türü var ona benzettim
    işte resmi :

sen resmen akvaryuma olta atmıştır deniz akvaryumu baıkları :D son balık çok hoşuma gitti özellikle
    resimler çok güzel paylaşımda öyle tebrikler :)

10. BlackEagle

BlackEagle Yusuf

Favori Kamış:
    DAM ON-LINER Tele Spin 60
    Favori Makine:
    ALBASTAR AP 6000 APACHİ
    Değişik balıklar yakalamışsınız. Denizden ne çıkacağı belli olmuyor doğrusu :)

11. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Avlak yakınında galiba bir acı su yada tatlı su kaynağı var...İlk balık puffer gibi 2. si ise kesinlikle mono....Bu ara akvaryumda beslemiştim:)

12. LapinCash

LapinCash

O balık bizim Türkiye de ki sokar balığı olabilir.

13. ..........

..........

enteresan bir balik. ama havayı görünce bir az olsun serinledim:)
    paylaşım için tşk.ler.

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Arkadaslar tesekkur ederim hepinize fikirleriniz ve yorumlariniz icin.
    Diger baliklarin resmini de alsaydim demekki sanal bir akvaryum konusu olacakti bu konu :D
    Daha envayi cesit baliklar geldi :)
    Bu arada burada levrek felan yok.Baya arastirdim ama burada olmuyormus.Bu hafta sonu gidecegim yerde belki olabilir.Bakacagiz artik ne gelirse ;)

15. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kadir Abi burada levrek olmuyor abi.Bu mera resmen kucuk yavru baliklarin yuvasi gibi birsey olmus.En buyugu 41-42 numara ayak gibi :D
    Fakat dedigim gibi cok cesitli baliklar var.Yakalayip akvaryumda beslenebilir aslinda :D
    ama benim akvaryumla pek ilisigim yok.
    Bu arada dedigin gibi onca dikkat etmeme ragmen diken elime batti ve kisa bir sure cok yakti.Oyle bir asiliyorki dibe dogru insani heyecanlandiriyor:D

Rastgele.

16. nightwing

nightwing Orhan

Çok güzel görünümlü balıklar tuzlu su akvaryumu kurmaya karar verirsem gitmek isterim bu avlağa.Bende bugün ava gittim İzmir Güzelbahçe tarafına.Forumdan okuduğum çipura tecrübelerine göre yengeçle avlandım surf tipi kamış ve makine kullandım 100 gr kurşunla bile 20 mt anca atabildim çünkü rüzgar denizden karaya çok şiddetli esiyordu bi ara sinek iğneylede denedim ama nafile öğle saatlerinde ablam biraz rahatsızlandı ondan geri döndük.Hiçbirşey yakalayamama ramen çok eğlendim.Bu sporun güzel yanıda bu zaten.

17. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Keşke gittiğimiz her avdan dolu dönsek ama maalesef olmuyor.

18. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

emrah abicim bazen bizede oluyor bizim bi lafımız var öyle olunca doktor ne yersen ye demiş diye kendimizi avutuyoruz :D :D :D
    bu işte hanımlar daha kısmetli bende hanımla gittiğimde 3 tane tutmuştu bende tık yoktu :D ama sana diyecegim senin kısmetin birikiyor sana trofe olarak dönecek inşallah :) rastgele abicim

19. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ahaaa benim guzel Abim.Agzindan bal damliyor bal :D
    Valla bende hissediyorumki trofe cok yakinda gelecek bana kiyidan.Oyle bir raporu sizlerle paylasmak buyuk mutluluk olacak benim icin.Bu soyledigin sey beni mutlu etti.Kiyidan yakaladigim ilk trofeyi sana ithafen yayinlayacagim burada ;) :D
    Kal saglicakla Abi.Rastgele...

20. aargh

aargh Tamer

Balıklar çok ilginç ve güzel. Oralar tahminimce balık yönünden çok zengindir.

Malezyalıların denizler konusundaki hassasiyeti bizim ülkemize oranla ne durumda acaba?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.