Kova Dolusu Çipuralar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında izzetsaban tarafından paylaşıldı.

1. izzetsaban

izzetsaban izzet saban

Favori Kamış:
    Maya Fisherman 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Cedros
    En İyi Avı:
    En buyuk baliklar henuz avlamadiklarimiz !
    Herkese iyi akşamlar !

Uzun zamandan beridir ülke değişikliğinden kaynaklı güzel bir ava hasret kalmıştım. Hiç birşeyi bilmediğim gibi malzeme almak dahi çile oluyordu. İş arkadaşlarıyla beraber yaptığım avlarda sonuç genelde kefalin ötesine gidemiyordu. Bu sabah gelen bir telefonla sahilden herkesin istavrit çeker gibi çipura çektiğini söyledi. Hemen atladım gittim. 3 saatlik bir avın sonunda aldığım keyif kelimelerle anlatılamazdı.

Bütün bunlara ek olarak forumda ki paylaşımların bana ne kadar çok şey öğrettiğini bir kez daha görme şansı buldum.

Burada vakit ayırıp bildiklerini paylaşan herkese bir kez daha teşekkür ederim.
    Saygı & Sevgilerimle
    Bereketli avlarınız olsun !

2. rapalacikral

rapalacikral ali

tebrikler
    :)

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    off halis deniz çipurası.. ne güzel gider şimdi :) maşallah çok bereketli av olmuş, afiyetle.. :clap2:

4. izzetsaban

izzetsaban izzet saban

Favori Kamış:
    Maya Fisherman 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Cedros
    En İyi Avı:
    tesekkur ederim. Daha iyileri sizleri olsun reeling

5. izzetsaban

izzetsaban izzet saban

Favori Kamış:
    Maya Fisherman 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Cedros
    En İyi Avı:
    tesekkur ederim... baliklari yakalamak keyifli...
    Takimlari yapma asamasinda kilciklari cikarma asamasina kadar her adimi buyuk bir keyif mrsparkle

6. clarkim

clarkim ergin

Favori Kamış:
    Extreme Compezitione 4.11 / Okuma Salina 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 65
    Tebrik ederim.

7. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebriklerrrr...

Tebrikler.....

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Maşallah maşallah, süper akına denk gelmişsin İzzet kardeşim, iyi ki gitmişsin, o gurbet ellerde ilaç gibi gelmiştir bu güzeller eminim. :)

Yem de istiridye sanırım, son fotoğraftaki zemin detayına bakılırsa. :D

Yalnız bakıyorum, hala çevrimiçi görünüyorsun, orada saat daha geç olmalı, yatmamışsın, sabah suyuna uyumadan mı gideceksin yoksa? ;)
    O balıklar hala oradalar dostum, bir kez daha görüşmeden mi yolcu edeceksin onları? :)

9. Since1453

Since1453 NoYaN

tebrik ederimmm

10. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim, bu mevsimde kıyıdan böyle güzel çipuralar yakalamışsın. bizim bölge ile benzer türler olduğundan, internette israil ile ilgili çokça balık avı videosu izliyorum ve gördüğüm kadarıyla bereketli bir denizi var. bence at çek denemeleri de yapsan güzel avlar yakalama şansın olur.

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrikler Izzet.. harika bir av olmus, devami da gelecektir...

Bu avi bizim Ege kiyilarimizda bir yerde yapmis olsaydin, bunlarin yakinlardaki bir ciftlikten kacan cipuralar olabilecegini soylerdik, zira bir seferde bu kadar cok cipura yakalandigini son yillarda pek goremiyoruz malesef. "Ege`nin, Akdeniz`in bereketi kacti" deyip duruyoruz da nedense hep bereket bizim kiyilarda kaciyor, karsi taraflarda ise isler yolunda.

Hep ayni seyi soyluyoruz ama milletce ders almadigimiz icin, dogal kiymetlerimizi umursamadigimiz icin, yani aslinda cehaletten kurtulamadigimiz icin daha cok soyleyecegiz belli ki... DENIZ AYNI DENIZ AMA NEDEN AKDENIZ`IN BU KIYISINDA OLMAYAN BALIK O KIYISINDA OLUYOR VE BOLCA AV VERIYOR?!!
    (Adana`dan Inan kardesimiz istisna tabi, o hic balik olmayan bir gunde dahi ne yapip edip buluyor mirmirlari :))

Yunan adalarinda yapilan avlarin videolari vardi forumda gecenlerde, ona da aynisini yazmistik, niye ayni denizin o kiyisi verimli de bu kiyisi kurumus halde diye...

Aslinda cevabi herkes billiyor da kimsenin isine gelmiyor soylemek... Yunanistan, Italya, Israil gibi zihniyet olarak bizden ileride olan Akdeniz ulkeleri trol, girgir gibi katliam araclarinin kullanimini sinirlandirmis, kiyiya yakin bolgelerde tamamen yasaklamis, sadece yasaklamakla da kalmamis, denetimi ciddi tutmus, yasagi delenin gozunun yasina bakmamis, en agir sekilde cezalandirmis. Vatandasinin balik ihtiyacini karsilayamadigi durumlarda asiri avlanmak yerine Turkiye`den ciftlik baligi ithal etmis, hala da etmekte... oyle olunca da kiyida cipura, karagoz, sinarit, eskina, levrek, daha derinde tranca, mercan turleri cogalmis, irilesmis...

Suriye, Lubnan ve Kuzey Afrika ulkeleri kiyilarinda ise koruyucu onlemler cok zayif ve etkisiz olmakla birlikte, oralarda bizdeki kadar gelismis (sonar, GPS, vs.) ve cok sayida ticari balikcilik tekne/gemileri olmadigi icin balik stoklari bizimki kadar hizli tukenmiyor henuz. Bizdeki kadar buyuk ticari balikcilik filolari olmasi halinde onlarin kiyilari da bizimki gibi kuruyacaktir, zira zihniyet olarak onlarin durumu da icler acisi.

Bugunku durumda malesef tum Akdeniz havzasinda balik stoklarinin tukenmesi konusunda en olumcul durumda olan biziz.

Bizde teblig var, limit var, yasak var... fakat denetim yok, adam sendecilik var, bir seferden birsey olmazcilik var, avantacilik var, rusvetcilik var, umursamazlik var... oyle olunca da "niye Ege kiyilarinda boyle bol cipura olmuyor artik, niye Marmara`dan eskisi gibi sargos cikmiyor, niye levreklerin boyu iyice ufaldi?" deyip duruyoruz...

Cehalet bizim en onemli ve oncelikli milli sorunumuz... balik da deniz de bundan payini aliyor malesef...

12. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler,her zaman rastgelsin.

13. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    ekleyecek bir şey yok :thumb:

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Kanayan yaraya tekrar parmak basmışsın İbrahim abi :( Çok canımı sıkıyor bu denetim işi. Çok canımı sıkıyor halen tezgahlarda parmak kadar balıkların olması... Söylenecek herşeyi söylemişsin, beni bile :D Ayrıca teşekkürler, gururlandım yine :rolleyes:

Bu arada İzzet bey, tebrik ederim :) Balıklar harika görünüyorlar, afiyet olsun

15. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Cehalet bizim en onemli ve oncelikli milli sorunumuz... balik da deniz de bundan payini aliyor malesef...[/QUOTE]

İzzet bey ; tebrikler.

Adaşım İbrahim bey ; Tüm olumsuzlukları çok güzel ifade etmişsiniz,tebrikler.

Eklemek istediğim bir ayrıntı var,bildiğiniz üzere İzmit körfezi göç eden balıklar için yumurtlama,yavrulama yatağı olarak bilinir,son 20 yıldır başına gelmedik kalmadı,doğal kıyı şeridine dolgu yaptılar,beton duvarlarla taşlarla adeta kocaman bir havuz yaparak ekolojik dengeyi bozdular,deniz kendini temizleyemez filtreleyemez oldu,bir kaç yıl öncesine kadar midyeciler peydahlandıydı,meraların altını üstüne getirdiler yerel ağ balıkçılığı yapan cahil zümre ile meraları talan ettiler,şimdi de ağlaşıyorlar eskiden ne çok balık vardı şimdi nereye gittiler diye...

Cehalet ve Para hırsı sonumuz olacak...

16. eeowan

eeowan volkan

Ama bunlar al değil beyaz yanak ? Yakınlarda çiftlik mi vardı acaba ?

17. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Sahildeki midyelere dikkat ettinizmi güzel bir avlakmış tebrik ediyorum harika çupralar.

18. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş.:thumb:

19. mslm_33

mslm_33 müslüm

ağzına sağlık ibo abi

20. izzetsaban

izzetsaban izzet saban

Favori Kamış:
    Maya Fisherman 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Cedros
    En İyi Avı:
    Ibrahim Abi hani derler ya dogru soze ne denir diye ! Acikcasi burada da durumun ne denli kontrol altinda oldugunu bilmiyorum. Bildigim birsey var bugun zaman zaman bereketli avlar olurken bundan 10-15 sene sonra tek balik yakalayan elmas bulmus gibi hissedecek. Acikcasi bu bilincin sadece ulkemizde degil ayni zamanda butun dunyada butun akdeniz ulkelerinde olmasi bu ise gonul verenler icin umut verici olacaktir.

Bu forumda gecirdigim her dakikada salt balik tutma hobisinin altinda belli bir felsefenin de oldugunu gormek beni ayrica keyiflendiriyor. Dunyanin baska baska yerlerinden bir suru dost birbirini gormemis dahi olsa bildiklerini ellerinden geldigince paylasiyor.

Sonuc olarak boyle bir bilincin oldugunu bilen ve inanan bir grubun oldugunu gormek dahi umit kesmemeyi gerektirir !

Her yazimda yaziyorum bir kere daha ekleyeyim cok sey ogrendim bu forumdan ogrenmeye de devam ediyorum.

Ibrahim Abi zipkin isine de ufak ufak basladim haberin olsun henuz kayda deger bir sonuc yok insallah guzel bir av raporuda orada yayinlarim.

Saygi ve sevgilerimle !