Kova ile Mazmozun birleşimi ...(Yeni bir sistem)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. kale124

kale124 dursun

Daha önce böyle bir konu acıldı mı bilmiyorum ama sabah uyandıgımda balık avında ne yapabilirim diye düşünürken birden bi sitede okudugum yavru balıkları avlama sistemi aklıma geldi.. onu biraz geliştirip limitine uygun balık avlamayı hedefliyorum denemem biraz geç olcak ama deneyince raporlarım.. Şimdi gelelim bu kova ile balık tutma işine ;

Malzemeler;
    1) Büyük bi kova küçük olmasın sürüye falan denk gelirseniz belki hepsi kovanıza girer şans işidir bu balık işi ..
    2) Kovanın agzını kapatacak ama kovanın içini gösterecek şeffaf bişi ..
    3) 50mt yada kovayı dibe indirecek kadar uzun ip yalnız baya bi agırlıgı kaldırabilen ip olsun ama cok kalın olmasın
    4) Agırlık, kovanın içine taşta koyabilirsiniz yanlarına kurşunda baglayabilirsiniz
    5) Pille çalışan fener küçük büyük hiç fark etmez ışıgı yaysın suda yeter (eger suda calısmayan bi feneriniz varsa etrafını su geçirmeyecek şekilde sarın suyun altında birkaç saatlik test yapın sonra pilleri kontrol edin gerekirse yenileyin lazım olcak avlakta)
    6) Yem olarak ; yavru balık , ekmek , balıgın iç organları ,kafası , balıgın parlak derisi , derisini aldıgımız balıgın etini kılcıklarını falan ufak ufak keserek parçalar haline getiriyorz
    7) Poşet

Yapılışı ve Kullanışı 2'sini karışık anlatıcam ama malzemlerden anlamışsınızdır büyük ihtimal ;

Büyük kovamıza yanlardan 4 delik açıyouz delikler birbirine yakın olmasın karşılıklı olsun .. Açtıgımız deliklerden ipimizin başını geçiriyoruz ve düğümümüzü atıyoruz . sonra el fenerini yerleştirmek için alttan ufak ufak delikler açıyoruz ve bir ip veya misina yardımıyla kovamıza baglıyoruz ve böylece sabitlenmiş oluyor kovayı suya indirirmeden önce açarız fenerimizi ve indiririz . Fenerin görevi balıgın yemi daha kolay görmesi ve kolay fark etmesi balıgıı kendine dogru çekmesi .. Agırlıklarıda istediğiniz yere baglıyorsunuz yada taş koyuosunuz tercihim kurşun koymaktır . Kurşunun görevide kovanın hemen batmasını ve küçük balıklar tarafından rahatsız edilmemizi saglar .. yemi hazırlıyoruz : avlayacagınız balıgın türü fark etmez amaç dipteki yada avlayacagınız derinlikteki balıkları kovaya cekmek o yüzden yem konusunda çeşitliliğin fazla olması iyidir. Ne bulursanız koyun 6. maddede verdiğim yemler örnektir : isterseniz o dediğimide yaparsınız ... Hazırladıgımız yemlerin bi kısmını poşete koyuyoruz ve poşetin boslugunu alıyoruz baglıyoruz . kürdan yardımıyla ufak ufak delikler açıyoruz . kovanın içinde 4 taraftan geçmiş ipler var bir ipe poşeti baglıyoruz ve poşetin üst tarafta acacagımız delikten gitmemesini saglıyoruz .. Daha sonra kovanın içine yemleri koyuyoruz bu sefer poşetin içine deil kovanın içine .. En son olarak kovanın agzını kapatma yeri burada şeffaf bişi kullancaz .. Mesela büyük buz dolabı poşeti yada streç film.. Kovanın agzıını bunla kapladıktan sonra cıkmaması için bir misina yardımıyla baglıyoruz .. Tamamen kapalı olduktan sonra kolumuz kadar yada avlayacagımız balıgın kovanın içine gireceği kadar delik açıyoruz... Bu sistem suya bırakıldıktan sonra 10dakikada bir yavaş yavaş yukarıya dogru çekilerek balıgın olup olmadıgı kontrol edilir gerekirse yemler tazelenir eger balık yoksa bekleme süresi biraz daha uzatılır yine yoksa avlagımızın çeşitli noktalarında yemleme yaptıktan sonra o noktalara sırasıyla bırakılır ve diğer oltamızla balık keyfi yaparken belki kim bilir kovamız balıkla dolmustur ....

NOTLAR : 1) Yem konusunda sınırlama yoktur sizin isteğinize baglıdır
    2) Bu konu sabah ilk kalktıgımda aklıma geldi hiç bir yerde böyle bişi görmedim . sadece bu sistemin bi değişik şekliyle yavru balık avlanıldıgını biliyorum . oda sığ sularda yada su üstünde . oda şöyle kovayı ipe baglıosun yem koyusoun içine yavru balıklar girio yemi yerken cekiosun o kadar baska bişi yok
    3) Kovanın agzını daha değişik bir şekilde yapabilirsiniz . Örn : yine şeffaf bir şekilde sarıyoruz acılmaması için baglıyoruz. sonra ona püsküllü delik gibi bişi yapıyoruz içeri girerken o delikten girio o püskülden girio. içeri girincede o püskül orda oldugu için cıkamıo hani şu kapılarda oluyo ya uzun onu alıcaksın koyucaksın oraya al sana ev gibi yemli süslü miss gibi avcı :) balık burdan cıkamaz yada o kadar akıllı birşey deil bu balık :)
    4) Hiç denemedim ama iş yapacagından %99 eminim %1 emin değilim çünkü hiç denemediğim birşey hakkında ne kadar çekici bir sistem olsada birşey söyleyemem deneyecegiz denettirecegiz ögrenecegiz sonucları burda paylasacagız
    5) İsterseniz bir kaç iğnede koyabilirsiniz kovanın altına yada içine yada yanlarına çünkü o içerdeki koku ve ışık onları cekecektir. Eger balık içeri girip yemi yedikten sonra kacar diyosanız içeri o iplerin üzerine koyun 4er 5er tane iğne yemlerin içine uzanıp saklanacak kadar. balık yemi koparmak parçalamak için sert vuruslar yaparken takılır iğnenize .
    6) İnşallah yararlı ve faydalı olur
    7) Rastgele .. Bu sistemle büyük ve bol avlar dileğiyle
    8) Yavru balıkları yem olarak kullanmayacaksınız kovanıza giren yavruları lütfen geri salın ....
    9) Sanırım bu bir nevi mazmoz tekniği ama bu mazmoz balıgı kavonın içine çagırıo :D ateş seni çagırıo gibi oldu hehehe :D
    10) olmuşken 10 madde olsun :D
    mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle

2. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    sanırım denemek için senin sonuçları bekliyecem :D başarılı yada başarısız burada bildir e- mi ?

3. OMMG

OMMG OKAN

Bu bana biraz zihni sinir projelerini anımsattı :D :D .Bence mücadele yoksa keyif yok,zevk yok reeling reeling

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Dursun bu projeyi bırak kenarda dursun....

sen yine oltanı al eline birde şarkı türkü mırıldan.. çok daha zevkli olur

5. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    bencede zevk olarak oltacılıkla kıyaslanamaz bi olay tamam belk balık yakalanır ama kovayla kütle çekmekten ne kadar zevk alınır o tartışılır bi anlamı yok denizden kilo kilo et çekme mantığına dayanıyor ha zarar vermeden balık yakalayıp canlı bırakma falan yada başka amaç için atıcaksan kovayı mantıklı beyenmediğini aşağıya geri yollayabilirsin balıkta zarar görmez sen yinede bi dene sonuçları bildir derim

6. kale124

kale124 dursun

Yaw kovada iğneler olucak altında üstünde yanlarında içinde her türlü balık geldiğinde yine aynı heyecanı verecek ama bu sefer farklı bi sistemle oltasız misinasız değişik birşey denemek istedim sadece :rolleyes:

7. kale124

kale124 dursun

:D zaten oltam elimde olcak ama bu proje suda bi dursun baktık aynı heyecan yok.kiiii sanmıyorum aynı heyecan olmayacagını sadece sistemi biraz değişik yapcam o kadar :D iğneler falan yine olcak balık vurdugunda yine hissettircek reeling nie herkez bu sisteme bu kadar tepkili ve yanlıs gözüyle ve canice bakıyo .d balıgı igneden cıkartırken daha cani oluo biri gözünü patlatır balık canlıyken biri bagırsaklarını cıkartır iğneyi cıkartcam die bence onlar canilik :D he baktım hissettirmiyyo sadece oltamı atmadan önce atacagım yeri yemlemek için ve canlı balık yavrularını tutmak için kullanırım sorun yok mrsparkle sadece bir heves ve çılgın bir proje :)

8. kale124

kale124 dursun

iğneler falan olcak kovada balık vurdugunda nasıl misinaya hissettiriosa bunada hissettirceğine eminim yani öle umuyorum :D hook mrsparkle o zmn buda bnm çılgın projem shock :rolleyes: shock

9. kale124

kale124 dursun

balıga gidersem denerim :D reeling

10. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    Sistemini bir yönüyle gölde kullanılan sepet sitemine benzettim. Samsun/Ladik gölünde görmüştüm. Balık içeri giriyor geri çıkamıyor. Sistemin yemlemede işe yarayabilir. Dene sonuçlarını bizde görelim. Bol balıklı avlar, rastgele.

11. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek galiba:)
    resim koysanda sistemin keyifli olduğuna karar verebilelim gerçi sanazevkli geliyosa diyecek bişey yok rastgele:)

Son düzenleme: 20 Temmuz 2011
  12. kale124

kale124 dursun

:laughing: :laughing: fotograf cekcek bi alet yok şuan elimde :D ama şöle düşünün kovayı ipe bglıosunuz kovanın içinden ipler geçio o iplerde iğneler falan var yerde yemler iğnenin ucundada yemler . poşettede yem var küranla delik deşik oda balıgı ceksin die içerde daha fazla tutsun die balık geldiğindede zaten hissettirir bi nevi değişik olta sistemi keyifli olcagından eminim :)

13. kale124

kale124 dursun

hımm o sepetide denerim ama o sepetde vurusları hissettirmez bence :) bi kendi sepetimi deneyeyim baktım olmuo o sepeti denerim teşekkürler ( tabi o spettde vruusu hissetircek şeyler yaparak ) :D

14. omurakgun

omurakgun Ömür

Favori Makine:
    CORMORAN UK CARP Big Ben 7Pi 5000 Mina
    En İyi Avı:
    Kolyoz - Boyu 32 cm
    Dursun, senin tanımını yaptığın icadın bir nevi ev yapımı pinter oluyor.
    İstersen pinterle avcılık yazarak bir arama yap. Belki daha başka icatlar da yapabilirsin.

15. berk_guren

berk_guren Berk

kamısın ucunun bükülmesi ve balıgın kafa atıslarını hissetmek kadar zevkli avcılık var mı ? :rolleyes:

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Valla balik tutabilirmisin bu sistemle bilemiyecegim etik disi bi sisteme de benzetemedim amma ve lakin o esnada yanindan geçen bi zipir bi foto alirsa yurdum insani kliplerinin vazgeçilmez pozlarindan biri olacagindan suphem yok :) cidden enteresan bi fikir mantiklida ama garip :)

17. kale124

kale124 dursun

hayır yok :D ama hazır sepet alıcam bu icadla ugrasmak yerine yemlicem atıcam onu . oltamıda suya atıcam o heyecanı zaten yaşıcam :D giderkende ceicem sepeti yavrular tekrar suya hamileler tekrar suya hihi hihi

18. kale124

kale124 dursun

bu sistemden vazgeçtim :D benim yapcagım sistem sepetmiş balıkcılarda daha ucuza satılıomuş ve daha etkiliymiş ugrasmaya gerek yok bence :D

19. kale124

kale124 dursun

pinter deilmiş abi sepetmiş benim icadım ama icadla ugrasmıcam hazırıını alıcam hem o daha etkiliymiş aynı yemleri ona takarım balık girdiği zamanda cıkma sansı yok bendekinde vardı :D

20. kale124

kale124 dursun

:D teşekkürler .. bu sistemden vazgeçtim hazır sepet alıcam denizde kullancam balıga gittiğimde balık cıkarsa gelir raporlarım :)