Buzamana kadar tutulmus balıkların 2.sidir çok daha büyüğü tutuldu köyümüzün göletinde. Tek sorun gölet dibinde çalıların hala erimemiş olmasıdır bu yüzden gitmek isteyenler tedarikli gitsinler takılma riski vardır.
selam Arkadaşlar yanlıs anlaşılma oldu böyle bişeyi tutsam emin olun kucağımda resmi olurdu bu benim babamın amcası tuttu.Hergün gider gölete kamyoncu emeklisidir küspe ile tutuyoruz merak edenlere duyrulur.Gölet Adresini isteyenler özel mesaj göndere bilirler o şekilde yardımcı olucam.İyi avlar
Tatlı su avından anlamam bu nedenle yanlış bir şey söylersem beni uyarın fakat küspe ile avlanmak yasaklandı diye biliyorum yanılıyor muyum?
Böyle bi bilgim yok ama bir çok bölgede bu şekilde yapılıyır balıkesirde her av bayide bulanabilir bi şey.
Doğru biliyorsun abi, küspeli olta yasak Ama geçen jandarmalar kontrollerinde küspeli olta atanların hiçbirine bir şey söylemedi, sadece tırıvırı kontrolü yapıyorlar... Küspeli olta yasağı sadece kağıt üstünde. Yasaklanma sebebini balık & av malzemeleri satan bir abiye sordum. Sebep olarak göletlerdeki sular çekildikten sonra takılıp kopan küspeli oltaların o bölgelerde otlatılan, sulanan keçi, koyun vb. hayvanların ayağına takılması, bu hayvanlar tarafından yutulması gibi olayları gösterdi. Doğru her bayide bulunuyor. Benim bildiğim kadarıyla bir oltada 4 iğneden fazla da kullanılamıyor. Bir bayide dikkat ettim, eskiden 8 iğneli olurdu, artık 6 iğneli. 4 iğneli olması gerekmiyor mu diye sordum, 4 iğneye düşürmek ne kelime, millet neden 8 iğneli yapmıyorsun diye çıkışıyormuş...
Keçi ,Koyunun boğazına takılcak neden süpermiş bizim orlarda sallamalarda full küspeli hatta jandarmanın yanında kırtasiye var orda bile küspeli olta satılıyo
Eğer bu yasaksa satışı ne kadar yaygın olursa olsun bize düşen kullanmamaktır.Sürdürülebilir avcılık bunu gerektirir.
av için tebrikler çok güzel bir balık ama biliyorsundur küspe yasak ... yasaklara duyarlı olmak ve doğal yaşama dikkat etmek görevimiz diye düşünüyorum...
Kesinlikle katiliyorum size. Ama maalesef denetimler yeterli duzeyde degil.Baksaniza arkadas ne soyluyor : " Jandarmanin yanindaki kirtasiyede bile satiliyor " diye. Ne kadar vahim bir durum.Umarim hersey birgun duzelir...