Köye yatırım yapana yüzde 75 hibe desteği

Konu, 'Genel Konular' kısmında bnymnblr tarafından paylaşıldı.

1. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Kırsal kalkınma ve toplu basınçlı sulama sistemleri yatırımlarına gelecek yıl verilecek hibe desteğine ilişkin uygulama tebliği Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Yüzde 50-75 düzeyindeki hibe desteklerden yararlanmak için, proje önerilerinin 60 gün içinde tarım il müdürlüklerine sunulması gerekiyor.

Tutarı 500 bin liraya kadar ekonomik nitelikli kırsal kalkınma yatırımlarına yüzde 50, toplu basınçlı sulama sistemleri yatırımlarına da yüzde 75 hibe desteği veriliyor. Yapılacak değerlendirmeler sonucunda, uygun bulunan projelere hibe sağlanıyor. Söz konusu projeler için bu yılın bütçesine 250 milyon lira ödenek konulmuştu. Hibe desteği verilecek yatırım projelerinin gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması şartı aranacak. Proje kapsamında doğal kaynakların ve çevrenin korunması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal entegrasyonun sağlanması amaçlanıyor. Program çerçevesinde 81 ilde yapılacak yatırımlar için yatırımlar kabul edilecek. Yatırım projelerinin 1 Aralık 2010'a kadar tamamlanması gerekiyor.

Benim anlayamadığım konu, neden bu yatırım projeleri için 1 aralık 2010 tarihine kadar süre veriliyor. Sürekli olsa daha iyi olmaz mı?

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Benim anlayamadığım konu, neden bu yatırım projeleri için 1 aralık 2010 tarihine kadar süre veriliyor. Sürekli olsa daha iyi olmaz mı?

Sevgili Bünyamin,

"Hibe desteği verilecek yatırım projelerinin gelecek yıl sonuna
    kadar tamamlanması şartı aranacak."

İfadesinden hareketle, 'gelen yılın sonunda elde edilecek değerler, projenin devamına veya sürekli olmasına ışık tutacaktır' şeklinde bir kanıya varılabilir. (mi?):)

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Desenize gene birilerinin çocukları yeni iş alanları kuracak :( :(

4. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

O zaman al parayı istediğin zaman tamamla olur ki, yasayı o şekilde çıkarmaları mümkün olmaz. Yalnız püf noktalarından biri ''basınçlı su sistemleri'' olabilir. Bu arada özellikle meyvacılığa,hayvancılığa yatırım yapanlara dikkat edin,araştırın. Acayip şeyler var bence.

5. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Benim söylemek istediğim aslında bu değildi. Diyelimki bir proje ürettiniz.
    Bu projenize onay verilmedi.
    Biraz şüpheci yaklaşımlarla olaya yaklaşalım. (sadece yaklaşım)
    ürettiğiniz projeye onay verilmedi. projeniz ile ilgili bilgilerin hepsi başka ellere geçti. ve bu bilgiler bir kaynakta toplandı. Sonuç olarak bir çok kişinin elindeki bilgiler birleşip hooooop koca bir veritabanına dönüştü. size olmaz denilen projeleriniz bir bakmışsınız başka bir şekilde devlet eliyle projesi hazır girişimcisini bekleyen bir yapıya büründü. Veeeee bir bakmışsınız ki birileri sizin projenizi uygulamaya başlıyor.
    Belirttiğiniz bölgede bulunan
    Birçok kişinin arazisi,
    mera ve orman arazisi kapsamına,
    arsaları da
    yeşil sahaya ayrılıp ellerinden alınıyor.. (mesela yani)

Benim demek istediğim 1 ay gibi kısa bir süre içerisine projenin içeriğinin bildirilmesi zorunluluğu. yoksa siz hep proje üretin. sunun.
    Tabi bu bir yaklaşım. (mesela yani)

Son düzenleme: 8 Kasım 2009
  6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Bünyamin benim sevdiğim bir abimin 6 dönüm meyva bahçesi var acaba damlama sistemi kurmak için bu hibelerden yararlanabilirmi?

7. fish founder

fish founder Özgür

bence bu hibeden yararlanabilmek için ankara'da seni çok seven bir abin olmalı bence :D