Merhaba arkadaşlar, Bu haftasonu balığa gideceğim ve sizinle durumu paylaşacağım. Kendi çaparilerimi köstekleri satın alarak beden'e bağlamaya başladım. Meramda genellikle koyu yeşil çapari kullanılıyor. Koyu yeşil çapari de balıkçılarda genelde siyah iğne ile satılıyor. Acaba beyaz iğne alsam sonuç ne olur ? Teşekkür ederim. Umarım moderatör kapatmaz konuyu. Aradım bazı cevaplar buldum forum içinde ama tam olarak tatmin etmedi. Teşekkürler.
Eğer bulursan açık yeşil (sarıya çalan) ve siyah iğne tavsiye ederim. Yıllardır yaz kış demeden bu renk yaparım köstekleri. Her zamanda balık almıştır.
İstavrit Kaç metre derinlikte iğneye atlıyor ? o derinlikteki renklerin görünme durmu ?? istavrit gözü renk konusunda nasıldır ? derin sularda istavrit ne yer ? mesela çok küçük (istavritin ağzına göre) su canlılarının rengi nedir ? minik karides yavruları minik pelajik balık yavruları bunlar o derinlikte nasıl gözükür..? kimi beyaz ile 40 m de balıgı alır kimi yeşil ile 60 metrede.... hesap kitap .. araştırması yapılacak çok şey var.. - Google da '' Trachurus mediterraneus '' yazalım - http://www.fishbase.us/summary/Trachurus-mediterraneus.html adresine gidelim alt tarafta mavi renkli maddeler içinden , '' Diet'' i secelim planktonlar nekton lar vs bunların bir kısmı gözle göremediğimiz canlılar , bazıları göze gelebilir vs.. mesela yediklerinden örnek .midesinden çıkanlar bunların rengi vs.. gerisi size kalmış..
Renk körü olduğumdan benim için çok fark etmiyor Geçen sene istavrit avında Üsküdar'dan hazır aldığım 15'li çapari ile durmadan iri istavrit çekiyordum. Birisi geldi hangi renk kullanıyorsun dedi, yeşil dedim. Adam iki dakika sonra geldi "Hani yeşil kullanıyordun, bak turuncuymuş. Biz de tutsak deniz mi kurur, ayıp!.." dedi gitti Muvaffak Bey, bilgilendirme için teşekkürler. Faydalı oldu hakikaten..
bunun en iyi cevabını bence sen verirsin kerem abi. ikişer tane beyaz ve siyah iğneli takım bağla, ve dene bakalım çoğu zaman değişiyor ve balığın huyunu suyunu öğrenmekte baya bir tecrübe istiyor...
Bu boğazın her ikiyakasında bir milyon yıl balık avladım. Kaide şudur, Avrupa yakası yeşil floş siyah çapraz iğne Anadolu yakası yeşil renk beyaz çapraz yada düz iğne Sevgiler
teşekkürler Vedat Amcam teşekkür ederim. Dediklerini uygulayacağım. Evet o şekilde oldu Açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. Hepsini not ettim sağolun.