Arkadaşlar kamuya girme tercihlerin de bulundum aslında 15tercih hakkı var. Ama devletmizin yetersizliği yüzünden bölümümle alakalı sadece 13 il var. 13 ilin toplam personel alımı 56 kişi. İzmir,aydın,istanbul,antalya,ankara,sakarya,samsun,kastamonu,adana,erzurum,bayburt,elazığ,urfa hepnizin hayır dualarını rica ederim İçinizden şu çocuk bi deniz kenarına gitsede kurtlarını dökse diye bi içinizden geçiri verin. hepinize iyi geceler
İnşallah hayırlısı olur. Ben lisans için bu sene gireceğim ama ortaöğretim için de bu son sene deneyeyim dedim, 91,5 aldım. Gerçi ortaöğretimden bir şeye yaramaz ama. Puanınız kaç?
hadi bakalım kardeşim...forumcak dualarımız seninle...inşallah en kısa süre de bu isteğin gerçekleşir...kalben ve ruhen yanındayım kardeşim...
ewet bende bı kac gunce yaptım yerlestırılme ıhtımalımız cok cok cok dusuk ama allahtan umıt kesılmez bakarsın bı sansımız olur hepımız ıcın hayırlısı olsun
Hadi hayırlısı olsun, en güzel meraların olduğu bir deniz kenarına düşersin inşallah. Ben de şimdi tercih yapacağım - 4001'li kadrolardan Yalnız KPSS puanım o kadar kötü ki - sormayın, söylemem - hiçbir şey olacağı yok
Senin için hayırlısı olsun kardeşim. Yalnız neden devletimizi yetersiz buluyorsun onu anlamadım. Devlet artık ihtiyacı neyse o personeli almaya çalışıyor.Belki de yetersiz olan sensin. Yani yazındaki imla ve anlatım hatalarına bakınca..
Kim yetersiz....!!!! Pekâla, neden ihtiyacı olmayan talep fazlası talebeyi mezun ediyor? etmeye devam ediyor? mezun olan birçok genç girecek yer olmadığındam iyot gibi açıkta kalmaya devam ediyor, yazımdaki imlâ ve anlatım hatalarını hata kabul ediyorsanız, devlet demeyelimde buna hükümet diyelim, gerçeği bu çünkü, yaptıkları öyle hatalar varki, doğru arasanda bulamassın, tez zamanda işi bırakmaları lâzım, yani sizin deyiminizle çok yetersizler, bilmem anlatabildimmi...!!! '' Sadece, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığı Mayıs itibarıyla 78 bin 321 kişi. ...!!! ''
Erhan ağbey güzel izahın için şimdiden çok teşekkür ederim. Ümit ağbeyimiz bu yaşa kadar neyin neden yetersiz olduğunu halen öğrenemediyse , çarpıklık üzerine temel atan gençlerinde tabi hayatında ki olumsuzluklar süregelir gider. Evet devlet ihtiyacı kadr personel alır çünkü kadroları ağzına kadar doludur. Sınavlı, sınavsız her türlü devlet kapısına girmenin yolları zorlanır. Malum girende girer. Kadrolardaki şişkinlikten dolayıda personel alınmaz. Peki yokmu emekli olan sorusuna ise Memur neden emekli olsun. 3 kuruş ikramiye için mi? emekli olsa aldığı maaş yarı yarıya düşer. Memur çolğunu çoğunu okutayım, biryere gelsinler , kendi ayakları üzerinde dursun diye çalışır. Ondan sonrası zaten emekliliktir. İstesede istemsede partilillerin kadrolaşması, gibi çeşitli boşluk yaratılması için bazı primler verilir. Mesela seçim için emeklilik yaşlarına gelmiş memurlara emeklilik ikramiyelerinde artış olucak dense. Sizce son uzatmalrını oynayan memur hemen atlamaz mı ? Boşalan yerlerin rezervasyonu yok mu? Neyse konu dağılmasın, bunun gibi bir sürü örnek saya bilirim. Bir şekilde her branşta devlet yetersizdir. Bunu a partisi yada b partisi taraftarı yada tutucu olarak söylemiyorum. Hiçbir partiyle de fikir ve ideal ortaklığım yoktur. Hatta Ülkücülere ülkü nedemek diye sorduğunda cevap veremeyen bir sürü sahip siz gençlerden hiç değilim. Düşüncelerin içinin boşaldığı bir dönemde yaşadığımızdan bu konularada değinmeden geçicem. Belki haklısındır. Ben yetersizimdir. Ama unutma seni beni ve toplumu yetiştiren ise bir kamu görevlisidir ki kamunun açılımınıda biliyorsundur sanırım. Ne kadar beni tanırsın, neşikilde kanaat getirirsin? O da düşündürücü. Neyse kısaca kendimi tanıtayım. Foruma yeni üye değlim ama olsun tanıyan tanır. 1984 Ankara doğumluyum diye başlar gider. Ama hayatımın dönüm noktalarından konuyla ilgili yazayım. 2002 ODTÜ girişliyim Elektirik Ön lisans mezunuyum 2009 da vatani görevimi tamamladım . Askerden önce bir elektronik yazılım ve üretim yapan şirkette kalite sorumlusu ve elektormekanil montaj personeli olarak çalıştım. Askerden sonra bu şirketle devam etmedim. Uzun süre işsiz gezdim. Şimdi ise bir proje birosunda çalışıyorum. Ofiste internete girip gezmek yasak. Neyse yasaklar delinmek için vardır. Kaçamak bir şekilde girip yazıyorum. Tabi öyle oluncada pek önem ve özen gösteremiyorum. Okuyamıyan yada anlmıyan arkadaşlar olduğunda uyarırlar ben de düzeltir, özür dilerim. Umur samazlık edim tepki toplamak bana yakışmaz. Bu forumun daim üyelerindenim. Nekadar daim olsak da bu aralar çok yoğun çalşıyoruz . Mesayinin gözünü çıkartıyoruz diye bilirm. Son görderdiğim mesajların saatlerine bakarsanız sevinirim 15-20 gündür 00,00da işten çıkıyorum-08,30 da işe başlıyorum. Nasıl sanırım yine ben yetrsizim. Mesleğime deyinmişken Erzurumlu arkadaşlara buradan müjde vereyim. AKP Erzuruma üniversite kış olimpiyatlarından sonra birde üniversite hastanesi yapıyor.Gece gündüz bu iş üzerinde çalışıyoruz. Ankrada bile böyle bir hastene yoktur. Özel hastane lüksünde bir devlet hastanesi hayırlı olsun dilekleriyle Başbakandan önce ben haber vereyim. Bu mesajı bir kenara not edin. Ali Kemal dedi dersiniz. Özel sektörde eşşek gibi çalışırsın , eşşek yüküyle kazanırsın diye bir söz var. Bilirmisiniz? O eşşek yüküyle kazanan personel olmuyor. İş veren oluyor genel de personel ise eşşek gibi çalışmaya devam eder. Bir söz daha var. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Sizce hangisini seçmeliyim .Gece saat 03,00 oldu bu saatlerde güzel ince espirili cümlelerde kurabiliyormuşum. Tabi anlıyana Özel sektörde çalışan bir memur çocuğu olarak her iki düzeninde cefasını çektim ve çekiyorum. Ama balında hala tadamıyorum.Bu yüzden diyorum ki Ne burjuva çocuğuyum, ne de Osmanlı torunuyum. Bunlardan biri olsaydım Zaten KPSS ile işim olmaz buradan sana tepeden bakardım. İmla kuralları ile ilgili ve bilgili olduğunu düşünüyorsun. Yazdığın yazıdan '' Belki de yetersiz olan sensin. '' Çekip aldığında, bildiğin hakaret içeren bir sözdür. Bu da bir anlatma bozukluğudur. Anlatmak istediğiniz şeyin anlamı değişmemesi için sıfat ve yardımcı sıfatlara önem verilmeli. Mesela '' Belki derslerin de yetersiz olan sensin.'' deseydin bu da başka bir anlam taşırdı. Herkezin her yazdığını çok incelemekle uğraşmaktansa yazılanı anlmaya çalışıp anlmıyorsak tekrara sorup açıklamasını istemek daha medeni ve anlamlı olur nede olsa polemik yaratmak isteyen noktaya virgüle takılabilir. Neyse ben yatıyorum geç ve yorgun geldim 18 saat den fazla monütöre bakıyorum, banyo yaptım uykum var. Başka zaman yazışırız. Bu fiziksel ve ruhi durumda olmasam belki daha farklı cevap yazabilirdim.
Yorum yapan diğer forum arkadaşlarım. Hepinizin iyi dilekleri için çanı gönülden teşekkür ederim. Allah razı olsun. Herbirinize ayrı ayrı cevap yazmak isterdim ama yukarıda ki mesaj baya vaktimi aldı. Belki ATM ler BTM ler banklar, PTT ler 7/24 çalışır. Ama ben aştım bu aralar 8/25 çaşıyorum. İyi geceler