Dün köprüden geçtim .. Yine kraça katliamı vardı .. Deli gibi tutuyorlardı ve bir trofe çekmiş gibi keyifleniyorlardı .. Henüz 4 cmlik balıkları tutupta ne yapmayı planlıyorsun ? Temizledikten sonra zaten kılçık kalıyor .. O iğneye geldiği an küçüklükten çırpınmaya bile gücü olmayan o yavruya acımıyor musun ? Evet acımıyorum diyorsan bu Forumdaki kimse seni balıkçı olarak görmez hatta insan olarak ! Biz Genç Ve Öğrenmeye yatkın balıkçılara böyle kötü şekilde örnek olan kişileri kınıyoruz . Bir yanlışım olduysa affınıza sınığınıyorum bu vesile ile Mübarek Kandilinizi kutluyorum ..
bende çok üzülüyorum. ama uyarınca ya kızıyorlar ya tepki gösteriyorlar ya da yicem sana ne diyorlar.
Çitir çitir pek lezzetli olur meret Insallah onlar da günün birinde bizler gibi islah olur. Islah diyorum çünki ben de az tutmadim...
Bir anımı anımsadım: 5 yıl önce Yenikapı'yız. Yaz ayları. Şamandıralı tavuk göğsü yemli takımlarımızla oradaki herkesin alaylı göztacizleri eşliğinde günün tadını çıkarmaya adamışız kendimizi. Saatler geçiyor, tık yok. Birden "Al laaaaah, aha geldi" feryadıyla solumdaki bıyıklı amcalara dönüp baktım. 2 kişiler, olta aralarında habire heyecanlı heyecanlı ve birbirlerini itip kakarak konuşuyorlar. Meraktan verem olma aşamasına gelmişken "dur bi gidip bakayım şunlara, acep ne yakaladılar?" İyice yaklaştım, yaklaştım, yak-laş-tıııııım.! La bu ne?! 2 metre kala anca görmüştüm sinek iğnedeki bebişi .
15li 20li çapari full gelirdi bu bebislerle Nuri abi... Alir atardik kovaya. Hesabi sorulacak elbet ahirette. Bilmiyordum, ögrenip bilinçlenince vallah billah tutmadim diyip yirtmayi deniyecegiz. ha bu durum elbet pek ufakmis diye canli canli kediye attiklarimizin vebalini boynumuzdan temizlemeyecek. Onu da iyi halden yirtmayi umucaz artik...
Bırak vebali sevgili abim sen alacaklı çıkarsın hak nazarında. Sen bedelini fazlasıyla ödedin. Doğa ve canlılarını yaşatma adına verdiğin mücadeleni artık memleket aşırı mekanlarda canla başla ortaya koyuşun hiçbir umulacak durum bırakmıyor. Müsterih ol, kefalet varsa ötede ben sana kefilim.
Acemiliğinde kraça tutmayan yok gibi bişeydir herhalde.. Bilmemek değil, ısrarla öğrenmemek ayıptır..