sahte balık yapımında kullanılan krom teli internetten alabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz?
Bahçe ve tarım işleri ile ilgili satış yapan yada çelik tel örgü işleri yapan ve çit yapan işletmeler veya hırdavatla ilgili sitleri araştırmanızı tavsiye ederim. Kesin olarak şu sitede bulunur diyemiyorum. Kolay gelsin umarm yardımcı olmuşumdur.
Ebayde lure wire shaft yazarsanız çeşit bol, ancak Türkiye'de benim gözüme çarpan olmadı. Bunun yerine sanayide rezistans işi yapan vb. yerlerde araştırma yapabilirsiniz. Ancak direk krom tellerin paslanmazlık özelliklerine karşın yumuşak olma gibi bir özelliği var. Eğip bükmek ziyadesi ile kolay. Bunun yerine bence krom/çelik teller daha mukavim geliyor ama ben de henüz aramaya çıkamadım..
Evde bozuk bir şemsiye varsa ona bir bak, değişik kalınlıkta teller var. Sağlam da görünüyorlar, yağmur için üretildiği için pas yapmıyabilirler..
Koctasta cesitleri mevcut tek kata guvenemiyorum ama iki sarim yapinca tas gibi oluyo diyebilirim..(25m halinde satilanlardann)
Merhaba . ben yaycıların kullandığı 0.8-0.9-1.0 mm kullanıyorum mukavemeti çok iyi , tuzlu suda ömrü ne olur bilemem. ( yay imalatçılarından rica + bedeli ile temin edebiliesiniz. )
Merhaba Sanayide kaynakçıları gezmeni tavsiye ederim. Ben 308 paslanmaz krom/çelik alaşımlı 1,2 mm teli kullanıyorum. Orta sertlikte bir yapısı var ve paslanmaya karşı mukavemetli. 304 serisi de olur. Büyük makara halinde satıldığından piyasadan satınalmak zor, ancak kaynakçılardan rica edilerek alınabilir. Metresi 1 tl civarı. Çok zorda kalırsan, yay işi yapanlardan farklı çaplarda temin edebilirsin ama geç de olsa paslanabiliyor. Bu arada yapacağın sahteleri de görmek isteriz, Kolay gelsin... (300 Serisi Ostenitik – Alaşımlar: 301, 302, 303, 304, 305, 308, 309, 310, 314, 316, 321 seri paslanmaz çelikler krom ve nikel içerirler. Isıl işlem uygulamak mümkün değildir ve de mıknatıs tutmazlar. Şekil alabilme kabiliyetleri yüksektir. 300 serisi veya östenitik paslanmaz çelikler dünya paslanmaz çelik üretiminin yaklaşık %70 ‘ini oluştururlar. Östenitik yapı yaklaşık olarak %8–10 ‘luk bir nikel ilavesiyle oluşur. Fakat, nikel tek başına östenitik yapıyı oluşturmaz.Mangan, nitrojen, karbon ve bakır gibi diğer elementlerin de yardımıyla östenitik özellik oluşturulur. Molybdenum takviyesi ile paslanma dayanıklılığı arttırılan. Dekorasyonda,makine imalatında, beyaz eşyada, kimya sanayinde ve evye imalatında kullanılır)
Abi biliyosun bakir zehirli bir madde,bakir tel de ayni sekilde zehirli.Civa.kursun bakir.....Ama bence de bilenlerimizin derin aciklamasi sart
Galiba pekte öyle derin açıklama gerekmiyor. Bakır kroma nispetle çok daha yumuşak bir metal. Darbelere dayanımı az, yük binmesi halinde bağlantı yerlerinden açılmalar olabilir. Bunun yanında tuzlu su ile temasında oksitlenme olacağından bir süre sonra iyice zayıflar ve mukavemeti düşer kopmalar olur. Okside elle temastan kaçınmak özellikle ağıza, göze, yara kısımlara dikkat etmek gerekir.
Özcan gerekli açıklamaları yapmış. bulamazsan nalburdan ince 1-1,5 mm galvanizli tel sor, kg mı 2-3TL gibi birşey veya bakır telin üstünü kalayla kaplarsın olur biter. (kalay (Sn) oranı fazla lehim teli ile olabilir) İnt 1-2 m tel almak akı b*kunu geçer.