sevgili turgay abimle dünkü kalamar avından sonra bugünde süper bir levrek avına da imza attık.hayatımda ilk defa at çek yaparak levrek yakalamak turgay abim sayesinde oldu.geçen sene gesle tanıştım.hatta elimden geldiğince abimin desteğiyle kendim yapmaya çalıştım ama işimin yoğun olması av yapmama engel oluyordu. inanın insanın kendi yaptığı sahteyle balık yakalaması kadar güzel bişey yok muş. daha fazla sözü uzatmadan resimlere geçelim balıkların büyük kısmı piyasaya çıkmak üzere olan lider sahteyle yapılmıştır.lideri kullanana kadar cam sahteyi uzak atışlarda iyi sanırdım,süper bir tasarıma sahip balıkların büyük kısmını liderle aldıktan sonra bakalım çalışacakmı diye son atışları kendi yapımım cam sahteyle yaptım utandırmadı kerata gezmekten yorulmuş bir acemi ve kendinden bi okadar emin,daha dur ben sana daha neler etcem diyen bir usta okadar güzel bir gün olduki vucudumun yorgunluğunu hissetmiyecek kadar ruhen dinlendiğimi hissettim.avdan sonrada bi çay keyfi çektik ki sormayın.normalde çayı sevmem sağolsun onada alıştım sayesinde okadar çok balık yakaladık ki son yakaladıklarımızı fantezi olsun diye saldık abim tekrar çok teşekkürler böyle güzel bir gün için
kendi yapımım derken ? ve lider henüz piyasaya cıkmamışmı nerden buldunuz ? bu arada av mükemmel olmuş darısı benim ve levrek cekemeyenlerin başına !
Merhaba, Mustafa Bey çok iyi av olmuş sizin adınıza çok sevindim ) 2 yıldır sahteyle levrek yakalayamayan biri olarakta iç çektim
resimde görünen cam sahtenin kalıbınıda maketinide dökümünüde kendim yaptım.liderin prototiplerinden turgay abimde var o sağolsun vesile oldu lider sahteyide yapanların paylaşması daha doğru olur fakat paylaşılan bir site var isteyene öm atabilirim
Çok güzel balık. yaptığınız ges de çok güzel olmuş. Herhalde en çok sarı üstüne kırmızı renkliler iş yapıyor. Şu lideri de iyice merak eder oldum
Arkadaşlar size hiç ilginç gelmiyormu hiç yorum yapmıyorsunuz. Mustafanın kullandıgı meşhur yerli malı Çanakkale imalatı sahte..(yanılmıyorsam) ve balıgı tutmuş... Şöyle bir soru akla gelmiyormu ? Uzun araştırmalar denemeler ,kocaman fabrika , dünya çapında isimler , çok çeşitli aksiyon hesapları.. birsürü insan çalışır.. vs.vs.. rapala ve yozuri..bir tarafta kalem gibi bir polyester içinde yassı bir plaka 2 renk bir göz.. - Ya bu icat çok muhteşem ? - Ya bu balık aptal ? -Yada başka birşey.?? kısaca, bu tür ortamlarda bir balık sahtesinin modeli ? renkleri ? gagası vs o kadar çok tartışılırki.. ama sonuç ??????????????
El emeği bir ürün ile avlandığınız ve paylaştığınız için tebrik ederim.Güzel bir av olmuş.Afiyet olsun.
mustafa bey mrb şu lider sahtenin paylaşıldığı sitenin linkini atarsanız çok mutlu olacağım! teşekkür ederim! bir sorum daha olacak ges'in kullanımı hakkında ges'i nasıl çekiyorsunuz düz sarım mı yapıyorsunuz yoksa wtd aksiyonu mu veriyorsunuz?
Aslanda olay tamamen sizin gittiğiniz mera da balığın olup olmaması veya acıkmış yemlenme saati olması ile ilgili diye düşünüyorum. Pahallı sahtelere dünyanın parasını dökmenin bir anlamı olmadığı kanaatindeyim. Yok WTD aksiyonu yon şu, bu v.s. v.s.. isterseniz sahteye takla attırıp şarkı söyletin, balığın canı istemiyorsa atlamayacaktır. Mersinde lolipop çubuklarının ucuna 3'lü iğne takıp avlandıklarını ve çok güzel balık aldıklarını gördüm. İnsanların kendi yaptıkları geri dönüşüm malzemeleri ile balık yakaladıklarına şahit oldum. Hatta gazoz kapaklarının nasıl çalıştığına şahit oldum. Bir de başımdan geçen bir olayı aktarayım ; 10-12 sen önce kayık ile lüfer avına çıktık. Yanımızda birkaç sahte, bir kaçtane de kaşık vardı. Balıklar kofana kıvamında ve hiç bir yeme hayır demiyordu. Tabi biz hepsini kestirip kaybettik. Balık bol, yanımızda 3'lü iğne var fakat takıp atacak bir şey yok, motorun bujisini çıkararak ununa taktık ve o şekilde 4 balık daha aldık. O nu da kopartınca artık küreklere asılarak geri dönmek kalmıştı bize... Uzun lafın kısası, marka peşinde olmayalım, balık varsa parlayan bir şey olsun yeter. Balığın canı istesin, balık yakalarsınız, yeter ki meranızda balık olsun. Tabi bunlar benim şahsi görüş ve düşüncelerim, katılan olur olmaz. Saygılarımla....
Pahalı ve kaliteli sahteler kendilerini sakin ve berrak suda farkettiriyor. ges tipi sahteler de belirli şartlarda çok avcılar. Tabi levrekten bahsediyorum.. lüfere hareket etsin yeter
Katılıyorum...ancak bazı durumlar varki bizimde bir tüm canlılarda oldugu gibi yaşadıgımız bir andır.. - Seçmek.. Balık dünyasında ,tüm canlılarda oldugu gibi besin bol ise seçim yapar.. ve buna alışır.. besin az ise buldugunu yer yaşamak zorundadır.. 1. durumda balıgın bol olması ve yanında birde aç olması sözkonusu.., balık bol ama tok ise.. durum değişebilir.. 2. durumda balık az aç veya tok .. yine durum değişir.. Firmaların özellikle renk konusund bu kadar çok çeşidi sunmalarındaki amaç nedir ? a- müşteri albenisi saglamak b- gerçekten yeryüzü sularındaki yemlik olabilecek balıkların kopyesini yapmak.. red head - kırmızı kafalı modele baktıgımızda buna benzer bir balık türü varmı ? levreğin saldıracagı yada dipteki sinaritin ? yok. yada ben bilmiyorum ama kolyoz formunda olan bir modelde ayrıca var.. ve renk olarakta çok benziyor.. demekki balık yerine göre besine benzeyene saldırıyor yerine göre alakasız bir şeyede saldırıyor.. ancak şunun deneyimi yapılmışmı bilemiyorum ?? ki sanmıyorum yaıldıgını .. - balıgın içgüsü vs dürtü ile hareket eden nesneye saldırması ve ısırma olasılıgı % kaçtır... ama olası düşünmemiz gereken balıgın , açlıgı - toklugu ki oradaki yaşayan canlı türlerinden az çok anlaşılır, beslenme saati , ve av mahalindeki yem olabilecek türlerin renkleri özellikleri.. diyebilirim.. buda benim şahsi düşüncem. ayrıca balıklarda ki bir dürtü varki hemen hemen hepsinde var.. tok ta olsalar hastalıklı , anormal davranışı olan bir balıga ayını ortamda denk gelince illaki sagını solunu didkliyorlar. kuyrugunu ısırıyorlar vs.. bunu akvaryumlarda görmüşsünüzdür.. yalancı yemlerdeki hasta balık anomalisi ninde sebebi bu...