Gecen ay yaklasik 3 haftaligina Küba'ya gittim. Yanima tüm agir balik takimlarimi aldim ve daha yolculugun basinda derin hayallere daldim gittim. Internet'ten Varedero'daki balik avi turu acentasini buldum. Keyifle sabahin köründe Ramos ve Charlie ile marinaya gittim. Hersey yolunda gibiydi ta ki görevlilerin yanimdaki arkadasim Ramos'un Kübali oldugu icin bizimle tekneye binemeyecegini söyleyinceye kadar.. Tüm keyif, tüm büyü kayboldu. Bir anda özgürlügün ne demek oldugunu tekrar anladim. Tura katilmaktan vazgecip geri döndük.. Arkadaslar dört tarafi okyanuslarla cevrili Küba'da restorantlardaki baliklar bile Vietnam'dan donmus olarak geliyor. Balikcilik yok. Cünkü Castro insanlarinin tekneye bindiklerinde ülkelerinden kacacaklarini düsünüyor. Bir kübalinin denizden balik tutmasinda (kiyidan) sorun yok ama istakoz tutup yemesi yasak. Istakozun ticari degeri oldugu icin sadece turistler yiyebiliyor.. Korkunc.. Ama buna ragmen dünyanin en dost canlisi, en candan insanlari bu ülkede yasiyor. Orada tanistigim birkac Kübaliyla bir gün olsun bir nehirde balik tutmaya gittim. Timsahlarin (caymanlarin) arasinda oldukca keyifli bir gün gecirerek bol bol adini sanini bilmedigim baliklardan tutabildim. Ne yazikki kamerayi yanima alamadigim icin resim cekme sansim olmadi Sadece torbanin icindeki bu kareyi cekebildim ama yolculuk süresince cektigim fotograflari asagidaki linkten görüntüleyebilirsiniz. http://www.uccrow.com/2010/index.php/themes/me-encanta-cuba Münih'ten selam ve sevgilerimle
Tebrikler yurtdışında balığa çıkma hayalimi gerçekleştirmişsiniz gerçi benim hayalim (Panama) ,Küba gerçekten çok güzel bir ada ülkesi doğal güzellikler bakımından harika, fakat böyle durumlarında söz konusu olduğu bir yer kendi kapalı kabuğunda yaşayan bir ülke cep telefonu daha bi kaç yıl önce kullanılmaya başladı tabi ki bunlar bize ilginç geliyor.Fakat onlara da liberalizmin bu denli etkin olduğu bir ülke ilginç geliyor olabilir.
Sayfanda bulunan fotoğraflara da baktım, harikalar Uğur, ellerine sağlık ve emeğini bizimle paylaştığın için de teşekkürler. Özgürlük güzel şey. Bir kişinin sultası altında ezilmek kadar kötü bir şey yoktur kanımca. Allah bizlere o günleri göstermesin. Diğer insanların yaşamlarına müdahale etmemek koşuluyla; her bireyin yaşam hakkına ve yaşam biçimine, herkesin saygı göstermesi gerekir (devlet yöneticilerinin bile). Bu hayata bir kere geliyoruz ve onu da birilerinin isteğine göre yaşamamalıyız. Dilerim bu rezil, yaşamı kısıtlayıcı, insanların özgürlüğünü elinden alan uygulamalardan kurtulmak tüm insanlara nasip olur. Kendi ülkende, senin denizinin balıklarını başka ülke insanları yiyecek ama sen dokunamayacaksın, başka bir ülkeyi gezip göremeyeceksin, ülkende kayığa bile binemeyeceksin... Ne kadar acı !!! Yazdıklarını okuyunca, Alcatraz Kuşçusu geldi aklıma... "yarım mil boyunca, herhangi bir köşe dönmek zorunda kalmadan yürüyebilmek", O'nun özgürlük tanımıydı. Herkes özgürlüğü, kendi şartlarına göre değerlendiriyor elbette. Yukarıda anlattıkların, bu tariften çok daha iyi şartlar taşısa da, bana göre çok acı.
paylaşım için teşekkürler Uğur abey,sayenizde küba dan bir şey daha öğrendik, kuba nın etrafında şimdi ne balık vardı uff tut tut resim çek sal gerisin geriye
Hoşgeldin dostum. Hayatının mutena anlarına bir çentik daha atmışsın, sağolasın bizlerin de ufkunu aydınlattın. Fotoğrafların Küba'dan anlamlı kesitler sunuyor. Belki Japonlar hariç dünya milletleri içerisinde ekonomik seviyesi yüksek toplumlarda canayakınlık ve diğergamlık pek görülmüyor. Nasılsa tarihin bir noktasında türlü talihsizliklerin esiri olmuş ülkeler de ise tam tersi söz konusu. Öteden beri hissettiğim bir durumu yeniden ve fakat daha canlı görme fırsatı da sundu bu seyahatin.
Sagolasin Onur. Panama raporlarini bekliyorum Cok sagol Sennur. Özgürlük cok önemli. Hicbir sekilde kaybedilmemesi ve kiymetini bilmemiz gerekiyor. Selamlar, sevgiler.. Cok sagol Kadir ama ne yazik ki okyanustaki o baliklara bu seferlik kavusamadik Darisi bir dahaki sefere.. Hosbulduk Nuri Abim Teshisin tamamen dogru. Erzurum'a selam ve sevgilerimle.. Cok tesekkür ederim Muharrem Bey.
Sagolasin dostum Beni mutlu ettin. Hepsi benim kameramdan cekilmis kareler. Istanbul'a selam ve sevgiler..
Bir adam hem usta balikci hem de usta fotografci olunca dogal olarak gozlere ziyafet oluyor... harika goruntuler... tebrikler...
Gercekten hala ellili model arabalaramı biniyorlar ellibir model şavrole dikkatimi çekti paylaşım için teşekkür.