2050 yılına kadar dünyadaki balıkların biteceği düşünülüyor... Türkiye'de de durum farklı deği! Büyük balıkların %90’ınını yedik. Toplam balık stoklarının %60’ı bitti. Geri kalan % 40 ise 40 yıl içinde son bulacak. Daha bebek olan balıkları büyümeye fırsat bulamadan yakalıyoruz... http://www.rotahaber.com/fotogaleri.asp?kat=187&page_number=1
Olur mu ya? Oltayla balık bitmez değilmi??? Çinekopları sarıkanatları büyük balıkçı tekneleri yakalıyor, madem öyle bizde yakalayalım değilmi?? Ne olacak ki "oltayla balık bitmez" nede olsa.. Lüferin "yavrusuna" vakti zamanında çinekop-sarıkanat vs. demişiz tutmasını-satmasını-yemesini meşrulaştırmak için, hatta aynı şeyi istavrit içinde yapmamışmıyız kraça demişiz yavru istavritlere hatta "istavrit dediğin kraça olacak şööööyyleeee çıtır çıtırrr yenecek" dememişmiyiz??? Dedik dedik ya hatta bende dedim 3 sene öncesine kadar bende dedim bende yedim ama 3 senedir ne çinekop-sarıkanat nede kraça ne tutarım ne satın alırım nede yerim lütfen hepimiz böyle yapalım. Bu sitenin yaklaşık 30.000 üyesi olduğunu sanıyorum (yanlışsa düzeltin) Bizler satın almazsak etrafımızdaki insanlarıda biliçlendirirsek (eş-dost-akraba-arkadaşlar-iş arkadaşları vs. vs. vs.) eminimki mutlaka etkisi olur. Sitemizdeki arkadaşlardanda ricam, lütfen çinekop-sarıkanat-kraça vs. gibi yavru balıkları yakalamayın yakalasanız bile salıverin onuda yapmayacaksanız böbürlene böbürlene av raporunu yazıpta fotoğrafını çekip buraya koymayın, onlar yavru daha!!!
Dogrudur...kıyamet tin ta kendisi insanoglu..ihtiraslar - tatminsiz ruhlar - sonu olmayan hırslar - vs..
Gec de olsa boyle raporlarla, mesajlarla karsilasmak sevindiriyor insani. Bu bilinc seviyesini koruyup gelistirmek ve daha genis kitlelere yaymak hepimizin gorevidir...
Amatörce balık avlayan fakat sirkülerden bir haber yaşayan milyonlarca insanımız mevcut,ki bende sitemize üye olana kadar bihaber yaşayanlardandım , limit üstü ne avlar yaptım ve bunu gururla dostlarımla paylaştım, şimdi ise bu avlarımı paylaştığım dostlarıma yaptıklarımın yanlış olduğunu , resmen vede fiilen bir nevi katliam olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sizler bu durumları çevrenizdekilere anlatırken onlarında benim bir zamanlar cahilane yaptığım avları yapmakta olduklarını düşünerek bilgilendirmeye çalışın , ki sizlere karşı verilebilecek sert tepkilere maruz kalmayasınız. Öğrenmenin yaşı sınırı yok , fakat öğretmek bilgilendirmek ; işte sorun burada başlıyor, ben bazen kendimi ve düşüncelerimi ifade etmekte zorluklar yaşıyorum hatta en son söylenecek sözü daha konunun başında söyleyip aşırı tepkiler alabiliyorum , sizler benim gibi olmamaya daha dikkat ederseniz yapıcı bir yumuşak uslup birçok yanlış av yapan amatörü gereken seviyeye getirebilir.
Merhaba Arkadaşlar! bakıyorum her yerde forumlarda balık boyları ile alakalı sayısız mesajlar tartışmalar var ama bir okadarda tezgahlarda gelişimini tamamlamamış hatta bir kere bile yumurtlamamış balık çeşitleri dolup taşıyor.bir çok tezgahçının umrunda değil balık tükenirse karpuz satar oda tükenirse mısır satar önemli olan satamaması eğer talep olmazsa tezgahçı almaz tezgahçının almadığını balıkçı tutmaz ama talep olduğu sürece balıkçıda tutar tezgahçıda satar vatandaşta yakında balıkları takvim yapraklarında ve belirli akvaryumlarda para verip uzaktan izler bu dediklerim çok yakındır merak etmeyin 40 yıl a kalmaz çok yakın çook.güya av mevsimi kapandı millet 5 metrelik kayıkla 2 km ağ seriyor her limanda 50 kayık olsa bir ilçede 100 km ağ seriliyor zaten o ilçenin kıyı boyu okadar değil.aslında burada iş belediyelere düşüyor zabıtalar balık tezgahlarını denetleyecek sirkülerde açıklanan boyutlardan küçük balığı tezgahında satmaya çalışanlara hatırı sayılır yüklü bir para cezası kesecek hem belediyenin kasasına para girer hemde inanın 1 hafta geçmeden yavru balık katliyamı biter sırasıyla balık unu fabrikalarını yem fabrikalarınıda denetime aldınmı ağ seren de ağlarını atmadan evvel 2 kere düşünür aramızda resmi dairelerde yada belediyede yada ankara dolaylarında tanıdığı olanlar varsa bu çözümü iletsinler kesin ve çabuk çözüm bu.hoşçakalın
İnsanoğlu dünya gezegeninin kanser virüsüdür . Kendileri koca dünyayı yedi , oydu bitirdi , akciğer görevi yapan ağaçları kesti kesti attı , billur gibi sulara fabrika atığı , tertemiz havaya karbon vs pompaladılar , düzen içindeki canlıları neredeyse çiğ çiğ yedi , tarih boyunca yiyebildiğini yedi yiyemediğini öldürdü , önüne çıkan herşeyi yok etti ... Birgün gelecek sıra kendisine gelecek , bakalım o zaman ne yiyecek ...