Beslenme Zincirine göre düşünüldüğünde büyük balıklar genellikle kendinden daha ufak balıklarla beslenir. Bu tabi görünüşte, büyük balığın varlığını sürdürebilmesi için ufak balıklar olmalıdır diye düşünmemize sebep olabilir. Ancak, büyük balıklar büyümüş belli bir boya ulaşmış bir balıkla karnını doyururken bazı ufak balıklar balık yumurtaları ile beslenir. Büyük balık bir tane ufak balıkla karnını doyuruyorsa, küçük balık onlarca balık yumurtasını yiyerek karnını doyurabilecektir. Bu her zaman böyle olmayabilir. Ufak balık her zaman balık yumurtası ile beslenmeyebilir. Yada her balık balık yumurtası da yemeyebilir. İşte burada, Büyük balıkların çok olması mı balık nüfusuna önemli katkı sağlar. Yoksa ufak balıkların çok olması mı balık nüfusuna olumlu katkı sağlar? Yada ne olmalıdır? Hocalarımızdan güzel yorumları bekliyoruz.
Bazı Balıklar Orta Sularda ve Üst Sularda Gezinirler. Bunun Nedeni Bence Basınç veya Irk Değil, Büyük Balıklardan Kaçışla Birlikte Doğan Sonuçtur. Tabi Bu Sadece Görüş.. Ben Bile İnanmıyorum, Sadece İhtimal. Ustalarımızın Cevabını Bekliyorum. Saygılarımla
Bence orta sular alçak sular onların yaşam alanlarıyla ilgili mesela hızlı alıklar suyun yüzünde yüzer çünkü engel felan yoktur hiçbiryere çarpmazlar yaaç balıklar ise dipte gezer mesela dil balığı kalkan vs.
Küçük balıklar ve büyük balıklar bildiğim kadarıyla plankton denilen canlılarla beslenirler balinalar gibi diğer küçük balıklarda besin zincirinin bir halkasıdır bu soru birazda tavukmu yumurtadan çıktı yumurtamı tavuktan çıktıya benziyor karar vermek zor
aslında bu test bi aldatmaca içeriyo ve 1 seçeneğe kimse oy vermemiş 2 seçenke almış başını gidiyo1ve 2 seçenek aynı kapıya çıkıyo aslındabu soru aynı yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtadan çıkar hatta eşi oyüzden büyük küçük demiyelim avlarımızda limitleri aşmıyalım
eşref abi senin mesajını okumadan inanırmısın cevap verdim daha sonra mesajımı kontor ederken senin kine takıldı gözüm onuda okudum ikimizde aynı düşüncedeyiz komik ama gerçek bişey oldu
Doğa her zaman kendi dengesini kendi başına bulabilecek bir mükemmelliktedir. Biz kendi avladığımız balıkların toplam balık popülasyonu üzerindeki etkisini tartışalım. İnsanoğlunun etkisi olmaksızın doğa zaten kendi yapacağını biliyor. Bunun üzerine kafa yormaya hiç gerek yok.
Büyük balığın büyük olabilmesi için önce küküklük evresini atlatması gerekir, yani yarının büyüğü bugünün küçüğüdür. Peki büyüklerin yaşamını idame ettirmesi neye bağlı , tabiki küçük olanlara , küçük olanların oluşabilmesi için ne gerekli, eee tabi olarak büyük balıkların olabilmesine yani üreyecek boyuta ulaşabilmesine ihtiyaç var. Buna şöyle bir örnek daha verebiliriz, yılanların varlığı onlarla beslenen kuşlara faydalıdır, peki yılanların var olabilmesi için ne gerekli.... tabiii olarak farelere . Yani hepsi besin zinciri ve hayatın devamının birer parçası , birisi diğerinin ihtiyacını karşılayacaktan az olursa bütün dengelerin , dikkat edin bütün dengelerin diyorum , çünki bu eksilme yada artış deniz içerisindeki tüm yaşamı silbaştan yenilenmesine yada eskimesine yol açar. Bu görüşlerimden sonra ben derimki herşey olması gerektiği kadar olmalı , küçükte büyükte.
d şıkkı: her ikisi de Keşke ankette "her ikisi de" diye dördüncü bir şık olsaymış. "Yumurta mı tavuktan çıkar, yoksa tavuk mu yumurtadan?" gibi bir durum sözkonusu. Küçüğün büyükten, büyüğün de küçükten bağımsız var ya da yok olması mümkün değil. Aslında mantık basit. Bir şekilde popülasyon tehdit altında ise büyük balıklar beslenmek için yeterli küçük balık bulamayacak ve azalacaklar, daha az sayıda büyük balığın üremesinden daha az küçük balık ortaya çıkacak, kısır döngü böyle sürdükçe hepsi birden yok olacak. Neyse ki kural ters yönde de işliyor. Gerekli şartlar oluştuğunda ikisinin birden artması da mümkün. Bu noktada tabiat ana çok yetenekli ve cömert davranıyor. Yeter ki insanoğlu görevini yapsın. Sürdürülebilir avcılık yaygınlaştıkça, çevre bilinci geliştikçe o şartlar da oluşacaktır. Tabi bu zaman zarfında malesef bazı türler bir daha geri gelmeyecek şekilde yok olacak. Herşeye rağmen, hem büyük, hem de küçük balıkların topluca çoğaldığı günleri görmek umuduyla iyimser çabaları sürdürmek gerekiyor.
Biz tatlısucu olduğumuzdan olaya balığın beslenmesine şekline ve alışkanlığına değil üreme çağına gelmesi yönünden bakıyorum.Sazan suyun sıcaklığına ve yaşam ortamına göre 2-3 yaşlarında 30 cm.boya erdiğinde üremeye başlar.Tebliğ dışı ufak sazan yoğun olarak avlandığında üremesine imkan verilmemektedir.Bu durumda da büyük balık yoksa küçük balıkta olmayacaktır.