Küçük balıklar?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında baris45 tarafından paylaşıldı.

1. baris45

baris45 Barış

Balık tutmaya gittiğimizde küçük balıkların suyun 10- 15 cm. üzerine zıpladıklarını görüyorum. Ve çayın orta kısımlarında zıplıyorlar. Çay geniş. (Büyük Melen) Zıplayan balıklar 15 cm. civarı. Bu balıklar neden suyun üzerine zıplıyorlar merak ettim. Suyun üzerindeki yemlere mi atlıyorlar yoksa diğer balıklar kovalıyor onlardan kaçmak için mi şaşırtmak amacıyla zıplıyorlar. Bilgisi olan var mı acaba?

2. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Deniz ise minik balıkları çeşitli dişli balıklar kovalar eğer onlar gümüş ise zargana demek kaçınılmaz :)

3. baris45

baris45 Barış

Cevap yazdığın için teşekkürler ama mesajımda belirttiğim gibi tatlı su.

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    onlar atlar dururlar arkadaşım. birşey kovaladığından veya yem yakalamaya çalıştıklarından değil(istisnalar kaideyi bozmaz tabiiki). özellikle günün belli saatlerinde bazı çay balıkları su üzerinde dans etmeyi seviyorlar sanırım. bizim köydeki çayda da sabah çok erken ve akşam ezanı saatlerinde bir şıpırtı başlar. dediğiniz gibi hepsi ufak balıklar. çok güzel görüntü çıkar ortaya.

5. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Dediğin Balık büyük bir ihtimal gümüş balığıdır.Ben daha önce sadece bir sefer görmüstüm.Cok büyük bir sürü vardı.Neden zıpladıklarını bilmiyorum ama tehlikeden falan olmadığa eminim.

6. osmankaplan74

osmankaplan74 OSMAN

Su yüzeyinde gezinen böcekleri tutmak için de atlıyor olabilirler.

7. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    balıklar suyun üstüne zıplarlar genelde yanlamasına suya düşerler,bu şekilde üstündeki zararlı parazitlerden kurtulurlar..bunu hegün yaparlar,nasıl insanlar hergün temizlenmek mecburiyeti duyarlar aynen öle..
    saygılar