Arkadaşlar,abilerim,ablalarım, İzninizle küçük bir maruzatım olacaktı. Mersin'den önce Konya'ya personel okuluna,ordanda kurada Sivas İmranlı Askerlik Şubesi Başkanlığını çekerek Sivas'a geldim! Burası inanılmaz güzel bir yer şubemin önünden kızılırmağın doğdugu ilk kol geçiyor 5 km yakınımda da baraj var! Irmakta kefal ve sıraz var,yine barajda bolca kefal ve aynalı var. Ancak ve lakin ne ırmakta ne de barajda iri kefal tutabilmiş değilim.(sazan da pek yüzüme bakmıyor gerçi,ama olsun sonra görücem onlarla hesabımı) Herşeyi denedim meps(her no.sunu),solucan,hamur önümde olimpik hareketler,taklalar,parendeler atan kefaller oltalarımın yüzüne bakmıyorlar! Daha önce de çok kefal tuttum ancak burdakiler bir acayip benim yabancı oldugumu anladılar heralde! Akıl ve de fikir reca ediyorum efendim...
o bölgedeki kefaller senin daha önce kullandığın ve verim aldığın yeme itibar etmiyo olabilir benim kişisel görüşüm bu üstadlarımız yardımcı olucaktır
barajda bir yer belirle kendine ve imkanın varsa her gün yada hafta bir kaç gün orasını bolca yemle ,tapa yem ( hayvan yemi ) ,fenni yem ( civciv yemi ) kullanabilirsin tapa yemi atarak civciv yemini ise hamura karıştırarak atabilirsin ,küspe var ise küspe kullan altına hamur ,mısır ,solucan takabilirsin faydasını göreceğini eminim . Birde her zaman değindim bir şey var her yerdeki balıkların yem tercihleri farklı oluyor yani neye alıştırılmışssa balık ona gelir ,bazen küspeye ,hamura ,boncuğa ,duta vs ,bence orada yaşayan halktan balıkçılık yapanlar var ise bir ağızlarını ara derim . çünkü barajın belli yerleri balık yapar ( dere ağzı ,çatak ,kayalık ) yani balığın sığınabileceği yerler buralarda yemleme yaptın mı işlem tamam
Yemleme olayına da girdim,zaten hergün gidiyorum! Burdaki yerel balıkçıların hepsiyle de tanıştım,burda sazanı sadece solucanla tutuyorlar,başka yem kullanan yok,zaten küspe yok civarda,tapa yem de bulamam,belki civciv yemi bulabilirim(mahrumiyet bölgesindeyim en yakın şehir 11o km )! Tavuk ciğeri aradım o da yok tabi!
O zaman diyecek bişi yok ya zaman ayarlamsında sorun var yada ,hava durumundan kaynaklanan bir durum ,ama yemleme yapıyorsn en kısa sürede verimi alacağına eminim
Tatlısu kefalini çok ufak silikon yemle at-çek yaparak tutmayı deneyin. Eminim buna rağbet ederler, unutmadan olabildiğince ince misina kullanın.
kefal için sun'i arı ya da karınca dene. 2-3 rengini al mutlaka sırayla dene çekirge de olabilir.. eğer bulabilirsen mevsiminde canlı çekirge kullan sazan için yemleme + mısır solucan kullanılıyorsa tabi ki iyi bir seçenek misine inceliğine dikkat et. takım ile ilgili de bilgi vermemişsin. Takım konusunda da eksikler olabilir. ha bir de mepps kullanıyorsan renk önemli değişik alternatilfler denemelisin
mehmet koray ın mepss tavsiyesi çok yerinde kefal yakalamak sazandan çok daha kolaydır 0 25 misina şart kaşık atacağın yeri 2saat evelinden şişmiş buğdayla yemle kesinlikle ayakta durma aynı yerde 2 3 kefalden fazlasınıda alamazsın yer değiştir