Merhaba.. 3 haftalık uzun bir aradan sonra tekrar deniz kenarındayım. Akşamdan takımları kontrol edip gün doğumuna hazırlandım.Saat 6 civarı Remixon fortuna salti limon ve üstü yeşil altı turuncu olan sahteleri denemeye başladım. Yavaş sarımda iki defa her iki sahteye de kalamar yapıştı fakat iğnelerden dolayı kurtuldular.Kalamar zokası taksam mı diye düşünürken hava alacakaranlık durumuna geçmeye başlayınca vazgeçip aynı sahtelerle devam ettim. Su üzerinde hiç bir hareket yok, ay tabak gibi tepede baraküdalar dolunay zamanları başka yerde kıyılıyorlar sanırım hiç denk gelmedim.Palamut falan denk gelse diye düşünüyorum. Bu arada sahteyi kendo kırmızı kafa ile değiştirdim.Sol tarafıma daha yeni atmışken sağ tarafımda 4-5 balığın düzensiz bir şekilde kaçıştığını gördüm. Hızlıca misinayı toplayıp kaçışan balıkların koşu yoluna attım.Yakın bir mesafe, ilk atış boş geçti ikinci atışta ise sahteye beklenen hamle geldi hooked Hızlı hareketler, ani kaçışmalar ne acaba derken balığı gördüm. reeling İlk baş çatal kuyruk sansamda sudan çıkartınca sarı kyruk palazı olduğunu gördüm.Sarı kuyruklada tanışmış oldum. mrsparkle Tek fotoğraf alıp gönderdim geldiği yere. http://http://www.youtube.com/watch?v=sWx23Afnqt0 Sonraki atışlarda sahteme güzel bir ağırlık bindi.Fakat 10 saniye gibi kısa bir sürede kurtuldu. Ben yine gitti bizim sahte derken sahte yamuk yamuk geldi. Dakikası dolmadan sağ açıktan 8-10 adet irice balıkların atladığını gördüm.Güneşten dolayı ne olduklarını anlayamadım.Tahminim lambuka olsada sonradan su üstü atmama rağmen ilgilenen olmadı tek bir hamle dışında oda takılmadı. Lambukalar sahtenin arkasından gelirken suyu kaynatırcasına geldiklerinden atlayanların başka bir şey olabileceğini düşündüm. Biraz daha kalarak avı sonlandırdım. Akşam levreklere bakmaya çıktım tatilden döndüler mi acaba diye fakat halen hiç bir iz yoktu.Levrek kayası adını verdiğim bu yerin adını değiştirip mığrı kayası yapıyorum. 4. kez aynı yerde görüyorum.Kıyıya paralel devriye atıyorlar.Her taşın altına baka baka gidiyorlar. 1 ay önce gördüğüm bacak kadar olsada bugünküler ufaktı.2 tane 10 ar dakika arayla gördüm.Biri küçüktü diğeri kol kadar vardı Beni görünce kafasını sudan çıkartıp bana baktı hiç korkuda yok bu canavarlarda Akşam eve geldiğimde ise, sabahları tekneden 3-5 lüfer alınmaya başlandığını öğrendim.Bakalım kıyıdan denk getirebilecekmiyim Belki de kaçan lüferdi idk Oldukça hızlı sarım yapmak lazım galiba, okuduklarıma göre raporlardan Sabaha kaşık sahte falan denerim bakalım Bu arada makine Daiwa exceler A 3000h siparişi verdim ebay den.Sufix 832 yeşil ip misina aldım beklemedeyim reeling 5.6 devirli , bir turda 95 cm , 4+1 rulman , 6 kg drag , 305 gr. Rast gelsin reeling
Tebrikler Salih, çok güzel bir rapor. Saldığın sarıkuyruk için de kutlarım. Yazıyı okumadan önce ben bu balığı gördüm bi yerden diyordum. Daha irisini tekneden tutmuştuk eskiden. Eti berbatmış, ben yemedim ama benim sahtemle yakalayan arkadaş öyle söyledi. Lüfer haberine çok sevindim, özlemiştim valla. O zokaların başında sabaha kadar beklemek te ayrı güzel. Buralara gelenler öncüler tabi, asıl 1 ay kadar sonra büyük sürülerin gelmesi lazım. 3-5 tane de olsa bi yoklamak lazım lüferi. Palamut ta çıkması lazım, çevredeki birkaç ilçeden duydum çünkü. Daha güzel avların olsun. Niceleri rastgelsin. Ayrıca makina da hayırlı olsun.
Gönlünce rastgelsin Salih, öyle bir tatlı-heyecanlı anlatmışsın ki hemen bitti abicim. Döndüm bir daha başa, sağolasın.
Teşekkürler rastgelsin hihi Teşekkürler Volkan Abi. Büyük bir tane denk gelirse tadına bakarım. :hungry: Derisi falan ilginçti zaten, pulsuz gibi değişik bir tip Aynen bende kasımda bekliyordum lüferleri ama çıkmaya başlamış. Kıyıdan denk gelirse güzel olur Palamutta vardır illaki ,bir kaç güne daha detaylı bilgi edinirim. Rastgelsin reeling Teşekkürler Nuri Abi Başlıkta küçük yazsada uzun oldu aslında Rastgelsin reeling Teşekkürler rastgelsin reeling
Tebrikler Salih, Yine zevkli bir av geçirmişsin. "At-çek sabah suyunda yapılır" tezimi kanıtlar gibi hep hareketli geçen avlar yapıyorsun. Belki de hiç hareket olmayan avlarında oluyor ama burda yayınlamıyorsun
Teşekkürler Sinan Abi Dikili de olduğum zamanlar hemen hemen hergün gidiyorum.Seninde söylediğin gibi sabah suyu en güzel zaman.Çokta kısa bir süre.Genelde evime yakın bir yer var oraya giderim. 1.5-2 saat sahtem suda olur.Fakat alaca karanlığın başladığı ilk 30 dakika balık gelirse geliyor. Sonrasında balık olsa bile sadece takip ediyor çünkü su çok berrak burada ve dalga yok. O alacakaranlıkta kanarsa kanıyor balık. Genel olarak tabiki boş dönüyorum mesela bu sabah deniz ölü gibiydi sıfır rüzgar cam gibi su.En ufak kaçışan balık hareketi bile yoktu.Tek görebildiğim bir deniz anasıydı hihi Rastgelsin reeling
Güzel rapor Salih, yeni aldığın takımlarla, raporlarının da artacağına inanıyorum,daha iyileri rastgelsin..
Teşekkürler Yahya Abi Denk geldiği zaman balık boyutlarında artma olacaktır , çıkartamadığım balıkları çıkartırım diye umuyorum Rastgelsin reeling
Tebrikler Salih, akıcı bir anlatım ve fotolarla çok güzel bir rapor olmuş, ayrıca saldığınız balık için de kutlarım.
Salihcim selam, güzel bir rapor hazırlamışsın tebrikler. yeni takımlarında hayırlı olur inşallah. kullandığın sahtelerden bende de var. hatta bayramda çok hatırı sayırlı bir baraküda yakaladım fakat çıkartamadım dışarı. daha öncede birkaç baraküda yakaladığım için bunun ağırlığını 2 - 2,5 kg civarı tahmin ediyorum. tabi üzeride olabilir. yakalandığı anda kalama ayarı kapalıya yakın olmasına rağmen oldukça fazla kalama aldı. sonrasında çekmeye başladım. fakat ben çektikçe bir sağa bir sola aşağı yukarı 10-15 mt arası kaçmaya başladı. tepe lambamı yakıp balığı iyice gördüm ve sahtenin üç iğnesininde kafasına geçmiş olduğunu zannediyorum. çünkü tamamen kafasına yapışık şekildeydi. zaten bu görüntü içimi rahatlattı. bulunduğum iskeleye epey yanaştırıp yanımdaki kişilerin yardımıyla kepçeye doğru yönelttim. tam kepçeye kafa tarafından alıyorduk ki (kepçem katlanır tip üçgen kepçelerden) balığın hemen hemen dörtte biri sığabildi içine ve sağlam bir çırpınış yaptı. sonradan kaçıp gitti. kepçeden sahteyi çıkardım bir baktım. orta üçlü iğnenin iki ucu açılmış. baştakinin bir ucu hafif, sondakinin ise bir ucu neredeyse tamamen açılmış. tabiki kahroldum. bir daha bu büyüklükte bir baraküda denk geleceğini sanmıyorum. bu yüzden seninde bu sahtelerin iğnelerini şimdiden değiştirmeni tavsiye ederim. hatta bunun yerine orjinal maxrap olsaydı açılmazmıydı acaba?
Salih Tebrikler anladım fotograflama hepsi şahane seninde dediğin gibi bu mığrılar korkusuz hayvanlar aleminin herzaman bir korkusuzu olur kedilerde köpeklerde balıklarda sana da mığrının piskopatı denk gelmiş kafasını çıkarıp sana bakacak kadar cesaretliymiş Her zaman Rastgelsin
Teşekkürler İsa Abi Büyüğünden denk gelirse bol bol fotoğraflayacağım. Rastgelsin reeling Teşekkürler Serkan Abi O boylarda baraküdaların olması bile çok güzel.İtalyan birinin videolarında görüyorum 3-5 liloluk baraküdalar.Benim tutabildiğim en büyüğü 58 cm Bahsettiğin kepçenin aynısından bendede var.Ona oldukça derin bir tor alınırsa güzel olur.Bende alacağım daha Kakıç falan olsaymış daha garanti olurmuş bu tür büyük avlar için kepçeden daha avantajlı. Daiwaların iğnelerinin bile açıldığını biliyorum.Max-rap in 2 katı fiyatlı sahteler.Bunun çözümü sanırım sahte parasına çok sağlam iğne almak lazım. Güzel akisyonlar yaşamışsın devamı rastgelsin reeling Teşekkürler Mert Abi. Issız sakin bir yer hava tam kararmasada karanlık.Gelmiş tam önüme bide kafayı çıkardı suyun üstüne bir ara konuşacak sandım hihi hihi Telefonu çıkarıp fotoğraflayana kadar 30 cm yol aldı Rastgelsin reeling
saolasın Salihcim. kakıç iyi fikir fakat her ava götürüncede dalga geçilir korkusu var. sanki hep 2-3 kilo balık çekebiliyoruz da. banghead