arkadaşlar her gün işe gidip gelirken haftanın altı günü küçük çekmecedekı taşköprüyü kullanıyorum ve bu gölün e 5 tarafınta büyük bir tabela var avlanmak girmek falan yasak buna rağmen bu gölde her sabah her akşam kilometrelerce özenle karış karış döşenmiş ağlar hiç eksik olmuyor gölün bı ucunda polıs karakolu bı ucunda tabela ve yasak ortada.ben bu olaydan çok ama çok rahatsızım hangi mercie nasıl şikayet edebilrim yardımcı olurmusunuz.örn.alo 174 faydalı olurmu
sevgili kardeşim,şu sıralar av yasağının olmaması dolayısıyla göle uzatma ağlar bırakılabiliyor ancak mart ayıyla birlikte kefaller bu gölü ürememe amaçlı kullanırlarki yasağın uygulanması bu dönemde başlar,bölgedeki balıkçılık şikayetlerinizi küçükçekmece su ürünleri kooperatifine bildirebilirsiniz ancak sonuç almanız biraz zor gibi,
Yalnız, tebliğe göre, İçsularda amatör avcılık MADDE 15 (1) Ek-1de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) dolayısıyla avlanma sezonu açık olsa dahi ağ ile avlanamazlar..
santralin atıkları oraya akıyor,bide bu balıkları millete yedirecekler yav,jandarma ilgilenir onlarla bide ceza yazar tamam
ağ atan adamların ağları atıp ve toplarken foto ve videosunu çekicem gereklı mercilere gönderıcem ustanın dedığı gıbı iç sularda herdaim av yasak
Ben gölün kenarında oturuyorum. Bazen ağ atan tekneleri ben de görüyorum. Demek gölde balık oluyor. Ben kirlilikten dolayı balık yok sanıyordum. Hangi balıklar var acaba?
çok eskilerden duyduğum kadarı ile turna varmış şimdi ise benım gördüğüm köprü üstünde kefale çarpma yapıyolar.bunca ağı sadece kefal için atmaz bu çakallar bana öyle geliyor
evet gölde turna bir zamanlar vardı hatta kanarya kıyısından en son 98 kasım ayı gibi kaşıkla kiloluk turna alınıyordu daha eskilerde gölde levrek bile bulunuyordu. çekmece iç kumsala 1989 da taşındığımda deniz suyuyla birlikte göle dil balığı,istavrit,vatos giriyordu ayrıca belediyenini içinde gölün denzle birleştiği noktada oltayla küçük levreklr yakalıyorduk,gölde bol miktarda kızıl kanat,seyrekte olsa sazan vardı ancak zamanla pislik ve bilinçsiz avcılığın vesilesiyle şimdi gölde yalnızca kefal var oda eski bolluğun çok altında , sorunun cevabı o uzatma ağlarla yalnızca kefal yakalanıyor oda günde bikaç tane,gölde geceleri volü yöntemiyle daha fazla kefal yakalayan oluyor,tabi gizlice. bir sevindirici haber geçen yaz çarpma atan bir arkdşım 2 kere kefallerin içinden kiloluk levrek yakaladı ,son dönemlerde lağımların kapatılmasıyla gölde bir nebze olsada canlılık başladı umarım devamı gelir
şu anda kefal için bunca ağ atılıtyorsa yarın temizlendiği vakıt balık populasyonu arttığında ne yapmazlar kım bılır
Denetimin olmadığı bir ülkede yaşadığımızı düşünüyorum. Denetleyen olursa da her şeyi rüşvetle teşvikle kolayca çözülüyor. Bu en alt kurumda da en üstte de aynı şekilde gidiyor. Umarım bu ve benzer durumlara bir dur diyen olur.
2002 yılında kçekmece kanalında gümüş balığı yakalıyordum, gölde ise; kızılkanat cok yakaladım... yıl 2014 gölde ne var bilmiyorum ancak 2002'de adamlar gölün karakol çıkışınsda serpme atıp bir çok farklı türde balık yakalıyorlardı...
2-3 sene önce Gölde çarpmayla yakalanan levreği bende gözümle gördüm.Herhalde ilaryaların peşinden geldi.Aslında göl temiz olsa daha çok balık girebilir gibi geliyor.Kayınpederin anlattığına göre zamanında eski köprünün oraya çinekop bile girmiş.Turnalarda varmış.