Dün gece hem evde griple boğuşup hemde lüfere çıkmayı planlıyordum.Grip olduğum için ziyaretine geldiğim sevgili annem beni göndermek istemiyordu.Bi yanım evde yat sıcacık öteki tarafımda yakında İstanbula döneceğim için bu fırsatları değerlendirmem gerektiğini söylüyordu ama şeytan beni dürtüyordu.Annemi uyuttuğum gibi kat kat giyindim, gece 01.00 gibi takımları alıp limana indim. Lüfere oltamı attım 15 dakika sonra poyraz iyice kendini hissettirdi ve üşümeye başlayınca sağlığım yada balıkçılık arasında bi karar vermem gerektiğini anladım ve tam oltamı toplarken bi lüfer sarıldı oltama.Lüferimide almış tam evin yolunu tutmuşken.Limandaki Trollerin birinin kaptanıyla karşılaştım gel bi çay içelim diyince Trolün içinde muhabbete ve çaya dalmışken takım çantamdaki bırakma takımları geldi aklıma.Ahmet abiden bugünden kalan kalamar yavrusu olup olmadığını sordum.Oda güverte kasalarındaki değersiz balıkların konduğu yere bakmamı söyledi.Üç tane kalamar yavrusunu suya salladıktan sonra muhabbete devam ettik sabah 3 gibi oltaları kontrol ederken üç oltanında kalamalarının olmadığını ve gerildiğini görünce şok oldum Olay oltaları çekince belli oldu en sona attığım bırakma takımına yakalanan levrek öteki üç oltayada dolanmış.Sudan çektiğimde çatlamıştı.Biz muhabbete dalıp oltaları kontrol etmeyi unuttuğumuz için baya bi debelenmiş demekkiBalığı aldıktan sonra oltalarımı sarıp evin yolunu tuttum.Balık 2.2kg geldi Takım: mustad 01 numara siyah çapraz iğne, 0.35 asso discovery2 misina Yem: kalamar yavrusu ( 10 dakika balık yağında terbiye edilmiş ) Yer: balıkçı barınağı
maşallah valla güzel paylaşımların devam ediyor yemi nasıl yaptığınızı tarif edermisiniz nasıl olduğunu donmuş kalamardan olurmu terbiyesi :?
teşekkürler.kalamar değil kalamarın yavrusunu bütün olarak kullanıyorum zaten parmak kadar bişey.Donmuş kalamarı hiç denemedim. sardalya yağını hem lüferde hem levrekte uzun zamandır deniyorum daha önce sardalya yağına batırmadan öncede tutuyordum ama bunu yapmaya basladığımdan beri gözle görülür fark oldu sabahın köründe soba borusu gibi levrekler gözümün önünde yeme dokunup giderken şimdi ağzına alıyo sağolsun Levrek zamanı burda yanyana en az 700 olta oluyor.Herkez 10ar bırakma yapıyor.Onlardan fazla tuttuğum kesin,Gecede ortalama herkez 2 levrek alırken biz geçen kış bu yöntemle gecede iki kişi 17 parça levrek aldık.Totalde 60kg a yakın geldi
Maşallah Evren kutlarım güzel bir balık,afiyet şeker olsun. Durduğun kabahat bak balıkğın maşallağı var
vay vay .. işte kral budur hocam tebrikler..levrek şahane görünüyor. anlaşıldı yeni bir levrek ustamız var artık. paylaşımlarınızın devamını dilerim.tebrikler
dikkatimi çekti.. bu bir gecede mi oldu 60/2=30 kg. limitin 6 katı haddime düşmez belki ama limitin günlük 5kg.olduğunu hatırlatırım amatör avcılar için
Belki cahillik diyebilirsiniz ama ben amatör balıkçılığın bir limiti olduğunu bu sene öğrendim.Şunuda belirtmek isterim şimdiye kadar hiç balık satmadım.O gece tuttuğumuz balıklardan birer tane kendimize aldıktan sonra beraber balık tuttuğum arkadaşım güçsüzler evinde doktor.Kalan ütün levrekleri 250 kişilik nine ve dedelerimize gitti hayır dualarını almak için. ayrıca levreğinmi limiti 5kg yoksa ütün balıkların aynımı?Mesela ben 6.5 kglık levrek tuttuğum zaman 1.5kg limiti aşmış oluyorum doğru değilmi?Yani bir balık bile tutsam aşmış oluyorum
evren seninde raporlarına doyum olmuyor kardeş yine harikasın bu balık yokluğunda niyeti bozdurma bana
anladım o zaman bu forumlarda bi arkadaş vardı zıpkınla 65 kglık akya vurmuştuo zıpkını o balığa çekmekte limiti aşıyor sanırım
bu aksam son kez cıkıcam balığa yarın istanbula dönmem lazım zaten yağmurda geliyor 15 gün sonra hafta sonu balığa gelicem bu taraflara gelirsenız beklerim
bende farkında olmadan yasak bölgelerde avlanmışım geçen yıllarda balikavi.net i keşfettikten sonra sirküleri keşfettim..sirküleri keşfettikten sonra hata mı keşfettim birbirini tetikledi yani hepsi. evren abi umarım beni anlamışındır.sadece hatırlatmak istedim.artık sende bilinçli bir amatör ruhsun.bundan şüphem yok. bu arada vermiş olduğun örnekte limiti geçmiş olmuyorsun.
şöyle açıklayayım siz 1 balık yakaladıysanız ve kilo limidini aşsanız bile 1 balık tutuğunuz için limitler dağilinde yasal olarak bir av yapmış olursunuz