24 Şubat'ta Ulvi arkadaşımla gittiğimiz balıkavında balık tutamadık ama akşama kadar kuğuların güzelliğini seyrettik. Bizden başka kaç kişi kuğularla böyle av yapmıştır acaba Yorumu sizlere bırakıyorum. Motiiiiiiiiii (yumuşak bir tonda sesleniş )
Ne güzel kuğular balık avının en sevdiğim yanlarından biride şu manzara resimleri denk gelmiyormu süper elinize sağlık Sedat abi
Çok güzel görüntüler ellerinize sağlık hazır konu kuğular size onlarla ilgili bir anımı anlatmak istiyorum . Bundan yaklaşık 5 yıl kadar önce ,biz bir akşam 3 arkadaş Edirne -Süloğlu ilçesine bağlı keramettin köyünün göletine gittk ,arabamızı oltalarımızı atacağımız yere uzak bir noktaya bıraktık ,bizden başkada kimseler yok ,hava karardı ,yanımıza aldığımız pilli fenerimiz bozuldu ,her taraf taşlık yakacak ,odunda yok ,allahtan ay vardı o akşam ,aradan belli bir saat geçti ,motosiklet sesine benzeyen sesler duymaya başlık ,etrafa bakıyoruz ,ne gelen var ne giden ,tam o sırada arkadaş koluma yapıştı ve bana bu ne dedi ,bir baktım suyun 1 mt üzerinden beyaz bir kütle bize doğru geliyor ,hepimiz şoktayız ve kimsenin aklına bunun kuğu olduğu gelmiyor ,yanımıza bayağı bir yaklaştı ondan sonra kuğu olduğunu gördük ,ama bayağı tırsmıştık
muhteşem görüntüler, tebrikler. sedat abi affınıza sığınarak, ufak bir soru: (cahilliğime verin) manzara sanki deniz. (mi ne?) Kuğular tatlı sularda olur diye biliyorum. yani ördek misali. (belki ördeğin yaşam alanını da yanlış biliyorum) resim çekilen ortam şayet deniz ise, bügün doğum günüm değil ama bir yaşına daha gireceğim. kısaca kuğu ve de ördeklerin yaşam alanı nerelerdir. abiciğim bu garibanı bir aydınlatıver. selamlar...
Nuri arkadaşım gördüğün gibi fotoğraf denizde çekilmiştir. Ben de esasen bu kuşların yaşamyerinin tatlısular olduğunu bilirdim. Ama bu kuğuları geçen yıldan beri bu mevsimlerde aynı yerde görüyorum. Üzüldüğüm şey geçen yıl bu kuğuların sayısı 15 civarındaydı. Bu yıl Tuncay ve Ulvi arkadaşlarım Ocak ayı sonunda 9 tane görmüşler. Fotoğraflarını çektiğim gün sayıları 7 olmuştu. Ne yazık ki dün de Ulvi arkadaşımla yolumuz aynı yere düştü, üzülerek hayvancağızların sayılarının 6 ya düştüğünü gördük.
Abi bu resimler benim geldiğim gün çektiklerin mi? Bu arada hafta sonu araymadım. Asker bir arkadaşım senelik izne geldi. Birkaç gün onunla ilgilenmek durumundayım.
paylaşımın için teşekkürler güzel kareler balığın çıkmamasıda büyük bir talihsizlik çıkmamasınada sevinimmi üzülümmü bilmiyorum ama genede ben sevineyim
Zeynel tahminin doğru. Fotolar senin geldiğin gün Çorlu Plajında çekildi. Bizler cumartesi akşamı ailecek Tuncay'lardaydık. Pazar günü de evdeydik. Yalnız akşama doğru sıkıntı bastı Ulvi'yi alıp şöyle sahili dolaşıp geri geldik. O gün deniz havası alamasaydık sıkıntıdan patlayacaktık Dün bu kuğular salatın önündelerdi, yalnız bir eksilmişler. Paylaşması sorun olur diye bizler bilerek balık tutmuyoruz Orhanım