Sevgili ve sayın arkadaşlar benim sizlere bir maruzatım olacak. Ben her ne kadar kıyıdan avcılık yapsamda zıpkın ilede dalışlarım oluyor fakat benim çözemediğim bir sorunum var acaba bu sorunu benim gibi yaşayanlarda varmı. Sorunum şu , uzun süreli dalışlar sonrasında karaya çıktığımda burnumdan 2 yada 3 seferde olmak üzere su gelmekte bu su öyle küçümsenemeyecek kadar çok oluyor , bazen bir çay bardağını bazende su bardağını dolduracak kadar oluyor , bunun nedeni sizce nedir.
Abi sorunun sanırım kulak eşitlemeyle ilgili, şu linke bir göz atarsan sanırım bir fikir edinirsin sorunun bununla ilgili olduğunu düşünüyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21978 Ayrıca Jak Boeno'nun dalış ile ilgili bir çok tekniğin ve detayın anlatıldığı kitabını tavsiye ederim. linki eklemeyi unutmuşum düzelttim.
Sevgili yasin benim dalış yaptığım noktalarda en fazla 5 metre derinlikte , bu derinlikte bu tür sorunlar yaşanırmı ve aynı sorunu yani burundan bahsettiğim miktarda su gelmesini yaşadınmı.Ayrıca İzmit körfezini bilenler denizin ortasında askeri gemileri bağlamak için dubalar vardır , o dubaların üzerinden dibe dalışlar yapardık , odalışlardan birisinde kulaklarımdan özelliklede sol kulağımdan kan gelmesi olmuştu o zamandan beride sol kulağım doğru düzgün işitmez bahsettiğim yıllar 1987 li yıllar acaba bu durumunda bunda bir etkisi varmıdır.
Evet abi bu tip sorunlar olması olağan benzer sorunları bende dahil bir çok kişi zaman zaman yaşıyor bu teknikleri doğru uygulamadığı için. Bu konuda daha detaylı bilgiler vercek olanlar mutlaka vardır ama bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım aslında zor bir yöntem değil biraz pratik yakmak gerekiyor. nefesin tutulması ciğerlerinizi tam olarak doldurdunuz. sıra deponun ağzını kapatmaya geldi. ciğerlerin kapatılma yöntemi oldukça önemlidir. nefesinizi, diyaframdan tutabilirsiniz. bu durumda, diyafram kasılır ve o pozisyonda kalır. ciğerleri sürekli aşağı çekili tuttuğu için de siz nefesinizi tutmuş olursunuz. ciğerlerinizi doldurduktan sonra, ağzınızı kapatmadan bu şekilde nefesinizi tutabilirsiniz. diyafram oldukça büyük bir kastır ve çalıştığı zaman çok oksijen tüketir. nefes tutmak için, diyaframınızı kasıyorsanız hem belirli oranda stres yaşarsınız hem de, apnea süreniz kısalır. ciğerlerinizi bir balon gibi düşünün. havanın tek çıkış yolu olan gırtlağınızı kapatırsanız, bu balonun ağzını bağlamış olursunuz. yutkunma işlemi sırasında, nefes borunuz nasıl kapanıyorsa, aynı işlemi bilinçli olarak yapmayı deneyin. tarifinden daha kolay olduğunu göreceksiniz. nefesinizi, gırtlağınız ile tuttuktan sonra, diyafram ve göğüs kafesiniz rahat pozisyonda serbest bırakın, ciğerlerinizdeki hava, her noktaya aynı basıncı uygulayacağı için, nefes tutmanın meydana getirdiği stresi en aza indirger. Kulak Eşitleme Ağız ve burun kapalı iken dışa nefes vermeye çalışmak. Bu durumda dışarıya çıkamayan hava östaki borusuyla orta kulağa gidecektir. Eksik orta kulak basıncını tamamlamak için kullanılır. Ağız ve burun kapalı iken yutkunmak. Fazla orta kulak basancını azaltır.
Sevgili yasin kulak eşitlemeyi istesemde yapamıyorum çünkü üflediğim hava sol kulaktan dışarı çıkıyor suyun dışında burnumu ve ağzımı kapatayım ve bu olayı yapayım o esnada sende sol kulağımın yanında ol çıkan havayı hem hissedersin hemde sesini duyarsın.
kusura bakma abi öyle bir söylemişsinki geçmiş olsun, bu durumda senin öncelikle bir kbb uzmanına görünmende fayda var bence sanırım sen kulak zarını çoktan yırtmışsın şaka bir yana eğer böyle bir sorun var ise dalma işlerini askıya almanda fayda var daha ciddi problemlere yol açmadan önce
Yasin kardeşim bir çok doktora birçok defa gitim , kimi kulak zarın yırtık kimi kulak zarın duvara yaslanmış dedi fakat çözüm üreteni bulamadım , daha evvelki yazımdada belirttiğim üzere körfezde 15 20 metreye paletsiz dalışlar yapıyordum , bu yaşadıklarımda bunların bedeli olsa gerek.
Terkar geçmiş olsun diyeyim umarım tedavi ettirebilirsin, valla aslında bu tip hataları hepimiz zaman zaman yapıyoruz konuya tam olarak vakıf olmadan sadece merak istek ve heyacanla başlıyoruz bir işe ama sonuçlarını genelde düşünmüyoruz ve neyazık ki genelde sonuçları kötü oluyor hatta bazen sonu ölüm bile olabiliyor. Tabi işin birde maddi kısmı mevcut o kısmına girmiyorum bile
Bu saatten sonrada işin gerçeği doktora göstermek istemiyorum çünkü korkularımla yüzleşebilecek durumda değilim.
İsmail Bey geçmiş olsun. Söz konusu olan problem sağlınızla ilgili olduğu için yorumda yada tespitte bulunmak istemem. Ama şunu söyleyebilirim daha ciddi KBB problemleri yaşayan arkadaşlarım oldu ve hepside tedavilerinin ardından tekrar denize döndüler. Bu noktada bir uzmana danışmanızı şiddetle öneririm. Tekrar geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
Can bey teşekkür ederim, KBB uzmanlarına birçok defa gitim fakat hepside farklı teşhisler koyuyorlar tutarlılık yok . Birinde doktora sinüzit için film çektirdim ve incelemeye başladı , benim sıkıntım sinüzit fakat doktor filime bakıp sizin burnunuz kırık diyor dediği doğru fakat benim derdim sinüzit ve bunun tedavisinide uzun zamandır yaptırmaktayım ama doktor o konuya hiç değinmedi bile.
İsmail merhaba, Ben tüplü dalış yapıyor(d)um. O zamandan bildiğim, Çapa Tıp Fakültesi'nde Sualtı Hekimliği bölümü var. Telefonu (eğer değişmediyse) 0 212 414 2234, uzman hekim Dr. Şamil Aktaş. Mümkün ise bir de oraya görün derim. Onlar veya yönlendirecekleri KBB uzmanları derdine çare olabilir. Sorunun çözülene kadar dalmamanı tavsiye ederim, çünkü kulağına kaçan su ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Kulaklar vücudun denge merkezi de olduğu için ağır işitmenin ötesinde sorunlarla karşılaşabilirsin. www.zipkinci.com'a da bir bak istersen. Rasgele
Ergiz bey tavsiyeniz için çok teşekkür ederim bir de o doktorlara gideyim bakayım derdime çare olsunlar.sağolun.
aman ismail kardeşim böyle sağlıkla ilgili şeyler pek ertelemeye gelmez ha bugün ha yarın derken zaman geçiyor
Evet ismail kulak vücudun denge merkezi olduğu için ihmale gelmez. İleride yürümeni dahi etkileyebilir, bir an önce tedbirini al kardeşim acil şifalar dilerim.
tuzlu su burnumuza giriyor ve bazen sinüs dediğimiz kafatası içerisindeki kanallara kadar işliyor. sizinde aynı bu şekilde olmuş ve sinüsleriniz boşalmış. yani kışın bu olayın meyvesini alacaksınız. çok rahat bir kış geçireceğinize emin olabilirsiniz. ne mutlu size
Mete kardeşim suda uzun süreli dolaşmamın esas nedenlerinden birisi sinüzitlerimin rahatlaması içindi , yaklaşık 1995 ten beri bu sinüzit naletiyle uğraşmaktayım , dediğin gibi kışın rahatlatıyor fakat kulaklar problemli olunca insanın başına binbir türlü filimleride getiriyor , bugün kontrolerimi yaptırdım doktor ilaçları kullanmaya devam dedi.